اکبر بیات روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یکی از بخش های مهم برای اعمال مدیریت مصرف را مربوط به حوزه کشاورزی ذکر کرد و افزود: ۵۲ درصد مصرف برق استان در بخش صنایع، ۱۸ درصد در بخش خانگی و ۱۱ درصد نیز در سایر بخش ها مانند روشنایی معابر مصرف می شود.
بیات تصریح کرد: برای مدیریت مصرف در بخش کشاورزی، محدودیت برداشت از سفره های آب زیرزمینی در پروانه کشاورزی قید شده است که مجوز مصرف آب و برق را به مدت حدود ۱۸ ساعت در شبانه روز دارند.
وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس کشاورزان با پنج ساعت خاموشی به خصوص در ایام تابستان و اوج مصرف باید با شرکت های آب و برق همکاری داشته باشند.
این مسوول گفت: این پنج ساعت طوری برنامه ریزی شده است که در ساعات اوج مصرف، آبیاری زمین های کشاورزی انجام نشود به این معنی که از ساعت ۱۱ تا ۱۶ یا ۱۳ تا ۱۸ که ساعت گرم و اوج تابش خورشید است، آبیاری انجام نمی شود.
بیات ادامه داد: در خصوص برخی محصولات که تداوم قطعی آبیاری آنها منجر به ضرر و زیان می شود زمان خاموشی چاههای کشاورزان به سه ساعت کاهش یافته است.
افزایش هر یک درجه ای دمای هوا سه هزار مگاوات پیک بار مصرف برق را افزایش می دهد
این مسوول گفت: با شروع به کار بارهای کشاورزی و به مدار آمدن بارهای سرمایشی، اوج مصرف برق در تابستان افزایش می یابد و این میزان به اندازه ای است که از ظرفیت تولید نیروگاهی بیشتر می شود.
وی با بیان اینکه در این شرایط، ناترازی بین تولید و مصرف به وجود می آید، یادآور شد: برای اینکه این ناترازی را به صفر برسانیم ۲ راهکار وجود دارد که اولین آن احداث نیروگاهها و دومین آن مصرف بهینه انرژی برق است.
بیات احداث نیروگاه را زمانبر دانست و اظهار داشت: امسال هفت هزار مگاوات از سوی وزارت نیرو به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شد که به نوبه خود بی سابقه بوده است چراکه طی ۱۵ سال گذشته به طور متوسط حدود ۲ هزار مگاوات افزایش ظرفیت نیروگاهی داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: این میزان افزایش ظرفیت نیروگاهی جوابگو نیست چراکه در سال جاری ۶ درصد افزایش مصرف انرژی برق داریم همچنین تابستان امسال دمای هوا نیز یک درجه گرمتر از تابستان سال گذشته است.
بیات راهکار دوم برای جبران ناترازی تولید و مصرف برق را اجرای برنامه های مدیریت مصرف بیان کرد و گفت: این مدیریت در بخشهای مختلفی از قبیل برنامه های خانگی، کشاورزی، سی ان جی، تجاری، اداری و صنعتی اتفاق می افتد.