نیویورک – ایرنا- باربارا وود وارد سفیر انگلیس و رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل به  روسیه و سوریه به دلیل عدم تمدید یکساله بازبودن گذرگاه مرزی باب الهوی بشدت انتقاد و مدعی شد: ملاحظات بشردوستانه آنها را ادعا بوده و مغایر با حقایق است.

به گزارش ایرنا، باربارا وود وارد سفیر و نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره سوریه گفت: دو هفته پیش، روسیه ماموریت نه ساله سازمان ملل برای ارائه کمک های بشردوستانه به ۴.۱ میلیون نفر نیازمند در شمال غرب سوریه را وتو کرد.

رئیس دوره ای شورای امنیت افزود: آن ۴.۱ میلیون نفر اکنون در بلاتکلیفی به سر می برند و نمی دانند که آیا غذا و دارو در هفته ها و ماه های آینده دریافت خواهد کرد یا خیر. در این دو هفته، حتی یک کامیون از گذرگاه باب الحوا که ۸۵ درصد کمک های سازمان ملل قبلاً از آنجا عبور می کرد، وارد سوریه نشده است.

وودوارد گفت: زیرا اگرچه سوری ها اعلام کرده اند که سازمان ملل می تواند به عملیات خود ادامه دهد اما شرایط تعیین شده از سوی بشار اسد انجام این کار را ناامن می کند. سازمان ملل به صراحت بیان کرده که شرایط تعیین شده از سوی سوریه غیرقابل اجرا است.

سفیر انگلیس در سازمان ملل تصریح کرد: این شرایط همچنین بی طرفی و استقلال اوچا را تضعیف می کنند.

وی ادامه داد: گذرگاه‌های باب السلام و باب الراعی که سازمان ملل باید از آنها استفاده کند، در حال حاضر تنها برای ۲۱ روز دیگر باز هستند و ظرفیت باب الهوی را ندارند. بنابراین ادعاهای بشردوستانه روسیه و سوریه مغایر با حقایق هستند.

وود وارد ادامه داد: شمال غرب سوریه یک منطقه در جنگ است که در آن همه طرف‌ها، از جمله حکومت سوریه و روسیه، به حملات خود با وجود غیرنظامیان گرفتار در تیراندازی ادامه می‌دهند.

سفیر انگلیس افزود: انگلیس از گفتگوهای جاری بین سازمان ملل و سوریه برای رفع مشکلات ایجاد شده و اجازه دادن به جریان کمک ها حمایت می کند. بسیار مهم است که دسترسی بشردوستانه با همه بازیگران درگیری مورد مذاکره قرار گیرد و طبق اصول بشردوستانه، کمک‌ها به آسیب‌پذیرترین افراد برسد.

وی گفت: بنابراین ما همچنان معتقدیم که کنار گذاشتن سیاست از سوی شورای امنیت بهترین راه برای اطمینان از تداوم دسترسی به کسانی است که به آن نیاز دارند. در همین حال، ما از سوریه می‌خواهیم که به تعهدات خود تحت قوانین بین‌المللی عمل کند و با حسن نیت با سازمان ملل متحد تعامل کند.

نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل اضافه کرد: در نهایت، مردم سوریه و منطقه وسیع‌تر به پایان پایدار این درگیری مطابق با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت نیاز دارند. بنابراین ما از سرگیری مذاکرات کمیته قانون اساسی در ژنو بدون تاخیر بیشتر و بدون بهانه‌های بیشتر را تشویق می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، روسیه در نشست  ۲۰ تیرماه  شورای امنیت سازمان ملل با تمدید یکساله باز بودن گذرگاه مرزی باب الهوی در مرز سوریه و ترکیه که عملیات کمک‌رسانی سازمان ملل به شمال غرب سوریه (منطقه ای که در کنترل مخالفان است و حدود ۹ میلیون نفر در آن زندگی می کنند)، از آن طریق انجام می شد،مخالفت و رای گیری انجام شده را وتو کرد.

چین در رای گیری برای پیشنهاد غرب که از سوی سوئیس و برزیل ارائه شده بود، رای ممتنع داد، در حالی که ۱۳ عضو باقی مانده شورای امنیت به آن رای مثبت دادند و روسیه با رای منفی خود، آن را وتو کرد.

در طرح غربی ها خواسته شده بود تصمیمات مندرج در بندهای ۲ و ۳ قطعنامه ۲۱۶۵ (۲۰۱۴) شورای امنیت برای مدت ۱۲ ماه یعنی تا ۱۰ ژوئیه ۲۰۲۴ فقط برای گذرگاه مرزی باب الهوی تمدید شود و از دبیرکل درخواست شده بود که حداکثر تا ۱۰ ژوئن ۲۰۲۴ یک گزارش ویژه در مورد نیازهای بشردوستانه در سوریه ارائه کند.

در این میان پیشنهاد روسیه نیز برای تمدید ۶ ماهه این طرح نتوانست آرای لازم را بدست آورد. در رای گیری برای پیشنهاد مسکو نیز تنها روسیه و چین به پیشنهاد برای تمدید شش ماهه این طرح رای مثبت دادند. ۱۰ عضو شورای امنیت به آن رای ممتنع دادند درحالی که آمریکا، انگلیس و فرانسه به این یپشنهاد رای منفی دادند.

دو روز بعد، بسام صباغ نماینده دائم سوریه به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس دوره‌ای شورای امنیت اطلاع داد که سوریه با باز بودن گذرگاه باب الهوی در مرز ترکیه برای ورود کمک های بشردوستانه به مدت ۶ ماه موافقت کرده است.