قصرشیرین- ایرنا- سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: مرز رسمی خسروی هم اکنون به طور میانگین روزانه پذیرای بیش از یک هزار نفر زائر است که از این مرز عازم عتبات عالیات در کشور عراق شده و یا به کشورمان بر می‌گردند.

«محمد نجفی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تسلیت فرا رسیدن ایام ماه محرم و عزاداری سرور و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع)، افزود: با توجه به ایام عزاداری و سوگواری ماه محرم و در پیش بودن اربعین حسینی رفته رفته بر تعداد و شمار زائرانی که از مرز رسمی خسروی عازم عراق می‌شوند، اضافه می‌گردد.

وی اظهار کرد: تمام هموطنانی که قصد زیارت کربلای معلی و عتبات عالیات را دارند می توانند از طریق مرز رسمی خسروی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین گذرگاه برای عزیمت به عتبات عالیات و کربلای معلی عازم عراق شوند.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ادامه گفت: زیرساخت های بسیار خوبی در قصرشیرین برای تردد زائران فراهم است و همچنین زیرساخت های جدید و چندین پروژه برای خدمات رسانی به زائران نیز هم اکنون با پیشرفت فیزیکی ۷۰ تا ۸۰ درصد در دست اجرا است که تا ایام اربعین و شروع تردد زوار برای حضور در بزرگترین همایش پیاده روی جهان اسلام به بهره برداری می رسد.

نجفی گفت: از مهمترین مزایای مرز رسمی خسروی داشتن بزرگترین و مجهزترین پایانه زمینی مرزی زمینی غرب کشور در نقطه صفر مرزی برای خدمات دهی به زائران است که ۵۸ گیت در این گذرگاه برای پذیرش زوار آماده است و در صورت افزایش شمار زائران تعداد گیت ها به ۸۰ عدد افزایش خواهد یافت.

او ادامه داد: همچنین طرف عراقی نیز در حال تقویت زیرساخت های مرز منذریه برای خدمات رسانی به زائران است و گیت های طرف عراقی نیز امسال در اربعین سید و سالار شهیدان به ۵۰ گیت می رسد.

نماینده عالی دولت در شهرستان قصرشیرین اضافه کرد: توافق های اولیه برای ۲۴ ساعته شدن مرز رسمی خسروی انجام شده و پیش بینی می شود امسال شمار زائرانی که از مرز خسروی عازم عراق شوند به یک میلیون و نیم نفر زائر برسد که در مقایسه با اربعین پارسال که ۵۰۰ هزار نفر از مرز تردد کردند شاهد افزایش سه برابری زائران نسبت به پارسال خواهیم بود.

نجفی اضافه کرد: تمام ظرفیت های لازم برای اسکان و پذیرایی از زائران در قصرشیرین به کار گرفته می شود ضمن اینکه قرار است ۱۸۰ موکب از مسیر کنگاور تا مرز خسروی به زائران خدمات رسانی داشته باشد که تعداد موکب هایی که امسال در قصرشیرین نیز پذیرای زائران هستند با توجه به افزایش شمار زائران در مقایسه با پارسال افزایش خواهد داشت.

وی ادامه داد: همچنین قرار است که جلسه ای با فرماندار خانقین در راستای ایجاد موکب و خدمات رسانی به زائران در مسیر زوار در داخل عراق داشته باشیم.

نجفی گفت: از مزایای مرز خسروی برای زوار علاوه بر راه مناسب و دسترسی و نزدیکی به استان های مرکزی و شمال کشور و شرقی همچنین مسافت نزدیک خسروی منذریه به بغداد است که زائران می توانند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف هم برسند و پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

برچسب‌ها