به گزارش ایرنا، محمد مخبر در این جلسه از اهتمام جدی دولت برای احداث ۲۰هزار مگاوات نیروگاه برق هسته ای خبر داد و گفت: لازم است در برنامه جامع احداث این نیروگاهها مدل تامین مالی آن نیز مشخص شود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: در مسیر احداث نیروگاههای هستهای باید روند حرکت به نحوی باشد که به انتقال تکنولوژی و ارتقاء دانش فنی کشور منجر شود و به تدریج در فرایند تولید و در تمامی ابعاد و مراحل ساخت و مهندسی به سمت خودکفایی حرکت کنیم.
در این جلسه که وزیر نیرو و رئیس کل بانک مرکزی و برخی مسئولان دستگاه های دیگر نیز حضور داشتند، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی گزارشی از اقدامات صورت گرفته نظیر مکانیابی، مطالعه، هماهنگی و تحقق الزامات احداث نیروگاه هسته ای ارائه کرد و گفت: تاکنون پنج نقطه در کشور برای احداث نیروگاه تعیین شده و اقدامات اولیه و مقدمات کار و بعضاً عملیات اجرایی آن و عقد قرارداد با صنایع داخلی انجام شده است.
ژوزیر نیرو نیز در این نشست توضیحاتی در خصوص احداث نیروگاه هسته ای، موضوع جانمایی نیروگاهها و ضرورت توجه به خطوط انتقال نیرو مطالبی ارائه کرد.
در ادامه این نشست مقرر شد احداث ۲۰هزار مگاوات نیروگاه برق هسته ای تا افق ۱۴۲۰ در دستور کار سازمان انرژی اتمی قرار گیرد و با اتخاذ تمهیدات لازم، احداث نیروگاهها و نیز مهندسی و ساخت، با استفاده از ظرفیت داخلی و تعیین نقش هر دستگاه تدوین و در جلسه آتی ارائه گردد.
همچنین مقرر شد الگوی تامین مالی اجرای طرح با برنامه ساخت داخل و مشارکت خارجی توسط سازمان انرژی اتمی تدوین و در جلسه آینده مطرح شود.
با توجه به اینکه محل احداث نیروگاهها تعیین شده و شرکت های احداث و بهره برداری منطقه ای فعالیت های مقدماتی و مطالعاتی را آغاز کرده اند، مقرر شد دستگاههای اجرایی برای سرعت بخشیدن به عملیات اجرایی همکاری لازم را انجام دهند.