تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵

همدان- ایرنا- اگرچه پارسال به دلیل افت فشار و بروز خشکسالی و کاهش سفره های زیرزمینی و کمبود شدید منابع آبی شهروندان همدانی روزهای سختی را برای تامین آب شرب سالم سپری می کردند اما این روزها استاندار همدان با قاطعیت و اطمینان راسخ می گوید که آب همدان سالم و بهداشتی است و همه دستگاه های ناظر در سطح ملی و استانی موضوع سالم بودن آب را هم تایید کرده اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، علیرضا قاسمی فرزاد روز یکشنبه در شورای حفاظت از منابع آب استان همدان اظهار داشت: به تازگی شرکت آب و فاضلاب با صرف اعتباری هنگفت دستگاه سنجش فلزات سنگین آب به منظور بررسی کیفیت آب نصب و راه اندازی کرده است تا آب سالم و بهداشتی در اختیار مردم قرار گیرد.

وی اظهار داشت: اجرای طرح های بزرگ آبرسانی در کشور و در مناطق مختلف با عزم و اراده دولت سیزدهم و ایجاد تحول در حوزه انرژی، برق رسانی و آبرسانی شهری و روستایی موجب رضایت مندی مردم شده است.

استاندار همدان یادآوری کرد: سال گذشته در زمینه ذخایر آبی و میزان منابع و مصارف توازنی وجود نداشت بنابراین با بحران آبی در شهر همدان که یک سوم جمعیت استان را در خود جای داده، مواجه شدیم.

قاسمی فرزاد ادامه داد: اما امسال با توجه به اقدامات صورت گرفته میزان ورودی آب به سد اکباتان افزایش یافت با این توضیح که میزان ذخیره آب سد اکباتان سال گذشته همین زمان چهار میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب بود که امسال به ۱۱ میلیون متر مکعب رسیده است.

وی تاکید کرد: عددی به عنوان خط قرمز برای موجودی و ذخیره سد اکباتان پیش بینی و به شزکت آب منطقه ای و آب و فاضلاب اعلام شده با این وجود به صورت مستمر و روزانه ذخایر سدها، منابع و مصارف و علت افزایش یا کاهش مصرف کنترل می شود.

بالاترین مقام اجرایی استان همدان اضافه کرد: میزان مصرف روزانه آب در همدان سال گذشته حدود ۲ هزار لیتر در ثانیه بود که امسال به ۲ هزار و ۳۵۰ لیتر رسیده است که یکی از علل افزایش بی روبه مصرف آب گرم شدن هوا است با این وجود مشترکان باید الگوی مصرف را رعایت کنند.

قاسمی فرزاد از رسانه ها، تریبون داران، ائمه جمعه خواست در زمینه رعایت الگوی مصرف و فرهنگ سازی در این باره مشارکت کنند تا میزان مصرف آب و برق در استان بهینه شود.

وی با بیان اینکه با مدیریت جهادی در عرصه تامین و توزیع آب کار شده است گفت: برای نمونه در مسیر خط انتقال آب از سد تالوار به همدان ۱۲ ایستگاه پمپاژ هر یک با قدرت پمپاژ ۲۰۰ لیتر در ثانیه ایجاد شده علاوه بر این در ایستگاه شماره سه ، سه پمپ هر یک به قدرت پمپاژ ۶۰۰ لیتر در ثانیه راه اندازی شده است.

استاندار همدان ادامه داد: مشکلات در زمینه ایجاد دکل برق فشار قوی در محدوده خارج از استان وجود داشت که با تعامل آب منطقه ای ۲ استان مشکل معارض و مالک زمین رفع شد و با نصب سه دکل برق به زودی آب تاواز با ظرفیت یک هزار و ۸۰۰ لیتر در ثانیه به همدان می رسد.

قاسمی فرزاد بیان کرد: ۱۵ حلقه چاه پدافندی توسط شرکت آب و فاضلاب و ۱۵ حلقه توسط آب منطقه ای برای شرایط اضطرار در حال حفر و تجهیز یا ایجاد شده که از آب موجود در این چاه ها در حل حاضر استفاده ای نمی شود بلکه در صورت بروز مشکل، آب این چاه ها وارد مدار می شوند.

وی با بیان اینکه اقدامات صورت گرفته وضعیت آب همدان را در شرایط آبی و پایدار قرار داده است گفت: با این وجود مسئولان شرکت آب و فاضلاب و فرمانداران باید به جای آبرسانی با تانکر و به صورت سیار برای رسیدن آب پایدار، سالم و بهداشتی به دست مردم روستا تلاش کنند.

استاندار همدان تاکید کرد: آب مصرفی بخش کشاورزی بیش از انتظار است که باید در این زمینه علاوه بر فرهنگ سازی توسط تریبون داران، ائمه جمعه و رسانه ها نسبت به مسدود کردن این چاه ها اقدام کرده و با توجه به برداشت بی حد و حصر صاجبان این چاه ها از منابع زیر زمینی انتظار می رود هیچ فردی درباره بازگشایی مجدد چاه وساطت نکند.

قاسمی فرزاد تصریح کرد: کشت دوم در این استان به طور مطلق ممنوع است بنابراین جهاد کشاورزی با همکاری دادستان ها باید از دست اندازی بی رحمانه به منابع آبی و چپاول و تاراج ان جلوگیری کنند و نبود قانون را به عنوان بهانه ای برای سهل انگاری در برخورد با این تخلف قرار ندهند چرا که در صورت بی توجهی و بروز بحران آب، رفع مشکل سخت و دشوار می شود.

وی افزود: مصارف آب در حوزه صنعت باید به سمت استفاده از پساب پیش رفت همچنین احداث بندهای بتنی در بالادست سد اکباتان، مسدود کردن چاه های غیرمجاز، مجهز شدن چاه های موجود در دستگاه های دولتی به کنتور هوشمند، کنترل میزان مصرف آب و برق در چاه کشاورزی کنترل مورد تاکید کرد:

استاندار همدان ادامه داد: برای مصارف عمرانی، ساخت و ساز و آبیاری فضای سبز، شهرداری ها باید از آب چاه های غیرقابل شرب با نیترات بالا استفاده کنند و به هیچ وجه انشعاب آب آشامیدنی در اختیار این حوزه قرار نگیرد.