به گزارش ایرنا؛ محمدطیب صحرایی چهارشنبه شب در نشست بررسی وضعیت زیرساختهای اربعین حسینی در حوزه وزارت نیرو با حضور معاون وزیر نیرو، مدیران ستاد اربعین کشور و مدیران استانی برگزار در استانداری، افزود: مردم و مسئولان استان کرمانشاه همدل و همراه، تمام توان خود را برای فراهم کردن مقدمات میزبانی شایسته از زوار حسینی به کار گرفته اند.
وی اضافه کرد: از زمستان سال گذشته کار و تلاش جهادی برای فراهم کردن مقدمات برای این میزبانی شایسته آغاز شده و طی این مدت کارهای بزرگی در حوزه تسهیل در تردد زوار در مسیر و فراهم کردن زیرساختهای خدماتی و رفاهی انجام گرفته است.
صحرایی اضافه کرد: وزارت نیرو یکی از دستگاههای کلیدی در فراهم کردن زیرساختهای اربعین در حوزه آب و برق است که خوشبختانه با تمام توان پای کار هستند.
وی گفت: از وزارت نیرو تقاضا داریم برق و آب مورد نیاز موکبها، پارکینگ های مرتبط با اربعین را تامین کند و زوار عزیز ما در این حوزه دغدغه خاصی نداشته باشند.
استاندار کرمانشاه ادامه داد: همچنین یکی از دغدغههای مدیریت ارشد استان تامین زیرساخت فاضلاب خسروی متناسب با حجم زیاد مسافر در اوج ایام اربعین است.
وی گفت: این زیرساختها در خسروی باید به شکل پایدار ایجاد شود تا علاوه بر ایام اربعین، در درازمدت پاسخگوی نیازهای مردم منطقه و حوزه تجارت و بازرگانی هم باشد.
صحرایی به برنامه ریزی استان برای انتقال پارکینگ سه راهی نصرآباد به مکانی در همجوار با خسروی اشاره کرد و گفت: با توجه به فاصله زیاد سه راهی نصرآباد با مرز خسروی، زوار عزیز ما در سال گذشته زحمت زیادی را رسیدن به مرز متحمل میشدند.
وی ادامه داد: برای کوتاه شدن این مسیر، مکانی بسیار مناسبی در همجوار با خسروی در نظر گرفته شده و مقدمات انجام کار در حال فراهم شدن است.
استاندار کرمانشاه در ادامه گفت: بخشی از زیرساختهای خدماتی با کمک وزارت نیرو و دیگر دستگاهها در شهرهای ورودی شرق استان و در طول مسیرهای منتهی به کرمانشاه و خسروی مستقر میشوند که در این بخش هم تلاش میشود زیرساختهای فراهم شده به شکل پایدار و دائمی ایجاد شوند تا مردم از موهبت اربعین بهره مند شوند.
در این نشست مصوب شد وزارت نیرو در زمینه تامین زیرساختهای برق مورد نیاز اربعین، تامین آب و برق مورد نیاز موکبها و پارکینگها، تامین آب پایدار برای سومار، تامین تانکر آبرسانی و ژنراتورهای برق و ساخت نیروگاه اقدام کند.
همچنین با توجه به قابل پیش بینی بودن افزایش مراجعه زوار به مرز خسروی، وزارت نیرو نسبت به افزایش اکیپ های فنی در مقایسه به اربعین گذشته در حوزه پشتیبانی زیرساختهای آب و برق در ایام اربعین، اقدام می کند.
اعزام ۵۰۰ هزار نفر زائر از مرز خسروی در سال گذشتنه
به گزارش ایرنا؛ مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین یکی از گذرگاه های عبور زائران اربعین است. سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار نفر زائر اربعین از مرز رسمی خسروی عازم کربلای معلی شدند که طبق پیش بینی مسوولان این تعداد امسال قرار است به سه برابر برسد.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.