کرمان - ایرنا - دولت سیزدهم با اجرای صدها هزار میلیارد ریال پروژه همچون تولید لاستیک‌های فوق سنگین و پنل‌های خورشیدی، ساز توسعه اشتغالزایی، رفع مشکلات معیشتی و استقلال اقتصادی را در دیار کریمان کوک کرده و مردم این خطه را در سخت ترین دوران تحریم‌ها به آینده درخشان پیشرفت و رفاه حداکثری امیدوار کرده است.

به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم در زمان اوج تحریم‌های ظالمانه ملت و میهن با شعار دولت مردمی و ایران قوی با هدف رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی و در زمانی که دشمن با اعمال تحریم و زور و فشار سعی داشت ستون های اقتصاد کشور را به لرزه در آورد، روی کار آمد.

گرچه تبعات این اعمال زور و تحریم‌ها در مقطعی تاثیراتی همچون تورم و گرانی را بر اقتصاد کشور تحمیل کرد و مردم را تحت فشار قرار داد اما مدیران و دولتمردان در مسیر نقشه راه مقام معظم رهبری موفق شدند که دستاوردهای چشمگیری در حوزه های مختلف اقتصادی به ارمغان آورند که رسیدن به ساختار اصولی اقتصادی از جمله آنهاست و تاثیر برخی از آنها نیز بعدها بیشتر خود را نشان دهد.

دستاوردهایی که با تمرکز بر توان داخلی و سرمایه‌های اجتماعی و اقتصادی این مرز و بوم و همچنین دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم، امروزه توانسته بخشی از مشکلات کشور و استان کرمان را رفع کند.

اجرای پروژه های بزرگی همچون بزرگترین شرکت تولید ماشین آلات فوق سنگین با سرمایه ۱۸۰ میلیون یورو و همچنین بزرگترین ظرفیت تولید سلول های خورشیدی در خاورمیانه با سرمایه گذاری ۴۵۰ هزار میلیارد ریال و تولید سالانه سه هزار مگاوات پنل، اشتغالزایی بیش از ۶ هزار نیروی انسانی را به همراه داشته است.

طرح مهم بندرخشک جنوب شرق ایران، احداث نخستین شهرک تخصصی انرژی خورشیدی کشور در شهرستان بافت و انتقال آب خلیج فارس با سرمایه گذاری ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از دیگر طرح های استان کرمان در ۲ سال گذشته بود که در دولت سیزدهم رنگ اجرایی یافت.

اجرای این طرح های بزرگ و دیگر پروژه های کوچک و متوسط، همچنین اجرای بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان پروژه تنها در شهرستان کرمان افزون بر رفع چالش های اساسی استان، اشتغال و خودکفایی و رفع مشکلات معیشتی را برای مردم این سامان به همراه خواهد داشت.

دستاوردهای دولت سیزدهم در کرمان با جهش ۱۱۲ درصدی اشتغال و کاهش نرخ بیکاری

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمان با اشاره به اقدامات دولت در بخش های مختلف اقتصادی استان گفت: جهش ۱۱۲ درصدی اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری از ۱۱.۲ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۸.۶ درصد در سال گذشته، فقط بخشی از دستاوردهای دولت در استان کرمان است.

محمدرضا وحیدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نرخ بیکاری استان کرمان در سال ۱۴۰۰ همزمان با آغاز به کار دولت سیزدهم ۱۱.۲ درصد بود که با اقدامات انجام شده توسط دولت و بخش خصوصی این نرخ در سال ۱۴۰۱ به ۸.۶ دهم درصد رسید.

وی اظهار کرد: تحقق ۱۱۲ درصدی اشتغال استان نیز با ایجاد ۶۷ هزار و ۶۴۰ فرصت جدید شغلی در سال ۱۴۰۱ در حالی رقم خورد که کرمان چهارمین استان کشور از نظر تعهدهای اشتغال بود.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمان ادامه داد: این مهم با پرداخت بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات مرتبط با اشتغال از جمله تبصره ۱۸ و ۱۶ و اشتغال پایدار روستایی محقق شده است.

وی همچنین با تحلیل وضعیت بازار کار استان در سال ۱۴۰۱ و بهار ۱۴۰۲ افزود: میانگین نرخ بیکاری کشور در سال گذشته ۹ درصد بوده در حالی که این آمار در کرمان به ۸.۶ درصد رسید.

وحیدی گفت: نرخ مشارکت اقتصادی سال ۱۴۰۱ کشور ۴۰.۹، نسبت اشتغال ۳۷.۲، نرخ بیکاری ۱۸ تا ۳۵ ساله ها ۱۶.۳ درصد بود در حالی که این آمارها در استان کرمان به ترتیب ۳۹.۵ درصد، ۳۶.۱ درصد و ۲۰.۶ درصد بوده است.

وی با بیان اینکه کرمان با سه میلیون و ۴۲۳ هزار نفر چهار درصد جمعیت کشور را تشکیل داده ابراز کرد: کرمان در سال ۱۴۰۱ به میزان ۸۸۲ هزار و ۵۷۸ نفر معادل ۳.۷ درصد جمعیت شاغلان کشور را داشته است.

تحقق بیش از ۲۰ هزار نفر خالص اشتغال در کرمان

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمان با اشاره به آمار ۲۰ هزار و ۲۷۴ نفری خالص اشتغال کرمان در سال گذشته گفت: کرمان به لحاظ خالص اشتغال در ردیف ۶ استان برتر کشور قرار گرفت.

وی افزود: ۵۳ درصد بیکاران استان کرمان دارای مدرک کارشناسی، ۳۳ درصد دیپلم و زیر دیپلم، هشت درصد کاردانی، ۶ درصد فوق لیسانس و بالاتر و سه دهم درصد بی سواد هستند.

بخشی از راهبردهای دولت در اشتغال

وحیدی ادامه داد: آمار بالای بیکاری جوانان به ویژه افراد با تحصیلات عالیه حکایت از ضرورت پرداختن به موضوع هم تطابقی میان رشته های تحصیلی دانشگاهی با واقعیت بازار کار و هم کیفیت آموزش دارد که این مهم به عنوان یک راهبرد مهم در دستور کار دولت و دانشگاه های استان کرمان قرار گرفته است‌.

وی با اشاره به سهم بخش های مختلف اقتصادی کرمان از اشتغال افزود: ۳۹ درصد اشتغال استان در حوزه خدمات، ۳۸ درصد کشاورزی و ۲۳ درصد صنعت است.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان یادآور شد: با توجه به داده های ارزش افزوده کرمان، نمودار اشتغال استان نشان می دهد که حوزه کشاورزی برخلاف بخش های صنعت و خدمات ارزش افزوده کمتری دارد، لذا برنامه افزایش ارزش افزوده در حوزه اشتغال استان پیگیری می شود.

وی با اشاره به برنامه های دولت برای اشتغال و تولید گفت: حوزه صنعت در سال ۱۳۹۹ به میزان منفی ۱۹ هزار و ۵۹۵، در سال ۱۴۰۰ میزان منفی ۱۱ هزار و ۹۸۶ شغل و در سال ۱۴۰۱ مثبت ۱۰ هزار و ۳۰۱ شغل را ثبت کرده است.

وحیدی خاطرنشان کرد: حوزه کشاورزی نیز در سال ۹۹ به میزان ۲ هزار و ۹۸۷، سال ۱۴۰۰ یک هزار و ۵۴۹ و سال گذشته ۱۴ هزار و ۲۸۸ شغل ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه نرخ بیکاری استان کرمان یک دهم درصد در بهار سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت عنوان کرد: این آمار در بهار سال جاری ۸.۸ درصد بود در حالی که میانگین کشور ۸.۲ درصد شده است.

افزایش تولید حدود ۲۰ هزار میلیارد تومانی ناخالص داخلی

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با بیان اینکه ۵۸.۷ درصد جمعیت استان کرمان شهرنشین و مابقی روستانشین هستند گفت: سهم جمعیت روستایی شمال استان ۳۰ درصد و جنوب ۶۰ درصد است.

وی ادامه داد: تولید ناخالص داخلی استان کرمان در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۲۴.۸ هزار میلیارد تومان بوده در حالی که این آمار در سال ۱۴۰۱ به میزان ۲۴۲.۱ هزار میلیارد تومان برآورد شد.

وحیدی با اشاره به سهم بخش های مختلف کرمان در ارزش افزوده کشور بیان کرد: این استان ۷.۱ درصد سهم کشاورزی، ۴.۵ درصد صنعت و معدن غیر از نفت، ۲.۳ درصد خدمات و ۳.۴ درصد محصول ناخالص داخلی کشور را دارد.

وی با اشاره به نرخ رشد اقتصادی چهار درصدی سال ۱۴۰۰ افزود: نرخ رشد ۴.۷ درصدی تولید ناخالص داخلی استان کرمان در نیمه نخست سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل محقق شد.

رشد اعتبارات استان کرمان در دولت سیزدهم

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمان اضافه کرد: تحقق ۱۰۷ درصدی درآمدهای عمومی استان برابر با ۲۴ هزار و ۲۳۵ میلیارد تومان، برگشت مازاد درآمد مالیاتی به میزان ۲۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان، در سال گذشته رقم خورد.

وی با اشاره به تصویب ۲۹۳ پروژه با اعتبار ۳۴ هزار میلیارد تومان در سفر رییس جمهور به کرمان در سه سال برنامه ریزی شد، افزود: حاصل سفر پر برکت دولت به استان کرمان اجرای پروژه هایی در بخش های راه و حمل و نقل، کشاورزی، فرهنگ و هنر، آموزش و پرورش، بهداشت، میراث فرهنگی، آب، محیط زیست و سایر بخش های استان بود.

وحیدی ادامه داد: دولت با اختصاص ۲ هزار و ۵۶۸ میلیارد تومان از تعهدهای سازمان برنامه و بودجه کشور به میزان ۷۸ درصد تعهدات در سال ۱۴۰۱ این سازمان محقق شد.

وی همچنین به اجرای ۳۸۹ پروژه اقتصاد مقاومتی در سال ۱۴۰۱ با سرمایه گذاری حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان و ایجاد هفت هزار و ۱۵۸ فرصت جدید شغلی با بیش از ۶۴ درصد تحقق در این حوزه و جذب ۲۵۰ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی با رشد ۲۵.۹ درصدی نسبت به سال گذشته اشاره کرد.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمان گفت: این استان با کسب رتبه چهارم از نظر شاخص ملی امنیت سرمایه گذاری در پایش بهار ۱۴۰۱، رتبه نخست کشور را در نماگر وفای به عهد و صداقت و درستی به دست آورد.

وی با اشاره به کسب رتبه ۱۱ کشور در نماگر عملکرد دولت در بهار ۱۴۰۱ تصریح کرد: امتیاز فضای کسب و کار استان کرمان بهبود یافته است.

وحیدی اضافه کرد: اعتبارهای تملک دارایی سرمایه ای استان کرمان با کسب رتبه سوم کشور در سال ۱۴۰۱ به میزان چهار هزار و ۴۰۵ میلیارد تومان بود که سه هزار و ۴۵۶ میلیارد تومان، تخصیص یافت.

وی یادآور شد: کرمان در اعتبارهای هزینه ای سال ۱۴۰۱ نیز در رتبه هفتم کشور قرار گرفت، در این حوزه یک هزار و ۵۲۷ میلیارد تومان به این استان تخصیص یافت.

اقدام های دولت در حوزه کشاورزی و رتبه های برتر کرمان

وحیدی گفت: استان کرمان در حوزه محصولات کشاورزی از جمله گردو با تولید ۲۰ هزار و ۵۳۷ تن در سال ۱۴۰۱ به میزان ۱۵.۷ درصد در هم سنجی با سال گذشته رشد داشت و در رتبه نخست کشور قرار گرفت.

وی ادامه داد: کرمان در تولید خرما با ۳۶۲ هزار و ۱۱۶ تن و ۲.۳ درصد رشد، گیاهان دارویی با ۶۳ هزار و ۱۲۶ تن و ۸.۷ درصد رشد در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ در رتبه نخست کشور جای گرفته است.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمان افزود: بادام استان کرمان نیز با تولید ۹ هزار و ۱۸۵ تن در رتبه دوم، مرکبات با ۷۱۳ هزار تن، محصول های گلخانه ای با ۵۵۹ هزار تن و محصول های باغی با حدود ۲ میلیون تن در رتبه سوم کشور قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: تجهیز ۱۸۲ هزار هکتار از زمین های کشاورزی به سامانه آبیاری تحت فشار در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل ۲.۶ درصد رشد داشت، و اجرای بیش از یک هزار هکتار کشت قراردادی گندم در استان کرمان، برداشت این محصول را حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داد.

وحیدی بیان کرد: تولید حدود ۵۶۰ هزار تن محصول گلخانه ای در استان و صادرات آن در سال گذشته ۱۰.۵ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد داشته است و تولید محصول باغی به ویژه خرما، مرکبات، بادام و گردو نسبت به سال قبل ۲.۶۷ درصد رشد نشان می دهد.

اقدام های دولت در حوزه زیربنایی

وی با اشاره به اقدام های دولت در سال ۱۴۰۱ در حوزه زیربنایی گفت: احداث و تکمیل ۴۸۴ کیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی با رشد ۳.۵ درصدی در هم سنجی با سال ۱۴۰۰، احداث و تکمیل ۲۰ کیلومتر بزرگراه توسط راه و شهرسازی جنوب استان با رشد هشت درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱، رفع ۱۰۵ نقطه حادثه خیز، انجام ۲ هزار و ۶۵۰ کیلومتر خط کشی، اجرای ۱۹۰ کیلومتر آسفالت و اجرای ۳۴۰ کیلومتر آسفالت حفاظتی در سال ۱۴۰۱ با اعتبار ۹۵۰ میلیارد تومان انجام شد.

وی با اشاره به پایان عملیات اجرایی و بهره برداری از باند دوم مسیر سیرجان – بافت به طول ۲۲ کیلومتر اظهار کرد که احداث باند دوم جیرفت - کهنوج – رودان به طول ۹ کیلومتر، افزایش ۱۲ برابری درآمد و ۱۱ برابری تناژ حمل بار بین الملل در هم سنجی با زمان مشابه سال گذشته، افزایش ۳۷ درصدی جابه‌جایی مسافر نسبت به زمان مشابه سال قبل و کسب بهترین عملکرد و رتبه نخست راه آهن کشور با هدف تحقق ابلاغ تناژ بارگیری از دیگر دستاوردهای دولت در سال ۱۴۰۱ در استان کرمان بود.