«عباس جودکی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: هدف از اجرای این طرح تامین، نگهداری و اطمینان از پایداری منابع آبی بهعنوان اساسیترین و حیاتیترین نیاز زیستی حیات وحش در اقلیمهای منطقه است تا در شرایط خشکسالی و گرمای سوزان و طولانی مدت تابستان مشکلی برای حیات وحش ایجاد نشود.
وی بیان کرد: خشکسالیهای امسال باعث کمبود سطح سفره آب زیرزمینی در برخی مناطق حفاظت شده هفتاد قله اراک شده، اما این مشکل از طریق آبرسانی روزانه ۳۰ هزار لیتر با تانکر آبرسان در این منطقه رفع شده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: اگر منابع آبی پایدار برای حیات وحش تامین نشود، حیاتوحش برای تامین آب مجبور به مهاجرت میشوند که این امر اجباری، تهدید جدی برای جانشان محسوب میشود.
جودکی، با اشاره به وضعیت مطلوب حیات وحش در استان مرکزی عنوان کرد: به منظور پیشگیری از شیوع و انتشار بیماریهای حیات وحش آبشخورها و اطراف آنها به صورت مداوم با مواد ضدعفونی کننده شستشو و گندزدایی میشود.
وی بیان کرد: پارک ملی و منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک با مساحت ۹۸ هزار هکتار، از بهترین زیستگاهها و پناهگاههای حیات وحش کشور محسوب میشود.
استان مرکزی یکی از مناطق برخوردار طبیعی در امتداد زاگرس است که انواع مناطق زیستگاهی تالابی، کویر، کوهستانی، دشت و غیره را در خود دارد و بر اساس آخرین مطالعات انجام شده، تاکنون ۳۶۳ گونه جانوری شامل ۵۳ گونه پستاندار، ۲۰۵ گونه پرنده، ۵۴ گونه خزنده، ۲۰ گونه دوزیست، ۱۷گونه آبزی و یکهزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.
۱۲ و ۲۵ صدم درصد از مساحت استان مرکزی در قالب ۱۱ منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده که این مناطق از بهترین زیستگاهها و پناهگاههای حیات وحش کشور محسوب میشوند.
مناطق تحت حمایت استان مرکزی شامل ۲ منطقه حفاظت شده ۷۰ قله اراک و الوند خمین، ۲ پناهگاه حیات وحش راسوند شازند و جاسب دلیجان، مناطق شکار ممنوع بازرجان تفرش، کلاهه آشتیان، چال خاتون شازند، پلنگاب خنداب، خرقان زرندیه و تالاب میقان و اثر طبیعی ملی غار نخجیر است.
استان مرکزی خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی است.