محسن ضیایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر ماه حدود ۸۱۰ هزار کیسه آرد یارانه ای ۴۰ کیلویی نوع یک و دو بین نانواییهای استان توزیع میشود.
وی با بیان اینکه اصلاح ساختار تامین و توزیع آرد و نان از اقدامات و خدمات اساسی دولت سیزدهم به اقتصاد جامعه است، ادامه داد: فرآیند استحصال آرد از کارخانه تا تحویل آن درب خبازیها بسیار حساس، دقیق و پُرمخاطره است، که بطور مرتب در حال انجام است.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان افزود: فرآیند حساس تبدیل گندم به آرد در مدارس و دانشگاهها و مراکز آکادمیک معتبر جهان بهعنوان یک مدل و مبحث مهم و پیچیده و سرفصل دروس دانشگاه در نظر گرفته میشود.
وی اضافه کرد: حدود ۱۳۰ استاندارد ملی در ارتباط با گندم، آرد و نان از جمله استاندارد تولید کنندگان، استاندارد ماشین آلات پخت نان، استاندارد تجهیزات آزمایشگاهی وجود دارد که این نشان دهنده جایگاه و اهمیت این صنعت است.
ضیایی با بیان اینکه ۴۰ درصد از خوراک و انرژی مردم از گندم و آرد است و مابقی آن از دهها خوراک دیگر تامین میشود خاطرنشان کرد: نان بهعنوان پُرمصرف ترین ماده غذایی در سبد خانوارها باید از لحاظ ساختاری مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: این صنعت دستوری و تابع قوانین بورکراسی اداری است که به مرور زمان موجب کاهش کیفیت نان و حذف نیروهای ماهر نانوایی یا از این چرخه می شود که تغییر شغل میدهند و یا بازنشسته میشوند و جایگزینی برای آنها وجود ندارد.
به گفته وی، این شرایط موجب شده که جوانان رغبت چندانی به اشتغال در این حرفه نداشته باشند که این مساله بهعنوان یکی از بزرگترین تهدیدها و چالشهای بخش عملیاتی فرایند تولید نان با کیفیت محسوب میشود و میطلبد که دولت برای حمایت از این صنعت بستههای تشویقی متنوعی را برای نانوایان در نظر بگیرد.
چهار هزار و ۸۰۰ واحد نانوایی ثبت شده و ۲۰ واحد کارخانه تولید آرد در استان اصفهان وجود دارد.
با اینکه ظرفیت تولید آرد کارخانههای استان اصفهان یک میلیون و ۲۰۰ هزار تُن است اما بطور میانگین، تنها با ۶۰ درصد از ظرفیت خود فعالیت میکنند.