تهران- ایرنا- وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مالزی در تهران با یکدیگر دیدار و تبادل نظر کردند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان ظهر امروز دوشنبه میزبان زمبری عبدالقادر وزیر امور خارجه فدراسیون مالزی بود و درخصوص موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی مورد علاقه طرفین با وی به گفت وگو پرداخت.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به روابط خوب دو کشور و اهمیت مالزی به عنوان یک کشور مهم آسیایی تاکید کرد، تهران برای توسعه همه جانبه مناسبات با کشور دوست و برادر مالزی هیچ محدودیتی قائل نیست.‌

امیرعبداللهیان توافق طرفین برای برگزاری نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور را مورد تاکید قرار داد.

وزیر امور خارجه کشورمان سفر همتای مالزیایی خود را سرآغاز مرحله جدیدی در مناسبات میان دو کشور خواند و اشتراکات عمیق فرهنگی، علمی و دینی و نیز نگاه دوستانه مردم دو کشور به یکدیگر را سرمایه بزرگی برای گسترس روابط دوجانبه دانست.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به همکاری‌های قضایی و کنسولی میان دو کشور از جمله در موضوع انتقال مجرمان، تبادل بانوان زندانی دو کشور در آینده نزدیک را اقدامی انساندوستانه دانست و آمادگی کشورمان برای عملی سازی آن را مورد تاکید قرار داد.

امیرعبداللهیان رژیم اشغالگر صهیونیستی را مهمترین عامل بی ثباتی در منطقه دانست و خاطر نشان کرد، بسیاری از رهبران کشورهای منطقه بر تامین امنیت درون زا و به دور از مداخله دیگران می‌اندیشند.

زمبری عبدالقادر وزیر امور خارجه مالزی نیز در این دیدار رابطه مالزی و ایران را مهم خواند.

وی سفر خود به تهران را گامی از سوی مالزی در جهت تقویت مناسبات فیمابین و نشانگر آمادگی و تعهد کشورش برای تقویت همکاری‌ها دانست.

وزیر امور خارجه مالزی با اشاره به ریاست کشورش در نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و آسه‌.آن در سال جاری، ظرفیت‌های دیپلماتیک مالزی را فرصتی برای پویایی بیشتر در تعاملات دو جانبه و چندجانبه و تعریف حوزه‌های جدید همکاری با کشورهای منطقه از جمله ایران دانست.

تاکید بر آماده سازی و امضای هرچه زودتر اسناد همکاری میان دو کشور در حوزه‌های اقتصادی و تجاری، کشاورزی، صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی، علم و فناوری و گردشگری، همکاری‌های ورزشی و افزایش مسابقات دوستانه در تمامی زمینه‌های ورزشی، تقویت دیپلماسی سران و دعوت متقابل از روسای دو دولت، تقویت دیپلماسی پارلمانی و نیز توسعه همکاری‌های اندیشکده‌ای و دیپلماسی علمی و دانشگاهی از دیگر موضوعات مورد تبادل نظر  وزرای خارجه در این دیدار بود.