نیویورک – ایرنا- فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که دولت سوریه با تمدید استفاده این نهاد بین المللی از گذرگاههای مرزی باب اسلام و الراعی تا نوامبر ( آبان ) برای ارسال کمک های بشردوستانه موافقت کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در مقر سازمان ملل در نیویورک افزود: ما از موافقت دولت سوریه با تمدید استفاده سازمان ملل از گذرگاه های مرزی باب السلام و الراعی تا ۱۳ نوامبر (۲۲ آبان) بسیار استقبال می کنیم.

وی تصریح کرد: دولت سوریه از طریق یک نامه به سازمان ملل با این امر موافقت کرده است. درهمین حال دولت سوریه به یک نامه مارتین گریفیتس نماینده ویژه سازمان ملل پاسخ داده است. ما آماده از سرگیری فوری کمک های امدادی از طریق گذرگاه مرزی باب الهوی هستیم. در همین حال سازمان ملل به ارائه کمک های امدادی از طریق گذرگاه های مرزی باب السلام و الراعی هستیم.

فرحان حق ادامه داد: ما آماده همکاری با دولت سوریه هستیم. در این مرحله در تلاش برای رفع موانع پیش روی ارائه کمک از طریق گذرگاه مرزی باب الهوی هستیم و در گفتگو ها با دولت سوریه پیرامون گذرگاه باب الهوی به پیشرفت یافته ایم.

سوریه پیش از این، مجوز اعطا شده به سازمان ملل و آژانس‌های تخصصی آن برای استفاده از گذرگاه‌های مرزی باب السلامهو الراعی را برای مدت سه ماه تمدید کند که در تاریخ ۱۳ اوت/ آگوست۲۰۲۳ (۲۲ مرداد) به پایان می‌رسد.

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، روسیه در نشست ۲۰ تیرماه شورای امنیت سازمان ملل با تمدید یکساله باز بودن گذرگاه مرزی باب الهوی در مرز سوریه و ترکیه که عملیات کمک‌رسانی سازمان ملل به شمال غرب سوریه (منطقه ای که در کنترل مخالفان است و حدود ۹ میلیون نفر در آن زندگی می کنند)، از آن طریق انجام می شد،مخالفت و رای گیری انجام شده را وتو کرد.

چین در رای گیری برای پیشنهاد غرب که از سوی سوئیس و برزیل ارائه شده بود، رای ممتنع داد، در حالی که ۱۳ عضو باقی مانده شورای امنیت به آن رای مثبت دادند و روسیه با رای منفی خود، آن را وتو کرد.

در طرح غربی ها خواسته شده بود تصمیمات مندرج در بندهای ۲ و ۳ قطعنامه ۲۱۶۵ (۲۰۱۴) شورای امنیت برای مدت ۱۲ ماه یعنی تا ۱۰ ژوئیه ۲۰۲۴ فقط برای گذرگاه مرزی باب الهوی تمدید شود و از دبیرکل درخواست شده بود که حداکثر تا ۱۰ ژوئن ۲۰۲۴ یک گزارش ویژه در مورد نیازهای بشردوستانه در سوریه ارائه کند.

در این میان پیشنهاد روسیه نیز برای تمدید ۶ ماهه این طرح نتوانست آرای لازم را بدست آورد. در رای گیری برای پیشنهاد مسکو نیز تنها روسیه و چین به پیشنهاد برای تمدید شش ماهه این طرح رای مثبت دادند. ۱۰ عضو شورای امنیت به آن رای ممتنع دادند درحالی که آمریکا، انگلیس و فرانسه به این یپشنهاد رای منفی دادند.

دو روز بعد، بسام صباغ نماینده دائم سوریه به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس دوره‌ای شورای امنیت اطلاع داد که سوریه با باز بودن گذرگاه باب الهوی در مرز ترکیه برای ورود کمک های بشردوستانه به مدت ۶ ماه موافقت کرده است.