همدان- ایرنا- سرمربی تیم ملی شنا کشورمان تاکید کرد: هرگز برای تفریح و تجربه به مسابقات قهرمانی آسیا که امسال قرار است به میزبانی فلیپین برگزار شود، نمی‌رویم.

به گزارش ایرنا مجید مشتاق عشق را باید شناسنامه شنای ایران زمین دانست. سرمربی تیم ملی شنای کشورمان که بیش از ۳۰ سال در بخش‌های مختلف فعالیت داشته و خیلی از نام آوران این رشته ورزشی شاگرد او بوده‌اند.
مشتاق عشق علاوه بر سوابق مدرسی، مربیگری و قهرمانی در شنای کشور، مسئولیت کمیته فنی فدراسیون شنای ایران و کنفدراسیون آسیا را نیز بر عهده داشته است و یکی از سرمایه‌های مهم این رشته ورزشی به شمار می‌رود.
حضور او در همدان که سرمربی تیم‌های ملی رده‌های سنی مختلف شنا کشور است، بهانه‌ای شد تا گفت وگویی را انجام بدهیم.

میزبانی همدان را چطور می‌بینید؟
مشتاق:
بسیارعالی. واقعا خیلی خوشحال شدم که پس از سال‌ها به این شهر آمدم. آقای جلیلوند رییس هیات شنا و آقای حقیقی مدیرکل ورزش استان همدان سنگ تمام گذاشتند و امکانات مورد نیاز ما را تامین کردند. مخصوصا در این شرایط اقتصادی که هزینه‌ها در میزبانی سختی شده است.
شرایط اسکان، تعذیه و محل تمرین بسیار مناسب است و قدردان زحمات هیات شنا استان همدان هستیم.


* در مورد اردوی تیم ملی تصویح می‌دهید؟
مشتاق:
خب با هماهنگی فدارسیون به این نتیجه رسیدیم که چند روز در همدان کمپ تمرینی و انتخابی تشکیل بدهیم. براین اساس افرادی که بیشترین امتیاز و مقام را داشتند، به این اردو دعوت شدند که همدان نیز سهمیه خوبی را کسب کرد.

ورزش شنا همدان را چطور ارزیابی می‌کنید؟
مشتاق:
همدان در گذشته گنجینه شنای کشور بود. درخشش برادران ایمانی را هرگز فراموش نمی‌کنم که فکر می‌کنم ۲۰ سال قبل بود. آقای بختیاری رییس سابق هیات شنا، شیرجه و واترپلو همدان نیز جزو کادر فنی ما بود. در واترپلو نیز همدان پیشینه خوبی داشت و افزون بر این، در شیرجه که هیچ گاه درخشش برادران میرابیان از یادها نمی‌رود.

شرایط ورزش شنا در کشور؟
مشتاق:
خب دوران بسیاری بدی را در سال‌هایی که درگیر کرونا بودیم، سپری شد. بیشترین صدمه در بین رشته‌های ورزشی به شنا وارد شد. تعطیلی مطلق فعالیت‌ها و مشکلاتی که برای خانواده بزرگ شنا کشور ایجاد کرد. البته در اغلب کشورهای جهان این مشکل بوجود آمد.

به نظر شما همدان می‌تواند به روزهای اوج بازگردد؟
مشتاق:
استعداد در هر ورزشی مختص یکدوره خاص نیست. هر زمان اراده شود، استعدادهای جدید می‌توانند پرورش و شکوفا یابند.
همدان پیشینه طلایی دارد. با کادر خوبی که در هیات شنا همدان شکل گرفته خیلی امیدواریم این رشته پیشرفت مضاعف داشته باشه و به جایگاه بالای در کشور دست یابد.


اردوی تیم ملی با چه هدفی تشکیل شده است؟
مشتاقی:
ما در این اردوها سطح شناگران را ارزیابی می‌کنیم و انگیزه‌ها را بالا می‌بریم. شهریورماه مسابقات جام آزادی تهران را با حضور برترین‌ها در رده‌های سنی ۱۳ تا ۱۴ سال، ۱۴ تا ۱۵ سال و بزرگسال برگزار خواهیم کرد تا این فرصت در اختیار همه قرار بگیرند تا باردیگر حضورشان در تیم ملی را امتحان کنند.

چه مسابقه مهمی را امسال در پیش دارید؟
مشتاق:
آذرماه قهرمانی آسیا را در فیلیپین پیش رو داریم. قطع به یقین افرادی اعزام می‌شوند که در مسابقات کشوری رکورد لازم را کسب کنند. فصل تابستان بهترین فرصت برای آماده‌سازی شناگران است که امیدواریم استفاده لازم را داشته باشند.

آذرماه قهرمانی آسیا را در فیلیپین پیش رو داریم. قطع به یقین افرادی اعزام می‌شوند که در مسابقات کشوری رکورد لازم را کسب کنند.

انتظار شما از ملی پوشان در مسابقات آسیایی؟
مشتاق:
ما تیمی در حق بضاعت شنا کشورمان آماده و اعزام می‌کنیم. بستگی به رکوردها دارد. انتظار دارم حداقل شاگردان تاثیرپذیر داشته باشیم و به فینال A مسابقات صعود کنند. ما برای تفریح و تجربه به فیلیپین نمی‌رویم.
چند شناگر خوب در این سطح داریم. البته به اوج و آمادگی تمرینی باید برسند تا تیمی کامل با حمایت فدراسیون داشته باشیم و مدال‌های خوش رنگ کسب کنیم.

تیم‌های ملی در چه رده سنی شکل می‌گیرند؟
مشتاق: ت
یم‌های ملی متشکل از ۱۳ الی ۱۴، ۱۵ الی ۱۷ و ۱۸ سال به بالا هستند. پیش از این در رده‌های سنی به خصوص جوانان و بزرگسالان مدال داشته‌ایم و باور داریم مدال‌های خوش رنگ‌تری به دست خواهند آورد

انتظار شما از مسوولان ورزش کشور؟
مشتاق:
وزارت ورزش به خانواده بزرگ شنا، شیرجه و واترپلو بیشتر توجه کند. رشته‌های زیرمجموعه فدراسیون ما از لحاظ مالی دامنه گسترده‌ای دارند. حمید سجادی وزیر ورزش خود از قهرمانان ورزشی است و درد و دل ما را به خوبی درک می‌کند. تا به امروز هم حمایت خوبی داشته تا بتوانیم شرایط بهتری داشته باشیم.
اما این رشته بسیار پرمدال است و در بازی‌های آسیایی و المپیک هم می‌تواند در جایگاه یک کشور بسیار تاثیرگذار باشد.

المپیک پاریس در پیش است، چه برنامه‌ای دارید؟
مشتاق:
نفرات برای کسب سهمیه المپیک از همین شناگران ملی پوش انتخاب می‌شوند. فرصت داریم تا به آمادگی مطلوب برسیم و همه باید تلاش کنند. انتظار داریم استان‌ها که بازوان توانمند فدراسیون هستند، مورد حمایت همه جانبه استانداران و ادارات ورزش و جوانان قرار بگیرند.


امکانات شنا در همدان را چطور دیدید؟
مشتاق:
بسیار عالی. انتظار ما از استان‌ها این است که استخر در اختیار شناگران قرار بدهند. این کار باعث می‌شود تا هیات‌های شنا استعدادیابی، تمرین و مسابقه را داشته باشند. مدیرکل ورزش و جوانان همدان شرایط بسیار خوبی در ورزش شنا ایجاد کرده و چند استخر را که تعطیل بودند یا هنوز تکمیل نبودند را احیا و به چرخه فعالیت بازگرداندند. این استان باید الگوی سایر استان‌های کشور شود. شما با حمایت همه جانبه چنین مسوولانی، واقعا استان خوشبختی هستید.

استقبال از ورزش شنا چگونه است؟
مشتاق:
ما پس از دوره کرونا که صدمات زیادی دیدیم، به فاصله ۶ ماه پس از پایان دوره کرونا که فراخوان دادیم، شاهد استقبال بسیار خوب علاقه مندان به شنا بودیم. مثلا در شنا ۴۰۰ متر کشور قاسمی توانست رکورد قبلی را بهبود ببخشد. آن هم با کمترین فرصت آماده سازی. در واقع نخبه‌های بسیاری داریم. این شناگر در لیگ سال قبل جوانان توانست از رکورد بزرگسالان هم عبور کند.

یک شناگر چه میزان طول می‌کشد که در بهترین شرایط قرار بگیرد؟
مشتاق:
شنا رشته‌ای است که حداقل هفت الی هشت سال باید زحمت کشید و تمرین مستمر می‌خواهد تا بتوان برای قهرمانی شانس خود را افزایش داد و برنامه ریزی برای تمرین و مسابقه بسیار حایز اهمیت است.