تهران-ایرنا- ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بر نقش آفریقا به عنوان یکی از قطب‌های جهان چندقطبی در حال توسعه تاکید کرد و گفت: مسکو، از آرزوی کشورهای آفریقایی برای تضمین ثبات و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی حمایت می‌کند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری تاس روز چهارشنبه اعلام کرد که پوتین در پیام خوشامدگویی به شرکت کنندگان و مهمانان حاضر در مجمع اقتصادی و بشردوستانه روسیه- آفریقا، بر نقش کشورهای این قاره به عنوان یکی از قطب های جهان چند قطبی تاکید کرد.

رئیس جمهوری روسیه در این پیام که تارنمای کاخ کرملین منتشر کرد، گفت: آفریقا امروز با اعتماد بیشتر و بیشتری خود را به عنوان یکی از قطب های جهان چندقطبی نوظهور نشان می دهد. پیشرفت در مجموعه ای از بخش های این قاره شامل تولید، کشاورزی، زیرساخت حمل و نقل، سوخت و انرژی، مراقبت های بهداشتی و آموزش شتاب گرفته است.

پوتین خاطرنشان کرد: مسکو از آرزوها و آمال کشورهای آفریقایی برای حفظ ثبات اجتماعی و اقتصادی و توسعه حمایت می کند. مهم است که در چند سال گذشته، همکاری بین روسیه و آفریقا به سطوح بالای جدیدی رسیده است.

وی افزود: ما قصد داریم به حرکت در این مسیر ادامه دهیم و برای رونق تجاری و سرمایه گذاری، تعمیق همکاری و رفع مسائل نگران کننده ای مانند مبارزه با فقر، آموزش نیروی کار مدرن، تضمین امنیت غذا و مقابله با تغییرات آب و هوایی همکاری کنیم.

رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد: ما خود را متعهد می دانیم به هر شیوه ممکن به شرکای آفریقایی خود کمک کنیم تا آنها حاکمیت فرهنگی و ملی خود را تقویت کرده و نقش فعالتری را در رفع چالش های منطقه ای و جهانی ایفا کنند.

به گزارش ایرنا، رئیس‌جمهوری روسیه پیشتر در پیامی به مناسبت دومین اجلاس سران روسیه و آفریقا گفت:‌ شرکت های روسی علاقه مند به فعالیت در این قاره در زمینه فناوری های پیشرفته و اکتشافات زمین شناسی، سوخت و انرژی، انرژی هسته ای، صنایع شیمیایی، معدن، حمل و نقل، کشاورزی و شیلات هستند.

دومین اجلاس سران روسیه و آفریقا در حالی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه پنجم و ششم مرداد جاری در سن پترزبورگ برگزار می‌شود که بنا بر اعلام کشور میزبان، حجم زیادی از موافقت‌نامه‌ها و تفاهم‌نامه‌های بین دولتی و بین بخشی بین مسکو و کشورهای قاره سیاه در حاشیه این اجلاس امضا می‌شود.

نخستین اجلاس در این چارچوب، سال ۲۰۱۹ میلادی به میزبانی شهر سوچی در روسیه برگزار شد؛ رویدادی که از نگاه برخی تحلیلگران به عنوان نقطه عطفی برای بازگشت روس‌ها به آفریقا قلمداد شده است.