علیرضا نعمت سلطانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در حال حاضر تمامی پساب تصفیهخانههای فاضلاب استان، یا به مصارف کشاورزی میرسد یا در حوزههای آبخوانداری مدیریت میشود و فعلا استفاده مدنظر از پساب در بخش صنعت صورت نمیگیرد.
وی افزود: برای اینکه استفاده پساب در بخش صنعت عملیاتی شود، باید دستگاههای متولی آب از جمله شرکت آب منطقهای در چارچوب قانون، با قطع آب صنایع بزرگ و هدایت آنها به استفاده از پساب همکاری کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل همچنین با اشاره به وجود صنایعی در استان از جمله پتروشیمی و منطقه ویژه اقتصادی گفت: تخصیص پساب در استان عملا مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است و فقط نیروگاه سبلان سالانه یک میلیون مترمکعب از پساب برداشت میکند که از یک ماه پیش شروع شده است و ۲ میلیون متر مکعب نیز برای کارخانه فولاد اسفنجی اردبیل پیش فروش شده است که به محض اجرای خط انتقال، این کار محقق خواهد شد.
نعمت سلطانی ادامه داد: مجتمع معدن مس مشگینشهر نیز ظرفیت استفاده از پساب را دارد و در سطح استان، امکان تامین آب مورد نیاز بخش صنعت از بازچرخانی فاضلاب را داریم.
وی با تاکید بر لزوم استفاده بهینه از منابع آب موجود تصریح کرد: در جایی که پساب وجود دارد صنایع نباید از آب آشامیدنی برای مصارف خود برداشت کنند و باید با بازچرخابی پساب به تامین بخشی از آب مورد نیاز صنعت، فضای سبز و کشاورزی کمک کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل یادآورشد: کاهش بارشها و منابع آبی، خشکسالی و فرونشستها از مشکلات جدی در تامین آب مورد نیاز بخشهای (آشامیدنی، کشاورزی، صنعت و خدمات) است و اجرای پروژههای جمعآوری، انتقال و تصفیه فاضلاب در هر شهر و کشور، از شاخصهای توسعه به شمار میرود.
وی با اشاره به اهمیت اجرای طرحهای فاضلاب در استان اردبیل خاطرنشان کرد: اجرا و بهرهبرداری از این طرحها در بهداشت و حفظ محیط زیست اهمیت دارد و عدم مدیریت و استفاده از پساب و بازچرخانی آن در بلند مدت سبب آلودگی محیط زیست و سفرههای آب زیرزمینی میشود.
نعمت سلطانی گفت: با برنامهریزیهای صورت گرفته توسط وزارت نیرو و حمایتهای مجلس در قانون بودجه و مشارکت بخش خصوصی تلاش میکنیم پساب را بازچرخابی، تصفیه و در اختیار بخش صنعت، کشاورزی و خدمات قرار دهیم.
رئیس هیات مدیره شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل افزود: رشد اقتصادی ناشی از افزایش سلامت، بهداشت و بهرهوری استفاده از آب، جلوگیری از آلودگی جویها و معابر، افزایش ارتقای بهداشت عمومی شهروندان و کاهش هزینههای درمان و استفاده چندباره از آب از مزایای اجرای بازچرخانی به شمار میرود.
وی گفت: روشهای مختلفی برای طراحی شبکههای جمعآوری فاضلاب وجود دارد که شایعترین آنها روشهای مجزا و مختلط است و شبکه فاضلاب شهر اردبیل بر اساس روش مجزا طراحی شده و در این روش تنها فاضلاب خانگی جمعآوری و انتقال داده میشود.
نعمت سلطانی ادامه داد: در شهرهای اردبیل، پارسآباد ، کوثر و نیر برای تصفیه فاضلاب از شیوه هوادهی لاگون استفاده میشود و در تعدادی از روستاهای شهرستان نیر از روش لجن فعال استفاده خواهد شد.
به گزارش ایرنا ، ۳۰ شهر و ۹۹۱ روستای استان اردبیل زیرپوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل قرار دارند و ۴۰۱ هزار نفر جمعیت در مناطق روستایی از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهرهمند هستند.