سرهنگ «حسن حیدری» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: گذرنامه های زیارتی صرفا از مرزهای زیارتی کشور و در استان کرمانشاه نیز از مرز زمینی خسروی قابل استفاده جهت خروج از کشور است.
وی با بیان اینکه دارندگان این نوع گذرنامه از پرداخت عوارض خروج از کشورنیز معاف هستند، گفت: استفده از گذرنامه زیارتی صرفا جهت خود شخص دارنده گذرنامه بوده واستفاده افرادغیر، جرم تلقی شده و مشمول مجازات می باشد.
سرهنگ حیدری هزینه صدور گذرنامه زیارتی را ۵۰۰ هزار ریال عنوان کرد و گفت: دریافت این گذرنامه ها از دو راه امکان پذیر می باشد که اولین آن نصب نرم افزار پلیس من وثبت درخواست گذرنامه زیارتی درآن و دومین راه نیز مراجعه به سالن پذیرش اداره گذرنامه واقع در خیابان شهیاد جنب پلیس راهنمایی و رانندگی استان می باشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته ی مسوولان با توجه به توسعه ی زیر ساخت ها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینی ها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا است.
خسروی نزدیکترین مسیر زائران ایرانی به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.