قصرشیرین- ایرنا- سرپرست شبکه بهداشت و درمان قصرشیرین گفت: تمام تمهیدات بهداشتی و درمانی مورد نیاز برای خدمات‌رسانی شایسته و مطلوب به زائران اربعین حسینی در مرز رسمی خسروی فراهم شده است.

عمران آزادی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تسلیت ایام سوگواری و عزاداری ماه محرم، افزود: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به عنوان متولی سلامت، تمام توان خود را در جهت خدمت رسانی مطلوب به زائران در راهپیمایی عظیم اربعین حسینی به کار گرفته و در این راستا تمهیداتی به منظور آماده سازی زیرساخت های بهداشتی و درمانی مسیر تردد زائران ابا عبدالله الحسین(ع)، خصوصا در مرز خسروی در نظر گرفته است.

وی اظهار کرد: پروژه قرارگاه عملیاتی اورژانس پیش بیمارستانی و خدمات سلامت اربعین در مرز خسروی هم اکنون با بیش از ۵۶۰ میلیارد ریال توسط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و مجمع خیرین سلامت در حال ساخت است.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان قصرشیرین در ادامه گفت: این پروژه از ۱۸ اردیبهشت ماه امسال در زمینی به مساحت یک هزار متر مربع در ۲ طبقه شروع شده که طبقه اول این پروژه که شامل اتاق های ویزیت پزشک، ویزیت مامایی، سرم تراپی، داروخانه، آزمایشگاه، رادیولوژی، اتاق های سرد اتاق cpr (احیاء) تا آخر مرداد ماه به بهربرداری خواهد رسید و آماده ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به زایرین شرکت کننده در راهپیمایی عظیم اربعین خواهد بود.

آزادی ادامه داد: تمام خدمات ارایه شده به زائران اربعین در این قرارگاه تاکتیکی بهداشتی و درمانی به صورت رایگان خواهد بود و با توجه به تقارن اربعین با گرمای تابستان این قرارگاه به منظور خدمات رسانی به زائران یک ضرورت بود.

وی گفت: هم اکنون این پروژه با عنایت رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و پیگیری های مجدانه و حمایت های معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ۷۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار نفر زائر اربعین از مرز رسمی خسروی عازم کربلای معلی شدند که طبق پیش بینی مسوولان این تعداد امسال قرار است به سه برابر برسد.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.