سنندج- ایرنا- سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان گفت: ساماندهی مدیریت و مبادلات مرز و همچنین حمایت از تولید اعم از صنعتی و کشاورزی از مهمترین اولویت‌های این معاونت است.

علی نوری روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا با اشاره به اینکه کردستان دارای توانمندی های زیادی در بخش های مختلف است، اظهار کرد: داشتن ۲۳۷ کیلومتر مرز مشترک با عراق و قرار گرفتن در مسیر کریدور ترانزیتی شمال-جنوب و شرق به غرب و داشتن منابع آب و خاک مطلوب از شاخص ترین ظرفیت های این استان به شمار می رود.

کریدور شمال - جنوب از بزرگترین طرح‌های بزرگراهی کشور است که با طول یک هزار و ۴۷۲ کیلومتر مرز بازرگان در آذربایجان غربی را با عبور از استان‌های کردستان، کرمانشاه، لرستان به بندر امام خمینی (ره) در خوزستان متصل می‌کند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان اضافه کرد: محموله های ترانزیتی از بندر امام خمینی وارد کشورمان شده و از مرز تمرچین و بازرگان خارج می شوند که می توان زمینه ای فراهم کرد تا از کردستان به اقلیم کردستان عراق و سپس ترکیه و دیگر کشورها ترانزیت انجام شود.

وی ادامه داد: این استان به دلیل همجواری با کشور عراق ظرفیت های قابل توجهی در زمینه مبادلات تجاری، گردشگری و کشت های فراسرزمینی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

نوری یادآور شد: زمینه ایجاد زنجیره ارزش در بخش های کشاورزی، گردشگری، صنعت و معدن در این استان وجود دارد و در این راستا می توان اقدام به جذب سرمایه گذارانی از عراق و اقلیم کردستان و حتی از کشورهای آسیای میانه و قفقاز کرد.

لزوم حمایت بیشتر از شهرک های صنعتی استان

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان اظهار کرد: ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی در استان وجود دارد که بخشی از ظرفیت های موجود در این شهرک ها به دلیل عدم حمایت و توجه های لازم آنگونه که باید و شاید رشد پیدا نکرده است.

وی ادامه داد: تعدادی از واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی استان در وضعیت راکد و نیمه فعال قرار دارند که یکی دیگر از اولویت های ما در بخش اقتصادی استان توجه و حمایت از تولیدکنندگان و مانع زدایی در مسیر تولید است.

نوری بیان کرد: به منظور توانمندسازی شهرک های صنعتی و توسعه متوازن و عدالت محوری می طلبد از ظرفیت سرمایه گذارانی از کشورهای ارمنستان و ترکیه نیز استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه بر مسائل و موضوعات اثرگذار در امر افزایش تولید و اشتغال تمرکز خواهند کرد، گفت: در این راستا با اجرای طرح دوشنبه های تولید هر هفته از تعدادی واحد تولیدی بازدید و مسائل و مشکلات آنها را احصا می کنیم و در همین روز هم جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید را با حضور دستگاه های اجرایی و واحدهای مشکل دار تشکیل می دهیم.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان از دیگر مسائل مهم استان را ساماندهی مبادلات مرزی خواند و یادآور شد: تحقق ساماندهی مبادلات مرزی مستلزم وجود مدیریت یکپارچه در مرز است.

نوری بیان کرد: آنچه اکنون در مرزهای استان شاهد آن هستیم نبود مدیریت یکپارچه مرزی است و هر دستگاه و ارگانی مدعی ریاست در آن است لذا ساماندهی این مهم را در دستور کار داریم.

تقویت بخش کشاورزی استان

نوری به توانمندی های استان در بخش کشاورزی هم اشاره کرد و گفت: کردستان رتبه نخست سطح زیرکشت و تولید گندم دیم را در کشور دارد و امسال هم برآورد شده است که یک میلیون تن از این محصول استراتژیک در استان تولید شود.

وی بیان کرد: افزون بر گندم، این استان در تولید توت فرنگی هم رتبه نخست کشور را دارد و در زمینه تولید گوشت مرغ هم جزو استان های برتر است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان با بیان اینکه زنجیره ارزش محصولات لبنی هم در استان شکل گرفته است، ادامه داد: توجه بیشتر به این موارد ذکر شده در بخش کشاورزی جزو اولویت های ما است.

نوری بر حمایت و توجه اقشار مختلف مردم به ویژه اهالی رسانه و فعالان اقتصادی و مدیران به بخش تولید تاکید کرد و گفت: کردستان مردم زحمت کش ، مجاهد، مبارز و رنج دیده ای دارد که می طلبد مسئولان با تمام توان و ظرفیت خود در مسیر خدمتگذاری به آنها حرکت کنیم که این مهم خواسته و تاکید رهبر معظم انقلاب و دولت مردمی دکتر رئیسی است.