به گزارش روز سه شنبه ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمان، فریدون فعالی افزود: آثار فرهنگی تاریخی ثبت ملی شده این استان شامل عمارت باشگاه سوارکاری شهر کرمان، رباط فهرج، محوطه چاه ریگان، حمام گود احمد و کاروانسرای گود احمد رفسنجان، خانه دهقانی راین و کوشک دیلمقانی ماهان است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان ادامه داد: قدمت آثار مذکور هر کدام به ترتیب به دوره پهلوی، سلجوقی، ساسانی اسلامی، قاجاریه، پهلوی دوم و پهلوی اول باز میگردد.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۱۲ پرونده دیگر برای ثبت ملی آماده است که امیدواریم تا پایان سال جاری و در جلسه بعدی شورای ثبت کشور این آثار تاریخی و فرهنگی نیز ثبت ملی شوند.
فعالی خاطرنشان کرد: در حال حاضر استان کرمان دارای بیش از ۸۰۰ اثر ثبت ملی است که امیدواریم با ثبت پروندههای تکمیل شده بر تعداد آثار مذکور افزوده شود.
کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده است. ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.