کاشت یک میلیون و ۹۰۰ هزار اصله نهال در همدان

همدان- ایرنا- رییس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: سهم همدان از طرح "مردمی کاشت یک میلیارد درخت" ۱۲ میلیون درخت در مدت چهار سال است که امسال در این رابطه تاکنون یک میلیون و ۹۰۰ هزار اصله نهال کاشته شده است.

حمید خزایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در قالب این برنامه باید سالانه سه میلیون درخت در اراضی همدان کاشته شود که در سال نخست این طرح تاکنون یک میلیون و ۹۰۰ هزار اصله نهال کاشته شده و تا پایان سال از طریق بذکاری و تولید نهال سعی و با همکاری نهادهای مسوول و مشارکت مردم این عدد محقق می شود.

وی اظهار کرد: تحقق برنامه یاد شده برای این استان در قالب سه محور شامل استفاده از ظرفیت نهالستان های در اختیار منابع طبیعی از جمله در شهرستان ملایر، استفاده از ظرفیت نهالستان های بخش خصوصی و بهره گیری از مشارکت های مردمی در قالب مسوولیت های اجتماعی تعریف شده است.

رییس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اضافه کرد: نهالستان قدس ملایر متعلق به منابع طبیعی اقدام به تولید نهال های یک تا ۲ ساله کرده یعنی نهال ها بعد از گذشت یک تا ۲ سال با رسیدن به استاندارد لازم قابلیت توزیع و کشت پیدا می کنند.

خزائی اضافه کرد: در قالب مسوولیت اجتماعی نیزنسبت به شناسایی ظرفیت های مردمی و دستگاه ها اقدام شده است تا با استفاده از توان مردم بتوان اهداف پیش بینی شده را به سرعت پیش برد.

وی گفت: عملیات آماده سازی نهال های ریشه سخت و نهال های گلدانی، تامین نهاد، کیسه پلاستیک، خاک، کود ماسه صورت گرفته و بذر مورد نیاز نیز جمع آوری شده است.

رییس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان به گونه های مورد نظر در این طرح نیز اشاره کرد و گفت: گونه هایی نظیر بلوط، ارژن، بادامک، افرا، گلابی وحش، داغداغان، بنه، برای کاشت در عرصه های جمگلی و گونه هایی همچون سنجد، توت، اقاقی ها، ارغوان و کاج و سرو برای فضای سبز استفاده می شود.

خزائی فواید کاشت نهال را افزایش سهم سرانه فضای سبز، احیا و غنی سازی پارک های جنگلی، تامین بخشی از چوب مورد نیاز کشور، نقش موثر آن در تولید محصولات فرعی، ترسیب کربن، تقویت آب های زیر زمینی، کاهش روان آب، جلوگیری از فرسایش خاک و ایجاد زیبایی منظر در قالب پارک های جنگلی دانست.

وی تاکید کرد: هر فردی نسبت به جامعه پیرامونی تکالیف و مسئولیتی دارد چنانچه این تکلیف را در قبال احیا، توسعه و حفظ جنگل ایفا کند به اهداف پیش بینی شده مبنی بر طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت زودتر از موعد مقرر دست می یابیم.

وسعت جنگل ها در استان همدان به ۴۵ هزار هکتار می رسد که از این میزان یک هزار و ۴۴۱ هکتار جنگل طبیعی و مابقی اراضی جنگلی و جنگل های دست کاشت، پارک های جنگلی و ذخیرگاه ها هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha