تهران- ایرنا- دبیر فدراسیون سوارکاری با اشاره به مشکلات استفاده از اسب‌های داخلی در هانگژو گفت: چین پروتکل‌های خاصی را برای مسائلی مثل سلامت اسب تعیین کرده که پروسه زمان‌بری است و مجبور شدیم اسب‌هایی را از خارج کشور انتخاب کنیم که تحت مالکیت ورزشکاران خودمان هستند و هنوز وارد ایران نشده‌اند.

مصطفی دهدشتی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی ایرنا در خصوص حضور تیم ملی سوارکاری در بازی‌های آسیایی اظهار داشت: قرار بود که با اسب‌هایی که داخل ایران داریم در این مسابقات شرکت کنیم اما کشور چین برای این رقابت‌ها پروتکل‌های خاصی را برای مسائلی مثل سلامت اسب تعیین کرده که پروسه زمان‌بری است و ما نیز به علت کمبود وقت مجبور شدیم اسب‌هایی را از خارج کشور انتخاب کنیم که تحت مالکیت ورزشکاران خودمان هستند و هنوز وارد ایران نشده‌اند. در حال حاضر هم سوارکاران ما در اردوی خارجی و درحال تمرین با اسب‌های خودشان هستند.

وی با اشاره به تعداد ورزشکاران ایرانی حاضر در بازی‌های آسیایی عنوان کرد: فراخوان دادیم و پس از بررسی داوطلب‌ها پنج نفر را منتخب کردیم. از بین نفرات انتخاب شده یک نفر دیگر نیز پس از بررسی تمرینات و سابقه مسابقات حذف شد و چهار نفر دیگر را برای اردوی تمرینی به کشور هلند اعزام کردیم. مسابقاتی برای حفظ انسجام و آمادگی سوارکارها داشتیم و تا برگزاری بازی‌های آسیایی ۲ مسابقه دیگر نیز در برنامه داریم. ما فقط در رشته پرش شرکت می‌کنیم و هر ۴ سوارکار اعزامی هم متخصص این رشته هستند.

دبیر فدراسیون سوارکاری پیش‌بینی خود از نتایج تیم ملی در بازی‌های آسیایی گفت: داوری مسابقات تا حدی تغییر کرده و در قوانین جدید دیگر خطاهای سوارکاران برای راند بعدی حذف می‌شود و شانس صعود همه ورزشکاران بالاتر رفته است؛ با این حساب امیدواریم تیم ایران بتواند بین ۵ کشور برتر قرار گیرد. حال و روز اسب‌ها در روز مسابقه خیلی مهم است و بدنسازی آن‌ها، روند بسیار سختی دارد و زمان زیادی هم می‌برد. روز مسابقه خیلی مهم است که در کنار روحیه سوارکار، حال اسب نیز رو به راه باشد و بتواند مسابقه را به خوبی پشت سر بگذارد.

وی یادآور شد: از روز اول سعی کردیم برنامه محور باشیم و تمام مسابقات و رویدادهای موجود در برنامه را عملی کنیم. متاسفانه به علت گرمای شدید هوا یک رویداد را نتوانستیم برگزار کنیم زیرا کیفیت مسابقات پایین می‌آمد. در کل شاید یک قدم از برنامه مسابقات عقب باشیم اما برنامه‌های آموزشی را به صورت کامل انجام دادیم. تمرکز مسابقات در نقاط خاص را از بین بردیم و در خیلی استان‌ها و باشگاه مسابقاتی برگزار شد که این مسئله بسیار مورد تشویق و خوشحالی باشگاه‌دارها و خانواده سوارکاری شد.

دهدشتی درباره بخش همگانی سوارکاری خاطرنشان کرد: این رشته یک ورزش بومی و دینی در ایران است و به همین دلیل توقع ما از تمام رسانه‌ها، مخصوصا رسانه ملی بسیار بالا است تا در بخش همگانی نیز بتوانیم نمود بیشتری داشته باشیم. برای مثال بحث گردشگری با اسب را راه‌اندازی کردیم تا هم لذت سوارکاری بین مردم حس شود و هم سود خوبی برای مالکین داشته باشد. با این کار، پس از اتمام عمر حرفه‌ای اسب‌ها می‌توانیم باز هم استفاده خوبی از آن‌ها داشته باشیم اما عده‌ای به علت آشنایی پایین به این مسئله انتقاد کردند زیرا فکر می‌کنند منظور ما استفاده از اسب‌های مسابقه‌ای است که قیمت‌های میلیاردی دارند.

دبیر فدراسیون سوارکاری در پایان درباره زمان برگزاری انتخابات این فدراسیون نیز گفت: ۷ شهریور مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری از ۱۰ صبح در سالن فارسی کمیته ملی المپیک برگزار می‌شود.