ساری- ایرنا- مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با اظهار این که پیشرفت فیزیکی طرح آبرسانی به ۲۰۰ روستا در قالب محرومیت زدایی به ۷۰ درصد رسیده است، گفت :‌تاکنون ۷۳مخزن و ایستگاه پمپاژ و ۲۵۰ کیلومتر خط لوله گذاری عملیاتی شده است.

بهزاد برارزاده روز چهارشنبه در بازدید از خبرگزاری ایرنا به مناسبت سالروز شهادت محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی که هفدهم مرداد ماه روز خبرنگار نامگذاری شده است، افزود :برای اجرای این طرح از محل اعتبارات محرومیت زدایی، سه هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.

وی حفر یک حلقه چاه، بهسازی ۹ دهنه چشمه، اجرای لوله گذاری خط انتقال به طول ۱۷۵ کیلومتر، احداث مخازن به حجم ۱۳ هزار و ۲۲۰ مترمکعب، اجرای لوله گذاری شبکه توزیع به طول ۳۰۹ کیلومتر، احداث ۳۷ ایستگاه پمپاژ، احداث فیلترهای بتنی به حجم ۵۰۰ مترمکعب را از جمله طرح های در دست اجرا محرومیت زدایی در آبررسانی به روستاها برشمرد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مازندران از قرار گرفتن ۶۰۰ روستای دیگر استان در قالب فاز دوم طرح آبرسانی محرومیت زدایی خبر داد و بیان داشت: برای اجرای این طرح ها نیز یکهزارو ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است.

محرومیت‌زدایی از مناطق محروم به عنوان مقدمه دستیابی به توسعه پایدار از مسائل مهم و مطرح در دولت مردمی سیزدهم در مازندران است؛ چراکه تلاش درجهت توسعه از طریق برنامه‌ریزی و درقالب برنامه‌های عمرانی و توسعه صورت می‌گیرد.
راهبرد دولت سیزدهم در زمینه محرومیت‌زدایی مازندران آن است که گام‌های اساسی برای کاهش شکاف طبقاتی در حوزه‌های مختلف شهری و روستایی استان برداشته شود تا با تداوم این رویکرد، در ادامه به توسعه بیشتر و پر شتاب‌تر دست یافت.
صاحب‌نظران در این زمینه معتقدند که دولت سیزدهم برای محرومیت‌زدایی به دور از هیاهو و جنجال مسیر درست و پایدار را انتخاب کرد و از اقدام‌های هزینه‌زا پرهیز نمود چرا که راه توسعه پایدار بدون توجه به توانمندسازی محرومان ممکن نمی‌شود. آنان همچنین بر این باورند که رفع مشکلات محرومان نیاز به برنامه‌ریزی در سایه همدلی همه نهادها دارد که این امر در دولت مردمی سیزدهم به خوبی در حال اجرا است.

نشت یابی ماهواره ای در شبکه های آبیاری مازندران

وی با بیان این که تمامی طرح های آبرسانی در قالب کتابچه تنش آبی مازندران اجرایی می شود، توضیح داد:‌در این کتابچه اجرای یکهزارو ۷۰۰ طرح پیش بینی شده است که از ۲ سال گذشته یعنی همزمان با آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون ۸۷۰ طرح عملیاتی شد و ۶۰۰ طرح نیز در مرحله آغاز قرار گرفته است.

وی تعداد روستاهای مازندران را سه هزارو ۶۰۰ روستا اعلام کرد و گفت: در حال حاضر آبررسانی یک هزارو ۸۰۰ روستای استان تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب استان است و آبررسانی مابقی روستاها به صورت هیات های امنایی انجام می شود.

وی با تاکید بر این که شرکت آب و فاضلاب مازندران این آمادگی را دارد تا روستاهایی که آبررسانی آنان به صورت هیات امنایی است را تحت پوشش قرار بدهد، تصریح کرد: از آن جایی که دولت کمک شایانی را در اجرای طرح های آبرسانی انجام می دهد، این روستا می تواند از فرصت حمایتی ویژه دولت برخوردار شوند.

برارزاده هزینه تمام شده تولید آب شرب سالم هر هزار لیتر را ۳۵ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: این درحالی است که محاسبه این مقدار آب برای مشترکان فقط پنج هزار و ۳۰۰ ریال است، یعنی حدود ۷۰ درصد هزینه تمام شده تهیه و تامین آب شرب را دولت پرداخت می کند.

وی حفاظت از محیط زیست و منابع آب های زیرزمینی، ارتقای بهداشت و سلامت عمومی جامعه و استفاده از پساب تولیدی در بخش کشاورزی را از اهداف مهم اجرای طرح فاضلاب عنوان کرد و گفت که با هدف رفع محرومیت، تامین منابع آب پایدار و بهرمندی روستاییان از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی، طرح‌های آبرسانی زیادی در دست اقدام است که به مروز تکمیل و بهره برداری می‌شود.

مدیر عامل آب و فاضلاب مازندران از بکارگیری سامانه هوشمند نشت یابی ماهواره ای در شبکه های آبیاری استان خبر داد و گفت:با همکاری و حمایت ویژه دولت سیزدهم در تامین اعتبار با استفاده از سامانه نشت یابی از هدر رفت ۱۵درصد آب و ۱۵ درصد آبی که به مصارف غیر آشامیدنی می رسد، شناسایی و در اولین فرصت نسبت به جلوگیری آن اقدام می شود.

وی ادامه داد: از آن جایی که از ۲۱هزار کیلومتر شبکه لوله آب استان مازندران، پنج هزار کیلومتر برابر با ۲۵درصد فرسوده است، گفت: حدود ۱۵درصد از هدرفت آب در این بخش است که با استفاده از سامانه ماهواره ای، نشت های مخفی آب را در شبکه شناسایی و نسبت به رفع معایب آن اقدام می شود.

وی با توضیح این که ۱۵ درصد آب شرب استان نیز به دلیل خرابی های کنتور آب، دستکاری در کنتور و استفاده غیر مجاز از آب شرب به خصوص مصرف کشاورزی از مدار مصرف صحیح خارج می شود، گفت: طبق بررسی های میدانی حدود ۵۰ هزار حلقه چاه کشاورزی در شعاع ۲ کیلومتری چاه های عمیق آب شرب استان وجود دارد که تهدید جدی در افت سفره های زیرزمینی و آلودگی های ناشی از سموم کشاورزی برای آب شرب استان محسوب می شود.

طبق آمار شرکت آب منطقه ای مازندران بیشتر چاه‌های حفر شده در مازندران مصرف کشاورزی دارند به گونه‌ای که از ۱۴۷ هزار حلقه چاه در این استان، ۱۴۲ هزار حلقه در بخش کشاورزی و بقیه در بخش آشامیدنی و صنعت کاربرد دارند.

تشدید گشت های مراقبتی برای جلوگیری از سرقت آب آشامیدنی برای آبیاری زمین‌های کشاورزی در مازندران

برارزاده یکی از مشکلات و چالش های سال جاری را سرقت آب آشامیدنی برای آبیاری زمین‌های کشاورزی عنوان کرد و گفت: به رغم تنش آبی و تشدید خشکسالی شاهد سرقت آب از سوی برخی از مشترکان برای آبیاری زمین های کشاورزی هستیم.

وی از تشکیل یکهزار پرونده سرقت آب شرب در مازندران خبر داد و بیان داشت: به همین منظور ماموریت های گشت و مراقبت از مصرف غیر متعارف آب شرب با کنترل مخازن به صورت دائمی انجام می شود.

هوشمند سازی قرائت کنتور آب در مازندران

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مازندران از هوشمند شدن قرائت کنتور آب شرب در استان خبر داد و بیان داشت: با اجرای این طرح شکایت مردمی از عددهای مصرف آب در قبوض تقریبا به صفر رسیده است.

وی توضیح داد: ماموران قبض با عکسبرداری از کنتور آب مشترکان، مقدار مصرف را مستند کرده و هیچ گونه شبهه ای در عدد ها بوجود نخواهد آمد.

منابع آبی مازندران از ۷۲۰ حلقه چاه، ۳۵۳ دهنه چشمه و سه سد با ظرفیت تولید و استحصال ۵۲۲ میلیون مترمکعب، تامین می‌شود. شرکت آب و فاضلاب مازندران یک میلیون و ۱۰۲ هزار مشترک را در ۵۸ شهر و یک هزار و ۶۷۸ روستا زیرپوشش دارد.