حسن شرفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعداد متقاضیان استان در سامانه تصمیم سال گذشته ۲ هزار و ۱۲۲ مورد بود و میزان سازش آنها ۲۴ درصد اعلام شد.
وی گفت: سامانه تصمیم با هدف کنترل و کاهش طلاق از حدود سه سال پیش در استان خراسان جنوبی راهاندازی شد تا به زوجین در آستانه طلاق مشاوره ارایه دهد.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی عنوان کرد: زوجین باید قبل از تشکیل پرونده در دادگستری به سامانه تصمیم مراجعه کنند و پس از ثبت درخواست طلاق و دریافت خدمات مشاوره تحت سامانه تصمیم در صورت نبود سازش برای بررسی درخواستشان به دادگستری ارجاع داده خواهند شد.
وی افزود: در حال حاضر ۲۲ مرکز مشاوره زیر مجموعه سامانه تصمیم در خراسان جنوبی فعال است که ۳۷ مشاور و مددکار در آنها فعالیت میکنند.
شرفی گفت: ۹ مرکز غربالگری طلاق (مرکز ارزیابی روانی و اجتماعی) در شهرستانهای بیرجند، قاین، نهبندان، فردوس، طبس، زیرکوه و درمیان فعال است.
وی ادامه داد: متقاضیان پس از ثبت نام اینترنتی در سامانه به این مراکز و پس از غربالگری و ارزیابی اولیه به مراکز مشاوره همکار با طرح کنترل و کاهش طلاق ارجاع داده میشوند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: در مراکز مشاوره سه تا پنج جلسه مشاوره و آموزش به زوجین ارائه میشود تا با مداخلات روانشناسی زمینه سازش زوجین فراهم شود و در صورت سازش نکردن و وقوع طلاق به کاهش آسیب ناشی از آن کمک کنند.
وی با اشاره به اهمیت مشاوره برای پیشگیری از بروز مشکلات بیشتر، افزود: متقاضیان نیازمند در راستای تسهیل استفاده از خدمات مشاوره میتوانند از یاری برگ استفاده کنند که این خدمت برای عموم جامعه به ویژه متقاضیان تحت پوشش نهادهای حمایتی ارایه میشود.
شرفی همچنین از وجود ۲ خط ارتباطی برای مشاوره تخصصی در بهزیستی خبر داد و گفت: شماره مرکز مشاوره روانشناختی بهزیستی ۱۴۸۰ است که سال گذشته حدود چهار هزار تماس با این خط در استان برقرار شد.
وی اضافه کرد: خط ملی مشاوره اعتیاد نیز ۰۹۶۲۸ است که عموم مردم از طریق تماس با این مرکز میتوانند خدمات رایگان دریافت کنند.