شهرکرد- ایرنا- مدیرکل نهادکتابخانه‌های عمومی چهارمحال و بختیاری با اشاره به استقبال مردم از جشنواره کتابخوانی گفت: ۱۷ هزار نفر در استان برای شرکت در جشنواره کتابخوانی رضوی ثبت‌نام کردند.

به گزارش ایرنا، احمد فرهادی بابادی روز شنبه در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان با اشاره به اهمیت راه‌اندازی کتابخانه در شهرهای فاقد کتابخانه استان افزود: در سفر رییس‌جمهور بودجه‌ای برای ساخت کتابخانه در شهر بازفت پیش‌بینی شده است در حالی که تاکنون زمین مورد نیاز این کتابخانه تامین نشده و چندین قطعه زمین نیز به نهاد کتابخانه‌ها معرفی شد اما به دلیل اینکه موقعیت مناسب برای اهالی شهر نداشت، رد شده است.

وی گفت: با پیگیری‌های مستمر شهردار و نهاد کتابخانه‌ها، فرد خیری زمینی به مساحت ۱۶۰ متر مربع را برای این پروژه اختصاص داده است و امید است تا قبل از پایان رسیدن فصل کاری عملیات احداث این طرح آغاز شود.

فرهادی به احداث کتابخانه در شهر دستان شهرستان کیار نیز اشاره کرد و گفت: به تازگی فردی خیر ۲۰۹ مترمربع زمین برای احداث این کتابخانه اهدا کرده است و بعد از گذراندن مراحل قانونی از شهرداری و فرمانداری عملیات اجرایی طرح آغاز خواهد شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان به اجرای یک‌هزار و ۵۶۸ فعالیت فرهنگی در کتابخانه‌های عمومی استان در سالجاری در ۱۸ محور از جمله کتابخوانی و نقد کتاب اشاره کرد و افزود: برگزاری دوازدهمین جشنواره کتابخانه رضوی از دیگر برنامه‌های مهم این نهاد است که این جشنواره در قالب‌ کتابخوانی، دلنوشته و پویش برگزار می‌شود.

فضاهای فرهنگی در شهرستان کیار ناکافی است

فرماندار کیار نیز در این جلسه با اشاره به وضعیت و مشکلات شهرستان گفت: فضاهای فرهنگی و اعتبارات فرهنگی این شهرستان با جمعیتی بیش از هفت هزار نفر و حضور شاعران و فرهنگ‌دوستان ناکافی است.

سید شجاع زیلابی افزود: از چند سال گذشته، موضوع ساخت کتابخانه در شهر دستنا مطرح شد و مکان‌ها و زمین‌های مختلف به کمیسیون فنی کتابخانه‌ها پیشنهاد داده شده که با سخت‌گیری این کمیسیون روبرو شده است.

به گفته وی، کمبود زمین و لزوم جانمایی زمین و ساختمان مناسب از مهمترین مشکلات شهر دستنا برای احداث کتابخانه است.

وی با تاکید بر اینکه ارتقاء سطح فرهنگ در کاهش آسیب‌های اجتماعی اثرگذار است، گفت: برای احداث مکانهای فرهنگی در این شهرستان نیازمند تلاش و همت خیران و همچنین دستگاههای اجرایی است.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کوهرنگ نیز در این نشست از کمبود فضاهای فرهنگی این شهرستان انتقاد کرد و گفت: در شهرستان کوهرنگ یک فرهنگسرا وجود ندارد و برای برگزاری برنامه‌های و همایش‌های مختلف باید از فضای ورزشی استفاده کنیم.

روح‌الله غیبی‌پور با اشاره به اینکه اجرای ساخت فرهنگسرای کوهرنگ بیش از ۲ دهه است که معطل مانده و هم‌اکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: اعتبارات سفر رییس‌جمهور به این طرح نیز اختصاص داده شده و باید پیمانکار برای اجرای طرح انتخاب شود و هرچه زودتر روند تکمیل طرح سرعت داده شود.

وی به کم بودن رغبت خیران برای احداث زمین برای کتابخانه اشاره کرد و افزود: فرهنگسازی در حوزه کتاب و کتابخوانی در این شهرستان پایین است و این امر باعث شده که خیران برای اهدای زمین برای احداث کتابخانه مقاومت کنند.

همایش علمی "نگرشی به قدمت شعر شیعی سرود"

رییس گنجینه آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری و فعال فرهنگی استان به قدمت شعر شیعی ‌سرود در استان اشاره کرد و گفت: همایش علمی نگرشی به قدمت شعر شیعی سرود با همکاری انجمن کتابخانه‌های عمومی استان همزمان با ماه صفر برگزار می‌شود.

بابک زمانی‌پور افزود: مردم استان عشق و ارادت خاص به اهل بیت (ع) به ویژه امام حسین (ع) دارند و نمود ادبی آن را در دوره تیموری به بعد با اشعار غنی "محمد مقبل قهفرخی" می‌توان مثال زد.

وی افزود: در استان اشعار بسیار غنی با مضامین قوی در موضوع اهل‌بیت(ع) توسط شعرای استان سروده شده که کمتر شناخته شدند و برگزاری این همایش فرصتی برای معرفی چهره‌هایی غریب استان است.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است و بیش از سالانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار جلد کتاب از کتابخانه‌های عمومی استان امانت داده می‌شود که سرانه امانت کتاب در استان نیم کتاب به ازای هر فرد است.