اهواز- ایرنا - سرپرست معاونت امور توسعه پیشگیری بهزیستی خوزستان گفت: غربالگری بینایی  ۳۵۶هزارو ۸۰۰ کودک سه تا ۶ سال با هدف پیشگیری از تنبلی چشم در خوزستان هدفگذاری شده است.

به گزارش ایرنا صادق خجسته روز دوشنبه در آیین افتتاح طرح پیشگیری از تنبلی چشم درخوزستان بیان کرد: طرح غربالگری پیشگیری ازتنبلی چشم با هدف کاهش شیوع بروز اختلالات بینایی و کم بینایی هر سال در سراسر کشور و همچنین در استان خوزستان برگزار می‌شود.
وی افزود: طرح غربالگری پیشگیری ازتنبلی چشم فرصتی طلایی برای تعیین سلامت بینایی کودکان و همچنین جلوگیری از پیشرفت بیماری‌های چشمی مانند عیوب انکساری، استرابیسم و آمبلیوپی است.
خجسته گفت: ۵۴۰ پایگاه در استان خوزستان فعال شده است و ۵۰۶ مربی، ۴۲ بینایی سنج و ۱۶ پزشک متخصص در این طرح همکاری خواهند کرد.

وی افزود: سال گذشته نیز۲۸۶هزارو ۴۷۹ کودک غربالگری بینایی شدند که ۲ هزار و ۶۹۷ کودک با تشخیص آمبلیوپی و ۴هزار و ۴۳۱ کودک با تشخیص سایر بیمارهای چشمی به سطوح بالاتر ارجاع داده شدند.
سرپرست معاونت امور توسعه پیشگیری بهزیستی خوزستان با بیان اینکه این طرح در مراکز بهداشت، مراکز مثبت زندگی و مراکز زیر نظر بهزیستی اجرا می‌شود، اظهارکرد: کودک در سطح اول معاینه و درصورت تشخیص تنبلی چشم در سطح دوم توسط بینایی سنج معاینه می‌شود و درصورت نیازبه درمان به پزشک متخصص چشم ارجاع داده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه طرح تنبلی چشم در رده سنی سه تا ۶ سال به صورت رایگان انجام می‌شود، افزود: طی فرآیند طرح اگر کودک نیاز به عینک و یا برای درمان تخصصی چشم نیاز به عمل جراحی داشته باشد از طرف سازمان بهزیستی با اختصاص کمک هزینه مورد حمایت قرار می‌گیرد.

به گزارش ایرنا تنبلی چشم یا "آمبلیوپی" نوعی اختلال بینایی است که اگر به‌موقع تشخیص و درمان نشود فرد را از ناحیه چشم، کم‌بینا یا نابینا می‌کند ولی درصورت تشخیص به‌موقع به‌راحتی درمان می‌شود.