همدان- ایرنا- رییس اداره جنگل داری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: اختصاص ۱۰۰میلیارد ریال برای صیانت از جنگل در سفر رییس جمهوری به همدان مصوب شد که تاکنون ۴۰ میلیارد ریال این رقم تخصیص یافته است.

حمید خزائی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان نیز از اعتبارات استانی برای نگهداری، حفظ و توسعه جنگل های استان همدان سال گذشته اختصاص یافت.

وی اضافه کرد: پیش بینی اعتبار سالجاری نیز مستلزم تشکیل کمیته برنامه ریزی شهرستان ها و ارزیابی اعتبار مورد نیاز، تصویب و ابلاغ اعتبار صیانت از جنگل است.

رییس اداره جنگل داری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: درخت موجود زنده است که نیاز به حفظ و نگهداری دارد بنابراین برنامه هایی متناسب با سن درخت برای حفظ آن پیش بینی و تدوین شده برای نمونه هنگام رشد نهال باید برای آبیاری و پیشگیری از چرای دام و

هنگام بزرگ شدن و کهنسالی درخت برای جلوگیری از قطع، تخریب و تصرف توسط افراد سودجو و پیشگیری از آتش سوزی اقدام شود.

خزائی وسعت جنگل های طبیعی جنگل های دست کاشت و پارک های جنگلی این استان ۴۵ هزار هکتار است که درصد بالایی از اراضی جنگلی در مناطق جنوب استان و رزن قرار دارد.

رییس اداره جنگل داری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اضافه کرد: سرانه جنگل به ازای هر نفر در همدان ۲۶۰ متر مربع است در حالی که میانگین کشوری آن به ازای هر نفر یک هزار و ۷۰۰ متر مربع است با این توصیف در همدان ۶ برابر کمتر از میانگین کشوری است.

خزائی مهمترین علل پایین بودن سرانه جنگل در همدان را شرایط اقلیمی، وضعیت اکولوژیکی، بالا بودن وسعت اراضی دارای پوشش علفی، بوته ای و درختچه ای دانست.

وی گفت: جنگل های دارای منافع عمومی همچون کاهش ریزگرد، جلوگیری از فرسایش خاک ، تولید اکسیژن و زیبایی منظر هستند و کمتر منافع شخصی در آن دیده می شود بنابراین تلاش برای حفظ و نگهداری، توسعه و احیای جنگل ها با اختصاص منابع مالی و اعتباری متناسب با وسعت و حجم کار امری ضروری است.

رییس اداره جنگل داری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد: درخت موجود زنده است که نیاز به حفظ و نگهداری دارد بنابراین برنامه هایی متناسب با سن درخت برای حفظ آن پیش بینی و تدوین شده برای نمونه هنگام رشد نهال باید برای آبیاری و پیشگیری از چرای دام و

هنگام بزرگ و کهنسالی درخت برای جلوگیری از قطع، تخریب و تصرف توسط افراد سودجو و پیشگیری از آتش سوزی اقدام شود.

خزائی گفت: مشارکت مردم در طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت یکی دیگر از ملزومات احیای جنگل ها است و در صورت توجه به گفته رهبری فرزانه انقلاب مبنی بر کاشت سه درخت توسط هر شهروند در این طرح محقق می شود.

وی اضافه کرد: بنابراین تحقق این طرح مشارکت و همراهی مردم، تبدیل شدن کاشت درخت به یک وظیفه اجتماعی و تلاش برای حفظ و نگهداری فضای سبز و اراضی جنگلی را می طلبد.

وسعت اراضی ملی در همدان به بیش از ۷۰۰ هزار هکتار می رسد.