حجت الاسلام عباسعلی گرزین روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: موکبها علاوه بر پذیرایی از عزاداران حسینی در بخشهای مانند گسترش شعائر دینی، مشاورههای خانوادگی و اخلاقی و برپایی کارگاههای جذاب نقاشی و مسابقات متنوع ویژه کودکان هم به مردم خدمت ارائه میدهند.
وی افزود: همزمان با فرا رسیدن ماه محرم ۱۷۰ مبلغ اعزامی از قم در کنار ۸۲۰ مبلغ بومی با حضور در مساجد و هیاتهای مذهبی مناطق شهری و روستایی استان گلستان آیینهای سوگواری و برنامههای فرهنگی را اجرا میکنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان از فعالیت هزار و ۱۱۰ مداح مرد و زن در کنار هزار و ۳۵۰ هیات مذهبی استان خبر داد و گفت: هیاتها با دعوت از مداحان اهل بیت(ع) میزبانی مراسم ماه محرم و برنامههای ویژه اربعین حسینی را برعهده دارند.
حجت الاسلام گرزین با اشاره به برگزاری مراسم محرم در ۸۳۰ مسجد و ۸۷۰ حسینیه مناطق شهری و روستایی استان گلستان، بیان کرد: مردم بهترین حافظ قیام سیدالشهدا(ع) در طول تاریخ بعد از کربلا تا الان بودند و با تاسی از سیره اهل بیت(ع) و فرامین علمای دین بهترین مراسم سوگواری را با برپایی مجالس و دستههای عزاداری در هیاتها، تکایا، حسینیهها و زینبیهها برگزار میکنند.
وی افزود: با وجود تلاشهای دشمن برای فتنه افکنی در میان مردم از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز شاهد همراهی بسیار خوب اقشار مختلف جامعه در برپایی مراسم عزاداری سید الشهدا(ع) و یاران ایشان هستیم به عنوان مثال سال گذشته با وجود همه مشکلات اقتصادی حاکم عزاداریها همراه با اطعام دهی چه در داخل کشور و چه با برپایی موکب در مسیر زائران امام حسین(ع) در عراق به بهترین نحوه برگزار شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان گفت: امسال هم از شروع ماه محرم تا به امروز استقبال مردم از مجالس عزاداریها و کمک به اطعام دهی و پذیرایی در موکبها بسیار خوب و چشمگیر بوده است و اهل سنت هم با صدقه دادن، قربانی کردن و اطعام دهی در کنار سایر مردم استان خود را در مراسم عزاداری سهیم میدانند و پوشش ختم قرآن گستردهای را برای سیدالشهدا(ع) در میان اهل سنت استان شاهد هستیم.
حجت الاسلام گرزین با تاکید بر اینکه استان گلستان سرشار از سنتها و آیینهای فراوان مذهبی ویژه ماه محرم و صفر است، افزود: هر یکی از روستاها آیین و سنت مختص به خود را برای عزاداریها دارد و از موارد شاخص میتوان به عزاداری «کمربه کمر رامیان و جوش زنی کردکوی» اشاره کرد و تلاش داریم به سمت احیای این آیینها برویم.
به گزارش ایرنا، امام حسین(ع) سومین اختر تابناک امامت و ولایت در سوم شعبان سال چهارم هجری قمری در خانه حضرت امیرالمومنین (ع) پیشوای اول شیعیان و حضرت فاطمه زهرا (س) یگانه دختر رسول اکرم(ص) در مدینه دیده به جهان گشود.
آن حضرت در مکتب نورانی حضرت محمد (ص) و پدرش مولای اول شیعیان(ع) و مادری چون حضرت زهرا(س) درس آزادی، ایستادگی و جوانمردی را آموخت و پس از شهادت پدرش، همدوش با برادرش امام حسن مجتبی(ع) در راه تبلیغ دین اسلام و آموزههای آن گام برداشت، هنگامیکه امام دوم شیعیان در سال ۵۰ هجری قمری به شهادت رسیدند، رسالت سنگین امامت و هدایت مردم بر دوش امام حسین(ع) واگذار و آن حضرت به مدت ۱۱ سال عهدهدار این امر مهم شدند.
سرانجام در روز دهم محرم (عاشورا) سال ۶۱ هجری قمری، امام حسین (ع) و یارانش باوفایش در راه دین اسلام و ترویج آموزههای آن، احیای احکام دین و زدودن انواع انحرافهای دینی به شهادت رسیدند و درس آزادی و ولایتمداری را در تاریخ ماندگار کردند.