رمضانعلی قاسمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از کل میزان سطح زیر کشت پسته در گناباد طی امسال ۶ هزار و ۸۰۰ هکتار «بارده» و یا به مرحله باروی رسیده است، در صورتی که در سال قبل ۶ هزار و ۱۰۰ هکتار بارده بود و در این بخش هم شاهد افزایش ۷۰۰ هکتاری سطح زیر کشت هستیم.
وی اظهار داشت: برداشت پسته از سطح هشت هزار و ۵۰۰ هکتار باغهای گناباد از نیمه مردادماه امسال آغاز شده و تا پایان مهرماه ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد با اشاره به اینکه پنج رقم پسته شامل «بادامی یا سفیدپسته، اکبری، احمد آقایی ،کله قوچی و فندقی» در شهرستان گناباد کشت می شود، گفت: کشت و برداشت پسته نقش مهمی در اشتغالزایی کشاورزی این شهرستان دارد، به طوریکه تنها ۵۵ هزار نفر روز کار در مدت برداشت پسته گناباد اشتغال ایجاد شد.
وی اظهار داشت: میانگین برداشت پسته در کشور حدود ۸۰۰ کیلوگرم در هر هکتار است و این میزان در شهرستان گناباد بیش از یک تن پسته خشک در هکتار می باشد.
قاسمی تاکید کرد: با تغییر الگوی کاشت در کشاورزی گناباد، اکنون پسته به عنوان نخستین محصول کشاورزی شهرستان از نظر سطح کاشت و درآمد اقتصادی مطرح است و تغییر در نوع محصولات باغی و زراعی منطقه با توجه به روند تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای سنوات اخیر به تدریج صورت می گیرد.
وی ادامه داد: با همکاری کشاورزان این تغییر از شتاب مناسبی برخوردار و تا چند سال آینده بخش عمده زمینهای کشاورزی از زراعی به محصولات باغی کم مصرف درآب با بازدهی اقتصادی مناسب تبدیل خواهد شد.
فرآوری پسته در گناباد
مسوول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد نیز گفت: با کاشت گیاهانی نظیر پسته، عناب و گیاهان دارویی بخصوص گل محمدی و زیره کوهی در سطح شهرستان به سمت تغییر الگوی کشت و کاشت دقیق و علمی پیش خواهیم رفت، این موضوع به طور حتم بازدهی اقتصادی مطلوبتری برای بهره برداران خواهد داشت.
علی موذنی ابراز امیدواری کرد: حدود ۲۱ هزار تن پسته طی امسال در شهرستان گناباد برداشت شود که عملیات فرآوری بهداشتی این میزان پسته تولیدی توسط ۱۱ ترمینال ضبط پسته فعال در این شهرستان انجام می شود.
از مجموع ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار باغهای شهرستان گناباد هشت هزار و ۵۰۰ هکتار در سالجاری به کشت پسته اختصاص یافت.
گناباد با تولید سالانه ۲ هزار و ۲۰۶ تن تخم مرغ رتبه نخست، ۶۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر رتبه دوم، ۲ هزار و ۱۵۹ تن گوشت قرمز رتبه سوم و ۱۳ هزار و ۲۱۶ تن گوشت مرغ، رتبه چهاردهم خراسان رضوی را در بین ۳۳ شهرستان این استان دارد.
۱۴ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی گناباد با کشت و زرع بر روی ۲۰ هزار هکتار کشتزار آبی، هزار و ۷۰۰ هکتار دیمزار و پرورش ۵۰۰ هزار راس دام، سالانه ۸۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید و روانه بازار مصرف میکنند.
مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد و جنوب استان خراسان رضوی واقع است.