به گزارش روز شنبه ایرنا، این رسانه آمریکایی با استناد به گزارش بازرس کل پنتاگون اعلام کرد که برخی از تسلیحات غربی که در سال ۲۰۲۲ به اوکراین ارسال شده بودند به سرقت رفته اند.
ظاهرا سندی از پنتاگون که تاریخ آن به اکتبر (مهر ماه) سال گذشته برمی گردد و در برگیرنده گزارش پنتاگون در این خصوص برای بازه زمانی فوریه تا سپتامبر (بهمن ۱۴۰۰ تا شهریور ۱۴۰۱) است، حکایت از آن دارد که برخی از (به اصطلاح) جنایتکاران، داوطلبان جنگ و دلالان اسلحه مقادیر قابل توجهی از تسلیحات و تجهیزات غربی ارسال شده توسط کشورهای غربی برای سربازان اوکراینی را قبل از آنکه به دست آنها برسد به سرقت برده اند.
این گزارش با اعلام اینکه سرویس های ویژه اوکراین نیز از این سرقت ها بی اطلاع نیستند، به جزئیات پرونده ای پرداخت که طبق آن دلالان اسلحه تجهیزات نظامی را از خط تماس در جنوب اوکراین به سرقت بردند و حتی گروهی از داوطلبان جنگ در اوکراین علیه روسیه را که زره هایی به ارزش ۱۷ هزار دلار بر تن داشتند، دزدیده و به مکان های نامعلومی منتقل کردند.
براساس این گزارش، سرویسهای امنیتی اوکراین در ماه اوت ۲۰۲۲ (مرداد ۱۴۰۱) شبهنظامیان یک گردان داوطلب را شناسایی کردند که ۶۰ اسلحه و نزدیک به هزار گلوله مهمات «احتمالاً برای فروش در بازار سیاه» را به سرقت برده بودند.
بازرس کل پنتاگون در گزارش خود خاطرنشان کرده است که تشخیص اشیاء بزرگ مانند موشک ها و بالگردها آسان تر از دستگاه های دید در شب است. در همان زمان، در این سند آمده است، امریکا بازرسی از انبارهای تسلیحات اوکراینی را در اواخر اکتبر ۲۰۲۲ از سر گرفت تا «بهتر ردیابی کند که این تجهیزات و اسلحه به کجا ارسال می شده و می شوند».
یادآوری می شود مدتی است اخباری از قاچاق سلاح های پیشرفته در اوکراین به گوش می رسد که به نظر می رسد بیش از آنکه یک ادعای کذب باشد، واقعیت هدایت شده از سوی جنگ افروزان غربی برای ناامن جلوه دادن و حتی ناامن سازی جهان با اهداف خاص باشد.
این گزارش می افزاید: دوشنبه ۲۰ تیر ماه سال گذشته "ایلوا یوهانسن- Ylva Johansson " کمسیر امور داخلی اتحادیه اروپا با بیان اینکه این اتحادیه در جریان تعداد تسلیحات اوکراین قرار دارد، از وجود نشانههایی مبنی بر قاچال اسلحه از این کشور به دیگر کشورهای اروپایی خبر داده بود.
یوهانسون گفته بود: اتحادیه اروپا نگران تکرار سناریوی جنگ در یوگسلاوی سابق است و ما هنوز با قاچاق اسلحه [این منطقه] به نفع جنایات سازمان یافته که به خشونت شبکههای جنایتکار در اتحادیه اروپا دامن میزند، مشکل داریم.
یک گزارش چند ماه قبل شبکه تلویزیونی راشا تودی نیز حاکی است، در حالی که آمریکا به دنبال دادن سلاح به تایوان است، همچنان به حمایت نظامی خود از اوکراین ادامه میدهد. سوالی که بیشتر پرسیده میشود، این است که آیا این تسلیحات سبب افزایش قاچاق سلاح در اروپا و جهان نخواهند شد؟
"یورگن استاک" دبیرکل اینترپل نیز سال گذشته در این خصوص گفته بود: وقتی از تسلیحات استفاده نشود، مجرمان تلاش میکنند از آنها استفاده کنند. ما انتظار داریم که این سلاح ها نه تنها به مناطق نزدیک به محل درگیری قاچاق شوند بلکه این تجربه را داریم که این تسلیحات ممکن است به قارههای دیگر هم قاچاق شوند.