حمزه ندرت زهی روز جمعه در حاشیه جشنواره غذاهای محلی و صنایعدستی سراوان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: احیا و زنده نگه داشتن آداب و رسوم فراموش شده و غذاهای بومی و محلی مناطق علاوهبر حفظ آنها برای نسلهای آینده موجب معرفی آن منطقه به گردشگران و توسعه گردشگری میشود.
وی افزود: در این جشنواره علاوه بر عرضه صنایع دستی صنعتگران، غذاهای بومی و محلی این منطقه طبخ، و در معرض دید علاقه مندان گذاشته شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سراوان ادامه داد: شیوه زندگی جوامع شهری در عصر تکنولوژی بر نوع تغذیه تاثیر گذاشته و از غذاهای سنتی به سوی غذاهای آماده و فست فودها در حال تغییر بوده این شرایط در حالیست که تغییر این رویه غذایی در کاهش سلامت مردم بسیار تاثیرگذار است.
وی اظهار کرد: در همین حال غذاهای محلی و سنتی میتوانند مرهمی بر عوارض و استرسهای ناشی از زندگی مدرن شهری باشد.
ندرت زهی گفت: در این جشنواره صنایع دستی سراوان از جمله سفال هفت هزار ساله کلپورگان، سوزن دوزی، حصیر بافی و بافت گلیم بلوچی برای بازدید در معرض دید قرار گرفت.
گفتنی است فرهنگ غذا در سیستان و بلوچستان تنوع و گستردگی بینظیری دارد به گونهای که ۳۱ غذای محلی در فهرست آثار ناملموس کشور قرار گرفته و فرصت مطلوبی را برای معرفی این میراث ناملموس به گردشگران داخلی و خارجی فراهم کرده است.