به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد نجفی» روز یکشنبه در جمع دهیاران روستاهای شهرستان قصرشیرین، افزود: برای پذیرایی شایسته و مطلوب از زائران اربعین باید همه امکانات و تمام توان خود را بسیج کنیم و جهاد شبانه روزی داشته باشیم.
وی اظهار کرد: هم اکنون زیرساخت های مرز خسروی و شهرستان برای پذیرایی از زوار در حال تقویت است چون سال گذشته در مجموع در ایام اربعین شاهد تردد ۵۰۰ هزار نفر از این مرز به کربلای معلا بودیم ولی امسال به طور یقین شاهد افزایش شمار زائرانی خواهیم بود که این گذرگاه را برای عزیمت به عراق انتخاب خواهند کرد.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ادامه از ممنوعیت آتش زدن پسماند محصولات کشاورزی در مزارع این شهرستان خبر داد و گفت: افرادی که نسبت به انجام این مورد مبادرت کنند برابر قانون با آنها برخورد میشود.
نجفی ادامه داد: براساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک، کسانی که اقدام به آتش زدن پس مانده محصولات کشاورزی در مزارع میکنند در واقع مجرم هستند چون آتش سوزی ها منجر به وارد شدن خسارات به عرصه های طبیعی خواهد شد و خسارات جبران ناپذیری به دنبال دارد.
وی بیان کرد: دهیاران باید آموزش های لازم را به کشاورزان ارائه کنند تا از آتش زدن پسماندهای کشاورزی خودداری کنند چون کشاورزان بر اساس سنتی اشتباه پس از برداشت محصول و همزمان با خشک شدن پوشش گیاهی اقدام به آتش زدن آن در سطح مزارع می کنند که این اقدام علاوه بر از بین بردن خاک زراعی، میکروارگانیسم های مفید آن و نیز آلودگی هوا باعث سرایت آتش به عرصه های ملی و طبیعی می شود.
رئیس جمعیت هلال احمر قصرشیرین نیز در این جلسه از برگزاری دورههای آموزشی با رویکرد افزایش آمادگی مردم در برابر مخاطرات و حوادث غیرمترقبه توسط مربیان این جمعیت در سطح شهرستان خبر داد.
«سجاد شهبازی» افزود: مربیان هلال احمر نقش محوری در تعریف ذاتی مسئولیت آموزشی دارند و با کسب و آموزش آمادگیهای لازم میتوانند بحران را مدیریت کنند از این رو گذراندن این دورهها امری مهم و ضروری است و به عنوان یک مهارت زندگی برای اعضای جامعه به حساب میآید.
در این جلسه مربیان جمعیت هلال احمر شهرستان قصرشیرین به جهت آشنایی با مدیریت بحران به تدریس دوره آموزشی آمادگی در برابر مخاطرات به دهیاران پرداختند.
حاضران در این کارگاه آموزشی با مباحثی همچون انواع مخاطرات، ضرورت آمادگی در برابر آن، نحوه مقابله و مدیریت در شرایط بحرانی آشنا شدند.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
نظر شما