تهران- ایرنا- نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد استخراج از معادن اعماق دریا، باعث کاهش شدید جمعیت حیات دریایی در ابعاد وسیعی در آن منطقه می شود.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای اخبار گاردین، دانشمندان با هشدار نسبت به حفاری ها در بستر دریا اعلام کردند ممکن است ده ها سال طول بکشد تا تأثیر کامل این فعالیت ها بر حیات دریایی مشخص شود.

به نظر می‌رسد در نقاطی از اعماق دریا که عملیات استخراج انجام می شود، جمعیت حیوانات آنجا کاهش می‌یابد. ردپای تأثیر این صنعت بر حیات دریایی ممکن است گسترده‌تر از آن چیزی باشد که قبلا انتظار می‌رفت.

بررسی زیست بوم بستر دریا که پس از آزمایش‌های حفاری در سال ۲۰۲۰ در ژاپن صورت گرفت و اولین استخراج موفقیت‌آمیز کبالت در این کشور از کوه‌های اعماق دریا محسوب می شد، نشان داد، یک سال بعد از این فعالیت ها کاهش حیات دریایی مانند ماهی و میگو در این محل مشاهده شد. تراکم جمعیت این حیوانات در مناطق خارج از منطقه عملیاتی، بیشتر از نصف کاهش یافت.

تراویس واشبرن، بوم‌شناسی که با سازمان زمین‌شناسی ژاپن کار می‌کند، نویسنده اصلی این مطالعه است که در نشریه Current Biology منتشر شده است.

وی گفت: این یافته‌ها تذکرات مهمی برای تصمیم‌گیرندگان در مذاکرات درباره مقررات پیشنهادی برای استخراج از معادن اعماق دریا دارد.

واشبرن که تمرکز مطالعات خود را بر منطقه دریابن که پایین ترین منطقه در یک پهنه آبی است، گذاشته است، گفت: ممکن است نیاز باشد تاثیرات معدن کاری در اعماق دریا را توسعه دهیم. اگر در حال حاضر برخی از مناطق را بدون تاثیر در نظر بگیریم، در حالی که در واقع به علت آثار غیرمستقیم حفاری ها تغییر می کنند، تذکرات مهمی دراین زمینه وجود دارد.

گروهی از دانشمندان داده های مربوط به بازدید مهندسان حفاری ژاپنی از کوه دریایی تاکویو-دایگو را تجزیه و تحلیل کردند. یک سال پس از استخراج آزمایشی، محققان کاهش ۴۳ درصدی تراکم جمعیت ماهی و میگو را در مناطق نهشت که مستقیم تحت تأثیر آلودگی رسوبات حفاری قرار داشتند و کاهش۵۶ درصدی را ددر مناطق اطراف مشاهده کردند.

واشبرن گفت: به راحتی می توان فرض کرد که وقتی خارج از منطقه هستید، عملیات استخراج هیچ تاثیری نخواهد داشت. با این حال، اگر برخی از حیوانات حاشیه منطقه را ترک کنند، این امر باعث می شود گستره اثر به کل منطقه کشیده شود.

واشبرن نسبت به عجله برای استخراج از بستر دریا هشدار داد و گفت ممکن است چندین دهه طول بکشد تا تأثیر کامل این فعایت ها بر حیات دریایی مشخص شود.

سازمان بستر آب های بین المللی و ۱۶۸ عضو آن هنوز در مورد مقررات حاکم بر این صنعت توافق نکرده اند. مهلت نهم ژوئیه برای این نهاد برای تصویب مقررات یا بررسی درخواست‌ها برای قراردادهای معدنی طبق قوانین موجود به پایان رسید؛ به این معنی که استخراج تجاری از اعماق دریا می‌تواند بدون قوانین جدید ادامه یابد.

واشبرن از تصمیم گیرندگان خواست: از همه داده های موجود استفاده کنند. هنوز چیزهای زیادی وجود دارد که نمی دانیم، اما احتمالاً ده ها سال طول خواهد کشید تا به برخی از این سؤالات پاسخ داده شود.