به گزارش ایرنا، رحمت الله نوروزی روز یکشنبه در نشست اعضای کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با رویکرد رفع چالش ها و ایجاد سرمایه گذاری زیرساختی در استان، افزود: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان به عنوان نقش آفرین در تولید و اشتغال باید از ظرفیت نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان برای حمایت رفع چالشها و در رونق تولید و به دست آوردن بازار مصرف کشورهای اورآسیا استفاده کند.
نماینده مردم علی آبادکتول در مجلس شورای اسلامی گفت: برای این که بتوانیم صنعت گلستان را توسعه دهیم باید چالش های پیشروی این بخش با کار کارشناسی تهیه شود و در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی در استان قرار گیرد تا در سطح ملی و سفر استانی رییس جمهور برای حل آن اقدام شود.
نوروزی ادامه داد: نیاز مبرم به همصدایی برای رفع چالش های توسعه استان گلستان داریم تا از جمله صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی ایجاد و تقویت، بهرهبرداری از اقتصاد دریای خزر، ارتقای گردشگری از رتبه ۳۰ و احیای زراعت پنبه و ۲۸ کارخانه پنبه پاک کنی به خوبی صورت گیرد.
وی به عملیاتی شدن تولید برق در نیروگاه سیکل ترکیبی علیآباد کتول با اعتبار ۴۳۰ میلیون یورو ارز با مصوبه سفر نخست دولت سیزدهم به استان گلستان در ۱۳ اسفندماه سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: با بهره برداری از این طرح، برق «شهرک هزار هکتاری اترک» واقع در شمال استان، تامین شده و مشکل سرمایهگذاری در این شهرک حل میشود.
پیگیری مطالبه فعالان اقتصادی استان گلستان
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان هم در این نشست با اشاره به این که این اتاق به عنوان مشاور سه قوه به شمار میرود، گفت: تلاش می شود از طریق این اتاق، مطالبه فعالان اقتصادی استان به ویژه در حوزه تولید و توسعه زیرساختی پیگیری شود.
امیر یوسفی افزود: در استان گلستان هم اتاق، ۱۰ کمیسیون تخصصی را زیر مجموعه خود تشکیل و فعال کرده که کمیسیون صنایع و معادن از جمله به شمار میرود تا چالشهای پیشرو تولید کنندگان، هرچه سریعتر حل شود.
وی با تاکید بر حمایت بیش از گذشته از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی از تولید کنندگان در حل چالشهای پیشرو، ادامه داد: این قشر با وجود تحریمها، در صحنه تولید حضور دارند و چراغ صنعت را روشن نگه داشتهاند.
«ابوذر فردوسی» رییس کمیسیون صنایع، معادن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان بر حمایت بانکی در سرمایه گذاری، رونق و پایداری تولید، نوسازی ماشین آلات، مشارکت بانکهای بخش خصوصی در حوزه حمایت تولید و سرمایهگذاری، تامین برق موردنیاز واحدهای تولیدی به ویژه در فصل تابستان و زمستان، اصلاح صدور مجوز در حوزه معدن و بازنگری در دریافت ارزش افزوده، حمایت درمانی از کارگران واحدهای تولیدی و همراهی بیشتر محیط زیست با واحدهای تولیدی در استان تاکید کرد.
در این نشست تعدادی از فعالان اقتصادی استان گلستان، مسایل و مشکلات خود را در میان گذاشته و از مسوولان دستگاههای مرتبط و نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستند تا نسبت به حل چالشهای پیشرو تولید و ایجاد زیرساختهای موردنیاز پیگیری در سطح استانی و ملی صورت گیرد.
مطابق گزارش اتاق بازرگانی گرگان، بیش از ۸۰۰ فعال اقتصادی در گلستان دارای کارت بازرگانی از این اتاق هستند. عمده فعالیت فعالان اقتصادی گلستان با کشورهای آسیای میانه است.
داشتن مرز خشکی با کشور ترکمنستان و ارتباط با کشورهای آسیای میانه و چین از طریق زمینی و ریلی، دسترسی به بنادر دریای خزر و ارتباط با کشورهای حوزه این دریا از طریق مازندران، وجود فرودگاه های گرگان و کلاله و گمرک اینچهبرون گنبدکاووس، از جمله ویژگیهای رونق مبادلات تجاری استان گلستان به شمار میرود.
استان گلستان یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد بیشتر اهالی آن بر پایه کشاورزی است.