به گزارش ایرنا، در این نشست طی روز دوشنبه پیرامون مسائلی مانند چالش های تامین زمین برای مسکن در شهر کرمان، بی توجهی در ایجاد سرعتگیرهای متعدد شهری، فرایند ساخت تقاطع غیرهمسطح شرف آباد که امسال هم بودجه ندارد ، ساخت پارکینگ و واگذاری فرهنگسرای کوثر تبادل نظر شد.
به گزارش ایرنا، موضوع تامین زمین برای مسکن و اهمیت ساخت مسکن در شهر کرمان از جله موضوعات این جلسه بود که محمد امینیزاده رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورا با اشاره به اینکه یکی از مسائل جدی کشور موضوع تامین مسکن است، افزود: آسان ترین مسیری که دولتها در سالهای مختلف در راستای تامین زمین طی کردند این است که به محدوده شهرها چندین هکتار اضافه کنند.
رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان بیان کرد: البته کم کاری دولت سابق در موضوع تامین مسکن این مساله را حادتر کرد و سالهای گذشته اقدامی در راستای انبوهسازی صورت نگرفت.
وی بیان کرد: با خبر شدیم یکهزارو ۸۰۰ هکتار در استان به محدوده شهرها اضافه شده که از این تعداد حدود ۱۱۰ هکتار مربوط به شهر کرمان بوده است.
امینی زاده بیان کرد: سالها میشنویم که شهرک رضوان در ابتدای مسیر آرامستان جدید کرمان در مسیر سیلاب است و هماینک به محدوده شهر اضافه شده است؛ سال گذشته هم چندین هکتار در اراضی هوانیروز به محدوده شهر اضافه شد.
وی با اشاره به اینکه نتیجه اشتباه های مکرر در دولتهای مختلف این شده که شهر کرمان یک افزایش افقی پیدا کرده است گفت: این اتفاق هزینه خدماترسانی را در شهرداری و سایر نهادهای خدماترسان بالا برده و هزینه واقعی این اتفاق عملا بر گردن مردم است.
رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان تصریح کرد: شهرک مطهری کرمان اوایل دهه ۹۰ به محدوده شهر کرمان الحاق شد ولی هنوز خدمات شهری مانند آسفالت، فضای سبز و دیگر بخش ها برای این منطقه شکل نگرفته است.
وی با تاکید بر اینکه زمین های دولتی که در محدوده شهر کرمان هستند باید برای موضوع مسکن اختصاص یابد، گفت: متاسفانه نگاه نهادهای دولتی کلان نیست و تنها به مجموعه خود توجه دارند.
امینیزاده بیان کرد: عملا تاکنون در کرمان نهادهای دولتی ملزم به در اختیار قرار دادن زمین هایشان برای موضوع تامین مسکن مردم نشدهاند.
وی با اشاره به اینکه در جاهایی از شهر نیز ساخت و ساز قفل شده و نیاز به گرهگشایی از سوی نهادهای متولی وجود دارد، ادامه داد: چندین هکتار از اراضی حسنآباد متوقف است، در حالی که با یک ورود حاکمیتی این مشکل حل میشود.
به گزارش ایرنا این موضوعات درحالی است که کندی روند ساخت مسکن و اجرای نهضت ملی مسکن در استان همواره محل انتقاد بوده که یکی از دلایل اصلی آن کمبود زمین اعلام می شده است.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
سرعتکاه، یا کوه؟
اما در بخش دیگر این نشست موضوعات متفاوتی بحث شد؛ کارشناسان بر این باورندکه ایجاد سرعتگیرها یا سرعتکاهها در خیابانها و معابر مرکز کرمان انتخابی برای جلوگیری از تصادف است ولی گاهی رانندگان آنها را غیر استاندارد میدانند که هزینههایی را بر خودرو تحمیل میکند.
محمدامین شمسی رییس کمیسیون گردشگری و میراثفرهنگی شورای شهر کرمان در این نشست به مشکلات وجود این سرعتکاهها در شهر کرمان اشاره کرد و گفت: در گذشته یکی از شهرستانهای کرمان به عنوان شهر سرعتگیر و سرعتکاه مثال زده میشد اما اکنون شهر کرمان به سمت سرعتکاه شدن پیش رفته است.
وی ادامه داد: تقریبا در تمامی خیابان های شهر کرمان از اول تا وسط و انتهای هر خیابان سرعتکاههای متعددی نصب شده که بعضی از آنها مصوبه شورای ترافیکی دارد و بعضی هم ندارد.
رییس کمیسیون گردشگری و میراثفرهنگی شورای شهر کرمان افزود: اکنون از سرعتکاه به کوه رسیدهایم و باید از روی کوه رد شویم تا به ادامه خیابان برسیم.
وی گفت: وجود چنین سرعتکاههای در مرکز شهر کرمان واقعا زشت است؛ کارهای دیگری به جز ایجاد این چنین سرعتکاههایی میتواند انجام شود که البته متخصصان ترافیک در این مورد باید نظر دهند.
شمسی تاکید کرد: تمامی خیابانهای شهر کرمان به سرعتگیر تبدیل شده و فضای شهر روبه زشت تر شدن است؛ به خصوص که سرعت گیرهایی نیز در خیابان شهید بهشتی و شریعتی( از خیابان های اصلی شهر) در حال نصب است.
وی گفت: آخرین اقدام برای مقابله با پدیده سرعت در سطح خیابانها سرعتگیر است و راهکارهای دیگری برای کاهش سرعت نیز وجود دارد.
سعید شعرباف شهردار کرمان نیز در پاسخ به شمسی گفت: اگر اکنون سرعتکاهی بدون مصوبه شورای ترافیک ساخته میشود به اطلاع شهرداری برسانید زیرا ما معمولا در مقابل ساخت این سرعتکاهها مقاومت داریم.
وی ادامه داد: ایجاد سرعتکاههای خیابان شریعتی نیز به اصرار مستقیم دوستان راهنمایی و رانندگی به خاطر چپ گردی است که باعث تصادف شهروندان میشود.
معمای ساخت تقاطع غیر همسطح شرف آباد
به گزارش ایرنا حدود ۶ سال از زمزمههای اصلاحات و ساخت تقاطع غیرهمسطح بر سه راهی شرفآباد و ۲ سال از کلنگزنی آن میگذرد اما هنوز اتفاقی برای این سه راهی نیافتاده، موضوعی که گلایه اعضای شورا را در یکصد و ششمین نشست علنی این شورا نیز دوباره به دنبال داشت.
منصور ایرانمنش رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان گفت: پیشنهادهایی از طرف مردم ارائه شده که اگر بحث اجرای تقاطع غیرهمسطح در این سهراهی طولانی میشود، فعلا به صورت همسطح و دور برگردان اجرا شود.
وی ادامه داد: طبق گفتههای معاون حملونقل و امور زیربنایی شهرداری، مطالعات فاز یک تقاطع غیر همسطح در سه راهی شرفآباد انجام شده و مطالعات فاز دوم نیز در حال انجام است که این پروژه کم کم به سمت مرحله فراخوان برای انتخاب پیمانکار خواهد رفت.
پروژه ای که امسال هم بودجه ندارد
رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان افزود: مجوز شورای ترافیک استان نیز اخیر برای غیرهمسطحسازی گرفته شد اما بحثی که وجود دارد این است که این غیرهمسطحسازی در بودجه امسال پیشبینی نشده است.
وی بیان کرد: شرکت جهاد نصر برای اجرای این تقاطع غیرهمسطح از طریق تهاتر اعلام آمادگی کرده است از این رو خواهش داریم امسال فرایند ساخت این تقاطع آغاز شود.
ایرانمنش خاطرنشان کرد: گره ترافیکی بسیار بغرنجی در سهراهی شرفآباد ایجاد شده است که بعضی اوقات ساعتها به ویژه در ساعات پیک(اوج)، شاهد ترافیک شدید در این سه راهی هستیم که این مشکل هزینههای زیادی را برای مردم به دنبال داشته و از این رو اگر غیرهمسطحسازی امسال انجام نمیشود، دوربرگردان در دستور کار باشد.
در ادامه شهردار کرمان نیز خطاب به ایرانمنش گفت: در مورد سه راهی شرفآباد طرح تقاطع همسطح ۲ بار با تغییراتی به شورای ترافیک ارسال شد که در نهایت شورا این طرح را نپذیرفت و بر اجرای تقاطع غیر همسطح(روگذر) تاکید کرد.
وی ادامه داد: همچنان نظر فنی ما در شهرداری این است که تا زمان اجرای تقاطع غیرهمسطح بتوانیم تقاطع همسطح را ایجاد کنیم و به نظر ما این اتفاق تا حد زیادی مشکل ترافیک این سه راهی را حل خواهد کرد.
شعرباف گفت: ۲۴۰ میلیارد تومانی که امسال برای اجرای تقاطع غیرهمسطح در بودجه دیده شده تماما متمرکز به پل شهدای خلبان (پروژه مهمی که بخش مهمی از اختلال تردد شهر را حل خواهد کرد) خواهد بود و تا همین امروز بیش از ۱۴۰ میلیارد تومان با مجموعه خاتم در این زمینه تسویه حساب کردیم و اصرار داریم این پروژه با حداکثر سرعت پیش برود.
وی ادامه داد: امسال برای اجرای فاز دوم پل شهدای خلبان و تقاطع غیرهمسطح سه راهی شرف آباد بودجهای نداریم که باید طرح اجرای این موضوع به شورا بیاید و تعیین تکلیف شود.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
پارک حاشیهای قلعه دختر و موضوع سد معبر
در ادامه نشست رییس کمیسیون گردشگری و میراثفرهنگی شورای شهر کرمان در بخش دیگری درباره پارک حاشیهای قلعه دختر و موضوع سد معبر نیز به مورادی اشاره کرد و گفت: طرح این پارک حاشیهای آماده و نزدیک به ۴۰۰ میلیارد ریال برای تملکات این طرح تاکنون هزینه شده است.
شمسی همچون هفتههای گذشته به موضوع سد معبر هم اشاه کرد و گفت: ۲ ماه است که در این زمینه تذکر داده شده است و باید در این راستا نگاه ویژهای صورت گیرد.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
و اما همچنان پارکینگ
مانند هفته گذشته یکی از موضوعاتی که از سوی رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان مطرح شد، مشکل پارکینگهای سطح شهر کرمان بود که وی گفت: هفته گذشته از طرف مردم مراجعاتی برای واگذاری پارکینگ داشتیم که حاضرند در این راستا مشارکت داشته باشند.
ایرانمنش ادامه داد: خواهش داریم هر چه زودتر فراخوان مشارکت برای ساخت پارکینگ صورت گیرد.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
شهردار کرمان هم در پاسخ به ایرانمنش گفت: برای مشارکت ساخت پارکینگ تاکنون چندین مراجعه داشتیم و فراخوان این مشارکت نیز در حال انتشار است.
وی ادامه داد: در محدوده چهارراه طهماسبآباد، کار طراحی برای اجرای پارکینگ در زمینی ۵۰۰ متری انجام شده است و برای اجرای پارکینگ در این زمین سرمایهگذار داریم.
شعرباف گفت: سه مورد زمین نیز برای اجرای پارکینگ خریداری خواهد شد که حداقل در زمین ۵۰۰ متری کنار مجموعه «کرمان درمان»(محدوده های شهری حوالی چهارراه طهماسب آباد) حدود ۱۰۰ پارکینگ را ایجاد خواهیم کرد.
مخالفت با واگذاری فرهنگسرای کوثر
در آخرین دستور کار این نشست نیز موضوع واگذاری فرهنگسرای کوثر برای استفاده در برنامههای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در صحن علنی شورا مطرح که در نهایت با این واگذاری مخالفت و قرار شد بعد از تحویل ساختمان شهرداری از وزارت خارجه، این فرهنگسرا در اختیار مجتمع شوق زندگی برای اجرای برنامه های پیشگیرانه اجتماعی قرار گیرد.
محمد بابایی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر کرمان نیز در همین زمینه گفت: فشار روی این مساله زیاد است که مجموعه فرهنگسرای کوثر را برای مجتمع شوق زندگی میخواهند؛ ما نیز در مصوبه کمیسیون فرهنگی در خلال بررسی این موضوع (به طور) سلبی ننوشتیم بلکه ایجابی نوشتیم، و گفتیم در حال حاضر بانوان در حال برگزاری دوره در این فرهنگسرا هستند و باید این دوره به اتمام برسد.
وی ادامه داد: در صورتی که ساختمان شهرداری که در اختیار وزارت امور خارجه است تحویل داده شود، فرهنگسرای کوثر را به مجتمع شوق زندگی واگذار میکنیم و مانعی وجود ندارد.
روند اخذ درآمدهای شهرداری
گزارش موضوعات مطرح در کمیسیون بودجه نیز از دیگر موارد مطرح در این نشست شورا بود که در این زمینه حسین چناریان رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورای شهر کرمان گفت: شهرداری درباره ۲ موضوع اخذ درآمدها و رصد درآمدهای شهرداری حساس تر اقدامات را انجام دهد.
وی ادامه داد: چهار ماه گذشته در سه مورد از شهرداری های مناطق کرمان درخصوص اخذ درآمدها نسبت به آنچه که تعیین شده است فاصله قابل ملاحظهای وجود دارد.
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورای شهر کرمان افزود: البته روند اخذ درآمدها در بعضی از شهرداریها از جمله شهرداری منطقه ۲ به علت شرایط درآمدی این منطقه ۳۰ درصد از میزان پیشبینی شده بالاتر است.
مشکلات شهری
در ادامه سیدمحمد صادق تقوی عضو شورا نیز در این نشست به مشکلاتی مانند ضرورت پرداختن به موضوع تامین مسکن، خالی بودن جای موضوعات چالشی شهری در برنامه هفتم توسعه، کمبود بلیط های هواپیما و قطار، به خطر افتادن موضوعات گردشگری، پیدایش بیماری مالاریا در جنوب استان بر گرفته از حضور اتباع غیرمجاز، گرانی مایحتاج اولیه مردم، فرونشستها، پساب، فضای سبز و روشنایی معابر اشاره کرد. وی در همین زمینه گفت: قطعا این مشکلات با همافزایی حل خواهد شد.