«مهدی فراهانی» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه فعالیت این طرح از دی ماه سال ۱۴۰۱ آغاز شده است اظهار کرد: تا کنون در این رابطه ۱۱۰ نفر دستگیر شده اند که چهار تن آنان از بین این افراد به عنوان سرکردگان گروههای تکدی گری بودند.
وی اضافه کرد: از این تعداد متکدی دستگیر شده ۳۰ نفر اتباع خارجی پاکستانی و افغانی، ۱۵ معتاد متجاهر، ۲۰ زن متکدی (عمدتا معتاد) و همچنین ۴۵ کودک کار بدون کارت اقامت و شناسایی بودند که همگی از شهرهای همجوار به ساوه آمده بودند جمع آوری و به مراجعه ذیربط تحویل داده شده اند.
فراهانی گفت: چهار سرکرده دستگیر شده نیز تحویل مراجع قضایی شده اند و به منظور بررسی بیشتر قضیه در این خصوص با همکاری سایر دستگاه ها و نهادهای ذیصلاح منتظر صدور دستور قضایی برای ورود به منزل آنها هستیم.
وی با اشاره به اینکه همراه این چهار نفر مبالغ قابل توجه پیدا شده است اضافه کرد: بعضی از آنها نیز دارای کارتخوان سیار بوده که تمام وسایل همراه آنها جمع آوری و به مراجع قضایی و پول های نقد به آسایشگاه معلولین بانو سمیه تحویل داده شده است.
همکاری لازمه موفقیت طرح
فراهانی یادآور شد: به منظور اجرای طرح ساماندهی و جمع و آوری متکدیان و کودکان کار در ساوه طبق دستور دادستانی باید ادارات بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، شبکه بهداشت و درمان، تعاون کار و رفاه اجتماعی، دستگاه قضایی و نیروی انتظامی باهم هماهنگی و همکاری داشته باشند.
مسوول مرکز پیشگیری از آسیب های اجتماعی شهرداری ساوه با اشاره به اینکه این همکاری لازمه تحقق اهداف طرح است اضافه کرد: براساس مفاد طرح کمیته امداد امام خمینی (ره) عهده دار رسیدگی به وضعیت معیشت آنان، تعاون و کار مسوول رسیدگی به اشتغال افراد واجد شرایط، آموزش و پرورش مسوول تحصیل کودکان کار، بهداشت و درمان عهده دار رسیدگی به امور بهداشتی و بیماری و بهزیستی نیز در رابطه با شناسایی دقیق این افراد و مواردی مانند بازپروری مسوول است.
پیگیری بازگشایی مرکز نگهداری متکدیان ساوه در کوتاه ترین زمان ممکن در دستور کار است
وی در خصوص سرنوشت متکدیان جمع آوری شده گفت: بعد از دستگیری این افراد با پلیس اطلاعات امنیت فرماندهی انتظامی شهرستان هماهنگ لازم انجام و صورت جلسه تنظیم شده و براساس آن اگر هویت آنها مشخص نباشد به مراجع قضایی تحویل داده می شوند.
فراهانی با اشاره به تعطیلی مرکز نگهداری این افراد در ساوه طی سالهای گذشته اظهار کرد: شهرداری در حال حاضر جمع آوری این افراد از سطح شهر را بخاطر زیباسازی فضای شهری در اولویت قرار داده و در کنار آن پیگیری بازگشایی مرکز نگهداری متکدیان ساوه در کوتاه ترین زمان ممکن در دستور کار است.
وی اضافه کرد: با توجه به نبودن مرکز نگهداری در ساوه افرادی که در این رابطه دستگیر می شوند توسط دادستان و قاضی کشیک به کمپ شلتر بانوان واگذار می شوند.
شهرستان ساوه با بیش از ۳۵۰ هزار نفر جمعیت دومین کانون جمعیتی استان مرکزی است.