به گزارش ایرنا، محمد خانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: تسریع در تکمیل طرح های نیمه تمام شرکت آبفای آذربایجان شرقی با استفاده از ظرفیت ماده واحده (۵۶) قانون اصلاح بودجه، از جمله برنامه های اولویت دار شرکت است بر این اساس، گرفتن تسهیلات برای تکمیل مدول دوم تصفیه خانه تبریز و ملکان از محل این ماده واحده پیگیری شد.
وی ادامه داد: اقدامات و پیگیری های شرکت آبفای استان موجب شد تا ۲ هزار میلیارد ریال برای مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز و ۸۰۰ میلیارد ریال برای تصفیه خانه فاضلاب شهر ملکان از بانک های ملت و ملی مصوب شود که پس از طی مراحل اخذ تسهیلات، ۶۵۰ میلیارد ریال به عنوان قسط اول برای مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز اخذ شد و تسهیلات تصفیه خانه شهر ملکان نیز در حال پرداخت است.
خانی افزود: همچنین جلسه ای نیز با حضور معاونان برنامه ریزی و توسعه سرمایه گذاری، مالی و پشتیبانی و مدیر دفتر فنی فاضلاب برگزار و مقرر شد برای سال ۱۴۰۲ تعداد هشت شهر و طرح دیگر شامل هشترود، اسکو، خسروشاه، ادامه مدول دوم تبریز، هریس، ادامه تصفیه خانه ملکان، مدول دوم مرند و مدول سوم مراغه در برنامه کاری قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، ماده واحده ۵۶ به دستگاه های اجرائی این اجازه را می دهد تا نسبت به انعقاد قرارداد تسهیلات مالی با تأمین کنندگان منابع مالی مشتمل بر پیمانکار یا سازنده طرح، اشخاص حقیقی یا حقوقی ایرانی، بانک ها و سایر مؤسسات اعتباری مالی و پولی در قالب عقود اسلامی مندرج در قانون عملیات بانکی بدون ربا مصوب اقدام کنند.
عملیات اجرایی طرح مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب تبریز که ظرفیت جمعیت زیر پوشش آن یک میلیون نفر است، از سال ۱۳۹۵ شروع شده است و با بهره برداری کامل از این طرح سالانه ۱۳۰ میلیون مترمکعب فاضلاب تصفیه شده تبریز به سمت دریاچه ارومیه سرازیر می شود.
آب و فاضلاب آذربایجان شرقی به ۴.۲ میلیون نفر در استان خدمات ارایه می کند که سه میلیون نفر از این تعداد در ۷۳ شهر و ۱.۲ میلیون نفر در ۲ هزار و ۷۰۰ روستا ساکن هستند و این شرکت برای تامین آب مورد نیاز از یکهزار و ۳۰۰ حلقه چاه، ۱۲ سد، ۱۸۰ چشمه و ۶۵ قناب آب برداشت می کند.