ازالی اسومانی رئیس جمهوری کومور که ریاست دوره ای اتحادیه آفریقا را برعهده دارد، پنجشنبه در سخنانی در نشست عمومی دومین مجمع اقتصادی و بشردوستانه روسیه و آفریقا که به میزبانی سن پترزبورگ در حال برگزاری است، کودتا در نیجر را محکوم کرد و آزادی رئیس جمهور این کشور را خواستار شد.
منابع خبری بامداد پنجشنبه گزارش دادند، نیروهای گارد ریاست جمهوری نیجر که روز چهارشنبه «محمد بازوم» رئیس جمهور این کشور را دستگیر کرده بودند، وی را برکنار کردند.
آفریقا خواهان تسهیل ارسال غلات روسیه و اوکراین
رئیس دوره ای اتحادیه آفریقا با بیان اینکه قاره سیاه آماده همکاری با روسیه در همه زمینه ها است، مسکو را شریک ویژه این قاره خواند.
اسومانی با اشاره به عدم تمدید قرارداد غلات گفت: این وضعیت ممکن است آفریقا را تحت تاثیر قرار دهد اما بر این باور هستیم که فدراسیون روسیه اقدامات زیادی برای حل مشکلات غذایی انجام می دهد.
وی ادامه داد: دستیابی روسیه، اوکراین و دیگر طرف ها در قرارداد غلات به راه حلی برای وضعیت کنونی، مردمی که در قاره آفریقا از بحران غذایی رنج می برند را نجات می دهد.
رئیس اتحادیه آفریقا گفت: آفریقا خواهان تسهیل ارسال غلات روسیه و اوکراین به کشورهای این قاره است.
صدای آفریقا برای صلح در اوکراین شنیده خواهد شد
اسومانی در ادامه با اشاره به ابتکار برخی رهبران کشورهای اروپایی برای میانجیگری بین روسیه و اوکراین در مناقشه کنونی، گفت: اطمینان داریم که ندای آفریقا برای صلح در اوکراین شنیده خواهد شد.
یک کرسی دائم شورای امنیت به آفریقا اختصاص یابد
رئیس جمهوری کومور در ادامه اختصاص کرسی به اتحادیه آفریقا در شورای امنیت سازمان ملل متحد را خواستار شد و گفت: روسیه از این درخواست حمایت می کند.
دومین اجلاس سران روسیه و آفریقا پنجشنبه با حضور ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه، برخی رهبران و مقامهای ارشد کشورهای آفریقایی در سنپترزبورگ گشایش یافت. این اجلاس، جمعه به کار خود پایان میدهد.
بنا بر اعلام میزبان، شمار زیادی از موافقتنامهها و تفاهمنامههای بین دولتی و بین بخشی بین مسکو و کشورهای قاره سیاه در حاشیه این اجلاس امضا میشود.
نخستین اجلاس در این چارچوب، سال ۲۰۱۹ میلادی به میزبانی شهر سوچی در روسیه برگزار شد،رویدادی که از نگاه برخی تحلیلگران به عنوان نقطه عطفی برای بازگشت روسها به آفریقا قلمداد شد.
قرار است در اجلاس دوم در این چارچوب به میزبانی سنپترزبورگ، یک بیانیه جامع، تعدادی بیانیه مشترک و برنامه اقدام مجمع مشارکت روسیه و آفریقا برای دوره زمانی تا سال ۲۰۲۶ میلادی تصویب شود.
پیش از آغاز این اجلاس، دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین اعلام کرده بود که کشورهای غربی فشار بی سابقه ای بر کشورهای آفریقایی برای جلوگیری از نشست آتی روسیه و آفریقا در سن پترزبورگ اعمال کرده اند و به آن ادامه می دهند.
از سال ۲۰۱۹ و برگزاری نخستین اجلاس سران روسیه و آفریقا تاکنون، روسیه کمیسیونهای بین دولتی دوجانبه برای همکاری های تجاری، اقتصادی، علمی و فناوری با بسیاری از کشورهای این قاره راه اندازی کرده است و قرار است شبکه سفارت ها و نمایندگی های تجاری روسیه در آفریقا توسعه یابند.
نظر شما