به گزارش ایرنا، حمیدرضا نیکداد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه شهرستان بهار دارای ۳۵ روستای دارای تنش آبی است اظهار داشت: احداث مخزن، احداث خطوط انتقال و حفاری چاه از اقدامات انجام شده آبفا برای حل تنش آبی در روستاها است.
وی با اشاره به اینکه یکی از محورهای برنامه دولت سیزدهم اجرای طرح عظیم جهاد آبرسانی روستایی است تا محرومیت آبی روستاها را برطرف کند افزود: طرحهای آبرسانی به مناطق محروم و روستایی تا پیش از دولت سیزدهم یا به فراموشی سپرده شده بود یا چندان جدی گرفته نشده بود.
معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: با توجه به ورود قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) برای همکاری در رفع تنش آبی روستاهای بالای ۲۰ خانوار تحت پوشش شرکت آبفای سطح استان همدان، قرار است هیچ روستای تحت پوشش بالای ۲۰ خانوار سطح استان مشکل تأمین آب نداشته باشد.
نیکداد ادامه داد: این قرارداد از سال ۱۴۰۲ تا ابتدای ۱۴۰۵ ادامه خواهد داشت و برای حل سریع مشکلات آبی روستاهای شهرستان بهار پیگیری های متعدد در حال انجام است.
طرح آبرسانی از ۱۶۰ به ۳۶۰ روستا افزایش داشته است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: هم اینک تعداد روستاهای بالای ۲۰ خانوار تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب استان برای اجرای طرح آبرسانی و رفع تنش آبی از ۱۶۰ روستا به ۳۶۰ روستا افزایش داشته است.
فرهاد بختیاری فر، میزان اعتبار اختصاص داده شده برای این تعداد روستا را ۹ هزار میلیارد ریال برشمرد و اظهار داشت: از این میزان اعتبار در نظر گرفته شده، اعتباری بیش از هفت هزار میلیارد ریال از محل سهم شرکت مهندسی آب و فاضلاب و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) و ۲ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات تملک دارایی بوده که استاندار همدان تقبل کرده ظرف ۲ سال آینده این میزان اعتبار تامین شود.
وی یادآور شد: طرح آبرسانی به ۱۶۰ روستای استان همدان هم اینک ۵۷ درصد پیشرفت دارد و طبق پیش بینی ها، یکسال پیش از موعد مقرر به پایان می رسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان افزود: اواخر سال ۱۴۰۰ به دنبال انعقاد قراردادی با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) طرح آبرسانی به ۱۶۰ روستای استان همدان در دستور کار قرار گرفت و برای اجرای این طرح ۵۰۹ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شد.
بختیاری فر ادامه داد: همچنین ۲۰۰ میلیارد تومان در سفر سال گذشته(ششم مرداد) رییس جمهور و اعضای هیات دولت به این استان برای ایجاد و راه اندازی مجتمع آبرسانی روستایی مصوب و پیش بینی شده است.
وی اظهار داشت: بودجه پیش بینی شده برای ایجاد مجتمع آبرسانی روستایی به جز اعتباراتی است که قرارگاه محرومیت زدایی امام حسن مجتبی(ع) برای اصلاح و توسعه مجتمع های آبرسانی پیش بینی کرده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه بیشتر طرح های حوزه آب و فاضلاب از محل اعتبارات مصوب سفر رییس جمهور به همدان بهره مند شدند، اضافه کرد: اجرای تاسیسات آبرسانی در شهرها و مجتمع آبرسانی در روستاها یکی از مهمترین مصوبات سفر بود.
بختیاری فر گفت: اختصاص ۴۱۰ میلیارد تومان بخش نخست مصوبات حوزه آب و فاضلاب را شامل می شود که باید نیمی از محل اعتبارات وزارت نیرو و مابقی از طریق استان تامین شود که ۱۰۰ درصد اعتبار استانی اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۷۶ درصد جمعیت همدان زیر پوشش شبکه فاضلاب هستند که نرم کشوری این عدد ۵۰ درصد است هر چند به این درصد نیز قانع نبوده و با اجرای شبکه های جدید و مدرن درصدد بالا بردن افراد زیر پوشش هستیم.
وی افزود: آب و فاضلاب همدان از شرکت های پیشرو کشور در بازچرخانی آب و استفاده از پساب است برای نمونه پساب شهر همدان به نیروگاه شهید مفتح منتقل و همه چاه های موجود در این نیروگاه به جز ۲ حلقه که برای آب مقطر و مصارف بهداشتی پیش بینی شده از مدار خارج شدند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه آماده واگذاری همه پساب ها هستیم اضافه کرد: می توان در راستای مدیریت منابع آب زیرزمینی در مکان هایی که پساب موجود است از آب چاه استفاده ای نشود.
آیتالله «سیدابراهیم رییسی» رییس جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۱ در سیامین سفر استانی خود، وارد همدان شد، سفر رییس جمهور ۲۴ هزار میلیارد تومان رهاورد برای استان همدان به همراه داشت که شامل ۱۴ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح های عمرانی، اقتصادی و خدماتی و پرداخت ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در بخش های مختلف است.