«محمدطیب صحرایی» شنبه شب در حاشیه بازدید خود از بخش های مختلف پایانه خسروی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه مقدمات شایسته برای خدمترسانی به زئران در مرز خسروی فراهم شده، ابراز امیدواری کرد که زائرینی که مرز خسروی را برای تشرف به عتبات عالیات انتخاب می کنند، سفری ایمن و دلنشین تجربه کنند.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد: امیدوارم ما بتوانیم خادمین خوبی برای زائرین حرم سیدالشهدا(ع) باشیم.
استاندار کرمانشاه با اشاره به اقداماتی که در مرز خسروی و شهرهای منتهی به دروازه کربلا در جهت خدمت رسانی مطلوب به زائران انجام شده است، تصریح کرد: ما مجموعه امکاناتی که برای پذیرایی از زائران نیاز است در اختیار داریم.
وی گفت: راههای استان از شرایط خوبی برخوردار هستند؛ بسیاری از نقاط حادثه خیز در سطح محورهای مواصلاتی استان رفع خطر شده، نمازخانه های تو راهی، سرویس های بهداشتی، سیستم داخلی محوطه پایانه مرز همه از شرایط خوبی برخوردار هستند.
به گزارش ایرنا، استاندار کرمانشاه روز شنبه با حضور در مرز خسروی از بخش های مختلف این مرز بین المللی بازدید و دستورات لازم برای میزبانی شایسته از زائران اربعین حسینی را صادر کرد.
صحرایی همچنین با حضور در پایانه منذریه عراق، با همراهی سرلشگر شیرکو، رئیس این پایانه مرزی، از گیت های جدید منذریه بازدید کرد.
نصب در و خروجی جدید در نقطه صفر مرز خسروی دیگر برنامه ای بود که استاندار کرمانشاه آن را پیگیری و بر روند اجرای آن نظارت کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته ی مسوولان با توجه به توسعه زیر ساخت ها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینی ها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا است.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.