اصفهان -ایرنا - مشاور معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: این نهاد حمایتی بالغ بر ۴۳ هزار طرح فرش دستباف تحت نظارت دارد که برای بافت آن نزدیک به ۱۵۰ هزار بافنده فعالیت می‌کنند. 

مهدی ابراهیمی علویجه روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۶۰ درصد تولیدات فرش‌های دستباف زیر نظارت کمیته امداد امام خمینی(ره) صادراتی است، اما با توجه به رکود بازارهای صادراتی، تولید و صادرات فرش دستبافِ کمیته امداد امام آسیب دیده است.

وی تصریح کرد: طرح‌های پشتیبانی و اشتغال زایی حوزه فرشِ کمیته امداد امام خمینی(ره) در ۲ سالِ اخیر به دلیل رکود بازار صادراتی، بیشتر به سمت فروش های داخلی پیش رفته است.

ابراهیمی علویجه با بیان اینکه کمیته امداد یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فرش دستباف در کشور و در دهه های ۷۰ و ۸۰ بود، افزود: تاثیر نرخ ارز موجب این شد که تُجار صادرات را متوقف کنند و اکثر آنها به دلیل سیاست‌های مالیاتی از صادر کردن فرش بگذرند.

وی با بیان اینکه صادرات فرش دستباف نسبت به سال‌های دهه ۸۰ ، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد رکود داشته و آسیب زیادی دیده است، افزود: مسائل بانکی، انتقال نیافتن پول و موضوعات افزایش مالیات که به کاهش فعالیت تجار در عرصه صادرات منجر شد، از جمله مواردی هستند که موجب شده صادرات فرش دستباف به طور کلی رکود داشته باشد.

ابراهیمی علویجه تصریح کرد: کمیته امدد امام خمینی، از سال های پایانی دهه ۶۰ به این سو شرکت پشتیبانی اشتغال در حوزه های تخصصی فرش و صنایع دستی را تاسیس و ایجاد اشتغال، تولید و بازاریابی فرش های دستباف سراسر ایران را در برنامه داشته است.

بافندگان فرش ایران سال گذشته حدود چهار میلیون مترمربع فرش تولید کردند و در این میان به گفته رئیس کمیته امداد امام خمینی ۱۳۰ هزار متر مربع فرش توسط مددجویان این نهاد تولید شده است.