پنج اثر طبیعی کرمان ثبت ملی شد
رویشگاه اُرس در شهرستان رابر

کرمان - ایرنا - رییس اداره ثبت آثار اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان از ثبت پنج اثر استان در فهرست آثار طیبعی ملی خبر داد.

به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان نادر علیدادی سلیمانی روز جمعه اظهار کرد: پنج اثر طبیعی استان کرمان در نخستین نشست شورای مرکزی ثبت آثار طبیعی ملی در سال ۱۴۰۳ واجد ارزش ثبت در فهرست آثار ملی طبیعی ایران شناخته شد.

وی افزود: این آثار شامل درّه گَلی(گلوگاه) هَوَک، رویشگاه اُرس در شهرستان رابر، درّه مزار شاه در شهرستان راور، نبکاهای فهرج و غار طُرنگ در شهرستان بافت است.

رییس اداره ثبت آثار میراث‌فرهنگی کرمان استان کرمان یادآور شد: این استان پهناور افزون بر جاذبه‌های متنوع و ارزشمند تاریخی و فرهنگی، به سبب بهره مندی از تنوع اقلیمی از جاذبه‌های فراوان بی بدیل یا کم نظیر طبیعی نیز برخوردار است.

سلیمانی گفت: پیش از این ۲۸ اثر طبیعی استان کرمان در فهرست آثار طبیعی ملی قرار گرفته بود.

به گزارش ایرنا، کرمان با ۱۰ اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده است. ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دست‌کَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم، کاروانسراهای گنجعلیخان کرمان و چاه کوران راور و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha