به گزارش خبرنگار ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی افزود که دبیرکل سازمان ملل با نمایندگان سازمان همکاری اسلامی دیدار و بر عزم سازمان ملل برای اجرای کامل قطعنامه شورای حقوق بشر در خصوص « مقابله با نفرت پراکنی مذهبی که موجب ایجاد تبعیض، خصومت یا خشونت می شود» تاکید کرد.
دوجاریک افزود: دبیرکل سازمان ملل با جامعه مسلمانان ابراز همدردی و نابردباری، خشونت و اقدامات اسلام هراسانه را که منجر به تشدید تنش ها و تبیعض می شود، محکوم کرد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در نامه ای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در خصوص اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم در سوئد نوشت: جمهوری اسلامی ایران، ضمن محکومیت شدید صدور مجوز از سوی مقامات سوئد برای اقدام موهن و تحریک آمیز جسارت به قرآن کریم -کتاب مقدس مسلمانان جهان- که برای دومین بار طی یک ماه گذشته رخ می دهد، قویا هشدار میدهد که تداوم این اقدام تحت پوشش آزادی بیان، توهین آشکار به جمیع مسلمانان، تحریک جوامع مختلف و با هدف اسلام ستیزی و ترویج افراطی گری صورت میگیرد.
پیش از این، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واکنش به هتک حرمت دوباره قرآن در سوئد و همچنین به آتش کشیدن سفارت سوئد در بغداد و قطع روابط دیپلماتیک میان عراق و سوئد گفت: ما تحولات پیرامون عراق از جمله ورود معترضان به سفارت سوئد و به آتش کشیدن آن را با نگرانی دنبال می کنیم.
سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد: ما به احترام متقابل نیاز داریم. این بسیار واضح و روشن است که بی احترامی به کتب مقدس و اماکن عبادت غیر قابل قبول است اما متاسفانه قرن ها است که از این گونه اقدامات برای تحریک استفاده می شود.
وی تصریح کرد: احترام مردم به مذهب یکدیگر مهم است و مردم نباید رسیدگی به این مسائل را در اختیار خود بگیرند.
صدها معترض سحرگاه پنجشنبه ۲۹ تیرماه در اعتراض به احتمال سوزاندن مجدد قرآن در سوئد در مقابل سفارت عراق در استکلهم، به سفارت سوئد در مرکز بغداد یورش بردند و با بالا رفتن از دیوارهای سفارت، آن را به آتش کشیدند .
پس از این یورش، اکثر تظاهرکنندگان با دخالت نیروهای امنیتی عراق از ساختمان سوئد در بغداد عقب نشینی کردند اما تا اوایل صبح ده ها نفر در اطراف سفارت باقی مانده بودند.
سفارت سوئد در بغداد در اطلاعیه ای اعلام کرد: به دلیل یورش سحرگاه امروز، این سفارتخانه تعطیل و خدمات آن تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق در آمده است.
پیشتر « توبیاس بیلستروم» وزیر امور خارجه سوئد در واکنش به یورش به سفارت این کشور در بغداد گفته بود: واضح است که مقامات عراقی در مسئولیت خود برای حفاظت از نمایندگیهای دیپلماتیک ناتوان هستند.
همچنین یکی از مقامات دفتر نخست وزیری عراق به شبکه الجزیره گفته بود که اگر حادثه قرآن سوزی تکرار شود، روابط خود را با سوئد قطع خواهیم کرد.
دولت عراق نیز در پایان نشست اضطراری امروز خود بعد از ماجرای حمله برخی افراد به سفارت سوئد در بغداد در واکنش به اهانت به قران کریم، با صدور بیانیه رسمی از خانم جسیکا سواردستروم سفیر سوئد در بغداد خواست تا خاک این کشور را ترک کند.
محمد الشیاع السودانی نخست وزیر عراق در نشست فوق العاده کابینه دولت خود در واکنش به اقدام مجدد سوئد در صدور مجوز برای اهانت به قرآن کریم از وزارت خارجه عراق خواست تا هرچه سریع تر به سفیر سوئد در بغداد ابلاغ کند که خاک عراق را ترک کند.