۲۲ مرداد ۱۴۰۲، ۷:۴۰
کد خبرنگار: 1287
کد خبر: 85196932
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

احداث کتابخانه مرکزی چهارمحال و بختیاری به کجا رسید؟

شهرکرد-ایرنا-مردم چهارمحال و بختیاری به گفته مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان از کتابخانه‌ها کتاب به امانت می‌گیرند یعنی براساس درصد جمعیتی، نیم کتاب به ازای هر نفر از جمعیت یک میلیونی استان، حالا سوال اینجاست که با توجه به استقبال خوب مردم از کتاب، ایجاد کتابخانه مرکزی در استان تاکنون به کجا رسیده است؟

به گزارش ایرنا، یکی از نیازهای بخش فرهنگ و هنر داشتن کتابخانه مرکزی است که برای توسعه زیرساخت‌های آن از سال‌ها پیش تلاش شده است اما طی این سال‌ها راه به جایی نبرده است.

ایجاد کتابخانه مرکزی در چهارمحال و بختیاری در سال ۸۸ به عنوان یکی از مطالبات جدی بخش دانشگاهی و اهالی فرهنگ و هنر به تصویب هیات وزیران در سفر استانی رییس جمهور وقت رسید، اما در این سال‌ها با فراز و نشیب‌های زیادی برای احداث روبرو بود که یک مشکل تامین زمین و روز دیگر مشکلات اعتباری مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

نبود کتابخانه مرکزی در چهارمحال و بختیاری همواره مورد نقد دانشگاهیان، دانشجویان و پژوهشگران قرار گرفته است.

احداث کتابخانه مرکزی چهارمحال و بختیاری به کجا رسید؟

طرح پیگیری کتابخانه مرکزی در سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، بن و سامان در سفر یک ماه پیش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: شهرکرد مرکز استان یکی از شهرهای کشور است که از داشتن کتابخانه مرکزی بی‌بهره است.

احمد راستینه هفشجانی در سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر تسریع در ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی از سوی این وزارتخانه تاکید کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره اعلام کرد که توسعه زیرساخت‌های فرهنگی کشور و نگاه دولت سیزدهم تقویت این زیرساخت‌ها است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی لازم برای تقویت زیرساخت‌های فرهنگی چهارمحال و بختیاری را دارد.

محمد مهدی اسماعیلی تاکید کرد: بسته جامع زیرساخت‌های فرهنگی چهارمحال و بختیاری با اولویت‌بندی تهیه و تدوین و با هدف جبران عقب‌ماندگی‌های فرهنگی این استان در سفر بعدی رییس‌جمهور به شهرکرد تصویب می‌شود.

وی افزود: در صورت اختصاص زمین مطلوب با کاربری تجاری، فرهنگی و اقتصادی در چهارمحال و بختیاری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی ساخت مجتمع فرهنگی و هنری در این استان را دارد.

خاطرنشان کرد: چرا شهرکرد به عنوان مرکز استان نباید کتابخانه مرکزی داشته باشد و یا شهرهای استان از نعمت فرهنگسرا بی‌بهره باشند.

احداث کتابخانه مرکزی چهارمحال و بختیاری به کجا رسید؟

مطرح شدن احداث کتابخانه مرکزی در دولت سیزدهم

استاندار چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه اعتبارات خوبی در سفر سال گذشته رییس جمهور و اعضای هیأت دولت به استان اختصاص یافت، افزود: این استان به سبب محرومیت تاریخی نیازمند توجه بیشتری است و این کاستی با رویکرد عدالت محورانه دولت سیزدهم و توزیع عادلانه منابع با اولویت مناطق محروم در حال جبران است.

غلامعلی حیدری پیگیری ایجاد کتابخانه مرکزی در استان در این دولت را یادآور شد و خاطرنشان کرد: در سفر رییس‌جمهور اعتباراتی برای تکمیل فرهنگسراها، مجامع قرآنی و مجتمع های فرهنگی و هنری تخصیص داده شد اما با این وجود به اعتبارات و امکانات بیشتری در استان نیاز داریم .

احداث کتابخانه مرکزی چهارمحال و بختیاری به کجا رسید؟

احداث کتابخانه مطالبه جدی اهالی فرهنگ و هنر

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه طرح راه‌اندازی کتابخانه مرکزی در استان در سال ۸۸ آماده شد، گفت: احداث کتابخانه مرکزی مطالبه جدی و عمومی است و همت مسوولان را می‌طلبد.

احمد فرهادی بابادی در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) به مناسبت روز خبرنگار افزود: کتابخانه مرکزی خدمات متفاوت با کتابخانه عادی دارد و در ۲سال گذشته توسط استاندار ۲بار نامه‌نگاری با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده و در سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان نیز نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان و رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نیز احداث این کتابخانه را مطالبه داشتند.

فرهادی با اشاره به اینکه کتابخانه مرکزی در ۶ استان افتتاح شده در ۶ استان درحال احداث است، گفت: طرح ساخت کتابخانه مرکزی در استان در سال ۱۳۸۸مصوبه هیات وزیران را کسب کرد و در سال ۹۶و ۹۷ نیز بودجه برای طرح مصوب شد اما بودجه مصوب تخصیص داده نشد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ماهانه ۵۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه‌های استان به امانت داده می‌شود، افزود: هم‌اکنون بیش از یک میلیون جلد کتاب در کتابخانه‌های عمومی استان وجود دارد.

فرهادی افزود: هم‌اکنون ۶۲ باب کتابخانه و پیشخوان کتاب با زیربنای بیش از ۲۵هزار متر مربع در استان فعال است که از این تعداد ۱۰ باب کتابخانه در مناطق روستایی و مابقی در شهرها فعال هستند.

وی با اشاره به اینکه ۴۰ هزار نفر عضو کتابخانه‌های عمومی استان هستند و در طول سال چندین کتاب به امانت می‌گیرند، گفت: ۲۵۰ هزار کد ملی در سایت نهاد کتابخانه‌های استان ثبت شده است.

وی افزود: در کتابخانه‌های عمومی استان علاوه بر امانت کتاب، کارگاه‌های آموزشی، کلاس‌های درس، نقد کتاب، معرفی کتاب نیز انجام می‌شود و امسال برای نخستین بار با راه‌اندازی کسب و کارهای کوچک درسطح کشور، نمایشگاه‌های معرفی این کسب وکارها در کتابخانه‌های عمومی استان برگزار می‌شود.

به گفته وی، سالانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار جلد کتاب از کتابخانه‌های عمومی استان امانت داده می‌شود که سرانه امانت کتاب در استان نیم کتاب به ازای هر فرد است.

فرهادی با تاکید بر اینکه علاوه بر کتابخانه‌های عمومی استان در کتابخانه‌های شخصی، کتابخانه در مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان نیز فعال است، افزود: دسترسی آسان و بهتر به کتاب یکی از سیاست‌های نهادکتابخانه برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.

وی اظهارداشت: سالانه نزدیک به ۴۰ هزار جلد کتاب جدید با موضوعات مختلف و در ۱۰ رده بندی به کتابخانه‌های استان ارسال می‌شود که با توجه به موقعیت کتابخانه ممکن است استقبال از کتابخانه و کتاب‌های مختلف متفاوت باشد.

به گفته وی، براساس استاندارد اگر ۳۰ درصد کتاب‌های جدید در کتابخانه به امانت برده شود، استقبال خوب است، در حالی‌ که ممکن است برخی کتاب‌ها در یکسال در یک شهر مخاطب خاصی نداشته باشند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۱ شهرستان با جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت است و طرحهای نیمه تمام فرهنگی این استان به چهار هزار و ۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha