قم - ایرنا - معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آیین‌نامه مسئولیت اجتماعی در این معاونت تدوین شده و به زوی ابلاغ خواهد شد، دراین راستا عقیده داریم تقویت مسئولیت اجتماعی یکی از اصولی‌ترین کارها در سطح دانشگاه‌هاست.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه پیام نور قم، عبدالحسین کلانتری در نشست هم اندیشی مدیران فرهنگی، دانشجویی و تربیت بدنی دانشگاه‌ پیام نور در مجتمع فرهنگی آموزشی پیام نور شهرستان کهک قم، با بیان اینکه بسیاری از پویش‌های جهادی از دانشگاه‌ها شروع شده‌اند گفت: کار فرهنگی و تربیتی، باید در بعد آموزشی، پژوهشی، اقتصادی و تربیت بدنی همراه شود تا قابلیت انتقال و تاثیرگذاری داشته باشد.

وی با بیان اینکه هم افزایی معاونان فرهنگی، دانشجویی و تربیت بدنی، موجب رشد همه جانبه دانشجویان خواهد شد گفت: این اقدام باید در مجموعه آموزش عالی کشور انجام شود و خوشحالیم که پیام نور در این زمینه پیشگام بوده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به شکل‌گیری گروه‌های اجتماعی در پیام نور و سختی‌های آن اشاره و ابراز کرد: در دیگر دانشگاه‌ها، دانشجویان زمان بیشتری در مراکز آموزش عالی حضور دارند و می‌توانند راحت‌تر، گروه‌ها را شکل دهند و در آنها فعالیت کنند.

کلانتری با بیان اینکه گروه‌های دانشجویی تاثیر اجتماعی بسزایی دارند و به نوعی، تمرین کار و زندگی اجتماعی برای دانشجویان محسوب می‌شوند گفت: همچنین این گروه‌ها فرصتی را فراهم می‌کنند تا دانشجویان با نیازها و مسائل روز اجتماع آشنا شوند به خصوص اگر این مجموعه‌ها با مسائل واقعی پیوند داشته باشند و به رویدادهای حل مسئله گره بخورند.

معاون وزیر علوم با تاکید بر اینکه، تلاش دانشجویان برای حل مسائل اهمیت بیشتری از خود حل مسئله دارد عنوان کرد: این اقدام سبب می‌شود نسل جوان، از نگاه فانتزی به مشکلات و موضوعات جامعه فاصله بگیرد و مواجه واقعی با مسائل داشته باشد و در زندگی فردا، درک بهتر و واکنش مناسب‌تری نشان دهد.

وی ادامه داد: آیین‌نامه مسئولیت اجتماعی در معاونت فرهنگی وزارت علوم تدوین شده و به زوی ابلاغ خواهد شد زیرا عقیده داریم تقویت مسئولیت اجتماعی یکی از اصولی‌ترین کارها در سطح دانشگاه‌هاست.

کلانتری گفت: در حقیقت باید به دانشگاه‌هایی برسیم که احساس کنیم در حال شناخت و حل مسئله هستند.

وی خاطرنشان کرد: صرف اینکه اساتید مقاله بدهند، کاری پیش نمی‌رود بلکه باید مواجهه مستقیم با مسائل و موضوعات روز جامعه داشته باشند.

وی با تاکید بر پیوند زدن علایق و سلایق دانشجویان با نیازها و مسائل روز کشور گفت: باید تلاش کنیم این بلوغ و مسئولیت اجتماعی به درستی شکل بگیرد.

کلانتری اضافه کرد: یکی از محورهای اصلی سند تحولی وزارت علوم، رتبه‌بندی دانشگاه‌هاست که در همین رابطه با حمایت معاونان فرهنگی دانشگاه‌های سراسر کشور، سامانه‌ای جامع راه‌اندازی شده تا تمام رویدادهای دانشجویی در همه کشور ثبت و ضبط شود و به این ترتیب ظرفیت مناسبی برای رتبه‌بندی دانشگاه‌ها فراهم شده‌است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تا روز گذشته، ۲۷ هزار رکورد فعالیت در این سامانه به ثبت رسیده که این بر خط بودن اطلاعات، هوشمندسازی اقدامات، شناسایی درست ظرفیت‌ها و امکانات و زمینه‌سازی مناسب برای سرمایه‌گذاری در دانشگاه‌ها را میسر کرده‌است.

وی تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم با همکاری مسئولان دانشگاه پیام نور، این دانشگاه در این عرصه هم پیشتاز باشد و البته یقین داریم با توجه به ظرفیت‌ها و شاخصه‌های موجود، شاهد درخشش پیام نور در بسیاری از عرصه‌ها خواهیم بود.

همچنین در این نشست مشاور عالی رییس دانشگاه پیام نور با بیان اینکه برند دانشجویان پیام نور، با عنوان فرهنگی شناخته می‌شود و این، افتخاری بزرگ برای دست اندرکاران و مدیران فرهنگی واحدهای پیام نور در سراسر کشور است خاطرنشان کرد: از سویی، وظیفه مدیران این بخش را سنگین‌تر کرده است.

سید علی علم الهدی با تاکید بر این که پیام نور مولود انقلاب اسلامی است گفت: زمانی که جمعیت پشت کنکور به حد انفجار رسیده بود، پیام نور بود که این بار را کاهش داد و بیشترین نقش را در ارتقاء سطح آموزش بانوان کشور به خصوص در مناطق محروم داشت در حالیکه هیچ دانشگاه دولتی، چنین اقدامی انجام نداد آن هم با شهریه‌ای به مراتب کمتر از دانشگاه‌های آزاد و غیر انتفاعی که بسیاری، توان پرداخت آن را ندارند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور نیز در این نشست طی سخنانی اظهار کرد: کار فرهنگی زمان‌بر و دشوار است و ما هم به دنبال کار ویترینی پر زرق و برق نیستیم بلکه می‌خواهیم وظایفمان را انجام دهیم و به نتیجه مطلوب هم می‌اندیشیم.

مهدی محمدی افزود: بناست در این نشست آموزشی، به هم اندیشی بپردازیم و کانون‌ها و انجمن‌های دانشجویی را به اتاق‌های حل مسئله تبدیل کنیم تا مشکلی از دانشگاه و جامعه حل شود نه اینکه صرفا پاتوقی برای دانشجویان باشد.

وی با تاکید بر اتصال ظرفیت‌های فرهنگی، آموزشی و تربیت بدنی دانشگاه پیام نور به یکدیگر با مدیریت مدیران فرهنگی واحدهای استانی خاطرنشان کرد: همچنین لازم است از پتانسیل‌های استانی همچون سپاه و بسیج هم استفاده شود تا این ظرفیت‌های نهفته داخلی و خارجی شکوفا شوند.

در کار فرهنگی نیازمند مدیران جهادی هستیم

رییس دانشگاه پیام نور استان قم، نیز در این نشست با بیان اینکه در حوزه فرهنگ، نیازمند مدیران جهادی هستیم گفت: سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اینگونه بودند، خودشان جلو می‌رفتند و به دیگران می‌گفتند بیایید، بنابراین مدیرانی که سر جای خود بنشینند و بگویند دیگران پیش بیفتند، راه به جایی نمی‌برند.

حجت‌الاسلام والمسلمین رجب اکبرزاده با اشاره به استفاده از ظرفیت خیرین برای تکمیل پروژه‌های آموزشی و فرهنگی پیام نور قم خاطرنشان کرد: در زمینه نیازهای نرم افزاری، باید اساسنامه جامعی در پیام نور تدوین و اجرایی شود تا شاهد خدمت‌رسانی مناسب فرهنگی و اجتماعی باشیم.

همچنین مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه پیام نور دیگر سخنران این مراسم بود؛ او با بیان اینکه معتقدم هر کسی که در دانشگاه مشغول فعالیت است باید پیوست فرهنگی برای کارش در نظر بگیرد گفت: سابق بر این، بالای هر نامه‌ای، جمله‌ای از امام معصوم(ع) یا امام راحل درج می‌شد که نوعی کار فرهنگی بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود نبوی تصریح کرد: در تمام جشنواره‌ها و جلسات دانشجویی، باید مسائل دینی و معنوی هم مطرح شود تا به تدریج شاهد رشد اخلاقی و معنوی آنها باشیم.

استاد حوزه علمیه قم نیز در این نشست با اشاره به این که شخصیت انسان از نظر اسلام، به دو مسئله بستگی دارد گفت: این دو مهم، علم و اخلاق هستند البته از ادب هم به عنوان یکی دیگر از شاخصه‌ها نام برده شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی نظری منفرد افزود: اقبال به دین، در فطرت انسان‌هاست بنابراین وظیفه دانشگاه‌ها و به خصوص مدیران فرهنگی مراکز آموزش عالی، بازگرداندن نسل جوان به فطرت الهی‌شان است.

در پایان بخش نخست این نشست؛ لوح تقدیر رییس دانشگاه پیام نور به حسن زاهدی مطلق یکی از خیرین دانشگاه‌ساز استان قم اهدا شد.

زاهدی مطلق از جمله خیرین استان قم است که نقش موثری در تامین اعتبار لازم برای ساخت و توسعه مجتمع فرهنگی و آموزشی پیام نور کهک داشته است.

گفتنی است نخستین نشست آموزشی مدیران فرهنگی، دانشجویی و تربیت بدنی دانشگاه پیام نور کشور(یادواره دانشجوی جهادگر بسیجی شهید محمدرضا احمدی)، از ۲۴ تا ۲۶ مردادماه به مدت سه روز به میزبانی مجتمع فرهنگی و آموزشی پیام نور شهرستان کهک برگزار می‌شود.

شهر کهک در جنوب استان قم قرار دارد و فاصله آن تا شهر قم حدود ۳۰ کیلومتر است؛ شهرستان کهک از ۲ بخش مرکزی و فردو تشکیل شده‌است.

این دوره شامل کمیسیون‌های تخصصی فرهنگی، دانشجویی و تربیت بدنی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، برنامه‌های زیارتی در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و امامزادگان شاخص استان و نشست مشترک معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور با مدیران فرهنگی واحدهای استانی است.

از جمله موضوعات کمیسیون‌های تخصصی می‌توان به تشریح آیین‌نامه‌ها و وظایف مدیران فرهنگی، رسانه و فضای مجازی، تجربه‌نوردی و همچنین پرسش و پاسخ در بخش فرهنگی؛ رفع اشکالات سامانه وام دانشجویی، مشاوره و سلامت، کمیته انضباطی و تولیدات دانشجویی و همچنین پرسش و پاسخ با موضوع کارآفرینی در بخش دانشجویی؛ و آموزش سامانه بانک اطلاعات ورزشی دانشجویان، درآمدزایی ورزشی، بررسی تقویم ورزشی سال و پرسش و پاسخ در بخش دانشجویی اشاره کرد.