فشارها کشور را در مسیر توسعه صلح آمیز هسته‌ای متوقف نمی‌کند

تهران- ایرنا- معاون سازمان انرژی اتمی گفت: اگر بخواهیم در حوزه صنعت هسته‌ای رو به جلو حرکت کنیم مورد غضب نظام سلطه قرار می‌گیریم، اما با صلابت این راه را ادامه می دهیم و هیچ فشار بیرونی نمی‌تواند کشور را در مسیر توسعه صلح آمیز هسته‌ای و کاربرد پرتوها متوقف کند.

به گزارش حوزه سیاست خارجی ایرنا، سیدپژمان شیرمردی، معاون سازمان و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران، روز گذشته با انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کل کشور در مشهد دیدار کرد.

شیرمردی در ابتدای این دیدار با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد سند توسعه سازمان انرژی اتمی گفت: سازمان انرژی اتمی در تلاش است در راستای شعار سال(مهار تورم و رشد تولید) تامین برق هسته ای مورد نیاز کشور به میزان ۲۰ هزار مگاوات را در دستور کار خود قرار دهد.

معاون سازمان انرژی اتمی بیان داشت: کاربرد پرتوها در حوزه مواد غذایی یکی از موضوعات مهم و ملموس در ارتباط با زندگی‌مردم است که از این طریق حذف آفات در تولیدات کشاورزی حضور خود را نشان می دهد و آفات که معمولا یا حشرهای و یا میکروارگانیزمها را شامل می شوند با پرتوها می توان از بین برد.

مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران، شناسایی ۱۲ منطقه اولویت دار در سند راهبردی و هدفگذاری جهت راه اندازی سامانه های پرتودهی را در راستای کاهش ضایعات کشاورزی دانست و تصریح کرد: پرتودهی در سه مرحله قبل از کاشت، داشت و پس از برداشت می تواند تاثیرات بسیار گسترده ای در جلوگیری از تلفات و افزایش امنیت غذایی داشته باشد.

شیرمردی با اشاره به کاربرد پرتوها در حوزه انرژی بیان داشت: در حوزه صنعت نفت بحث آنالیز معادن مختلف، رادیوگرافی صنعتی، استفاده از گیج‌های هسته ای وجود دارد و یکی از مهمترین کاربردهای فناوری هسته ای در صنعت نفت، حذف ترکیبات گوگردی در محصولات نفتی می باشد. با پرتودهی فراورده های نفتی مولکول های حاوی گوگرد شکسته می شود و بعد از انجام فرآیند خاصی روی آن می‌توان نفت تمیز تحویل داد. در حوزه پلیمرها هم می‌توان پرتودهی لاستیک‌ها را عنوان کرد که با پرتوها مقاوم می شوند.

معاون سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: یکی از مهمترین کاربردهای فناوری هسته ای در حوزه تولید رادیو ایزوتوپ با کاربری پزشکی می باشد و اگر از آن برای تولید رادیو داروها استفاده کنیم و می توان تشخیص تومورهای سرطانی و متاستاز آن در انواع مختلف دربدن را انجام داد، بنابراین با استفاده از رادیوداروها در فرآیند تشخیص، علاوه بر دستگاه‌های مولد ایکس ری که آناتومی بدن را نشان می‌دهند می‌تواند عملکرد یا فیزیولوژی بدن را نشان داد.

وی با اشاره به استفاده از پرتوها در درمان سرطان علاوه بر استفاده از رادیوداروها به رادیوتراپی اشاره داشت و گفت: در حوزه رادیوتراپی کشور بیش از صد مرکز پرتودرمانی در حال فعالیت، که مجهز به شتاب دهنده‌های خطی الکترون هستند.

معاون سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: یکی دیگر از بخش‌های مهم در حوزه فناوری هسته‌ای، استریل سازی تجهیزات پزشکی می باشد، همچنین با پرتوها می توان در حوزه ساخت برخی داروها یا مواد بهداشتی کارهای بزرگی انجام داد.

شیرمردی با اشاره به چالش های آب‌های آلوده اظهار داشت: در حوزه محیط زیست چالش های آبهای آلوده، پس ابها، شیرابه ها یکی از مشکلاتی است که امروز با آن مواجه هستیم که با استفاده از پرتوها می توانیم آن را مدیریت کنیم.‌

مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران با اشاره به موانع نظام سلطه برای پیشرفت ایران در صنعت هسته ای افزود: اگر بخواهیم در این حوزه حرکت کنیم مورد غضب نظام سلطه می شویم، اما با صلابت این راه را ادامه می دهیم و هیچ فشار بیرونی نمی‌تواند کشور را در مسیر توسعه صلح آمیز هسته‌ای و کاربرد پرتوها متوقف کند.

وی افزود: امروز هرآن چه که در سازمان انرژی اتمی و صنعت هسته ای در کشور انجام شده با توکل به خداوند متعال و دوم اعتماد به نیروهای جوان بوده است و ما معتقدیم که اگر بخواهیم کشور خود را سرافراز کنیم و مردم از ما رضایت داشته باشند باید با اراده قوی و با خودباوری و با اعتماد به سرمایه های ملی و با اتکال به خداوند متعال با سرعت بیش از پیش به سمت اهدافمان حرکت کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha