به گزارش ایرنا از سازمان هیأت و تشکلهای دینی، رویداد «حماسه هیأت» همچون سال گذشته در ایام ماه محرم و صفر از سوی سازمان هیأت و تشکلهای دینی درحال برگزاری است و هیأتها باید اقدامات و برنامههای مختلف خود در زمینههای تربیتی، اجتماعی و فرهنگی را در سامانه این طرح اعلام کرده تا از سوی این سازمان حمایت و رسانهای شود.
حماسه هیأت در محرم امسال با محوریت برنامه های مردمی که خط محتوایی انسجام اجتماعی و همدلی (نشر خوبی ها) را دنبال میکنند برگزار میشود. در طرح حماسه هیأت در محرم ۱۴۴۴ هجری قمری(سال گذشته) بیش از سه هزار و ۹۰۰ رویداد توسط هیأتها به دبیرخانه حماسه هیأت ارسال شد که روایـت این فعالیتها در بسـتر فضـای مجـازی بیش از ۳ میلیون مرتبه مورد بازدید مخاطبان قرار گرفت و از رویداهای منتخب نیز حمایت های ویژه ای صورت گرفت.
در ادامه باتوجه به استقبال هیأتها از این رویداد، دو دوره دیگر آن در ایام فاطمیه سال گذشته با ثبت دو هزار برنامه و دیگری در ماه مبارک رمضان با ثبت بیش از دو هزار و ۳۰۰ فعالیت از کنشگران عرصه هیأت سراسر کشور برگزار شد.
هیأتهای مذهبی، اتفاقات بزرگی را در کشور رقم میزنند که متأسفانه در جامعه تنها برگزاری مراسمهای مذهبی هیأتها مدنظر قرار گرفته است. در این طرح بناست نگاه مردم به هیأتها را تغییر یابد و این گزاره به هیأتها برسانیم که باید برای تمام اقشار مردم برنامه و اقدام داشته باشند.
در طرح حماسه هیأت، اتفاقات خوب و رویدادهای اجتماعی و فرهنگی هیأتها ابتدا شناسایی میشود. در گام دوم این اتفاقات داوری و ارزیابی میشود و برگزیدهها در سطح ملی حمایت میشوند. در نهایت در سومین گام روایت اقدامات هیأتها در دستور کار قرار دارد تا به عنوان الگویی جریانساز باقی هیأتها باشد.
هیأتهای عزاداری در ایام محرم و صفر، به غیر از برگزاری مناسک عزاداری که رسالت اصلی آنها است، برنامههای تربیتی، اجتماعی و فرهنگی بسیاری مانند فعالیت در عرصه مقابله با آسیبهای اجتماعی، تهیه جهیزیه و آزادسازی زندانیان، اطعام نیازمندان، آبرسانی به روستاهای محروم و ... را انجام میدهند که این برنامههای اجتماعی و فرهنگی آنچنان که باید و شاید به گوش مردم نمیرسد.
محور رویداد حماسه هیأت، خط محتوایی انسجام اجتماعی و همدلی است و قرار است تمرکز ویژهای بر نشر خوبیها صورت گیرد. در همین راستا هیأتهای مذهبی تا هشتم شهریور فرصت دارند، با شرکت در این رویداداز طریق سامانه حماسیه هیات فعالیت و کنش هیأت خود را ثبت و به اطلاع سایر هیأتهای کشور برسانند.
فعالیت های اجتماعی هیات های مذهبی در این حماسه شامل مواردی همچون برآورده کردن آرزوهای یتیمان، برگزاری روضه در منازل و کوچه ها، نذری خانوادگی، تسویه حساب دفتری نیازمندان محله، پرداخت کمک هزینه اجاره، پرداخت کمک هزینه درمان ناباروری، فروش اقلام مذهبی با تخفیف، پرداخت هزینه درمان نیازمندان، خدمت به خانواده شهدا، راه اندازی حسینیه کودک در کنار هیأت، برگزاری هیأت در پرورشگاه، برگزاری هیأت در ندامت گاه ها و زندان ها، نذر مهربانی، برقراری صلح و آشتی و رفع اختلافات خانوادگی، نذر پیراهن عزا، برگزاری هیأت ناشنوایان، برگزاری روضه و سخنرانی برای کارگران در کارگاه ها و مزارع، پخش غذای نذری در بیمارستان ها به بیماران و همراهان و همچنین برگزاری هیأت در آسایشگاه هاست.
نذر شیرخشک، پوشک یا معادل نقدی آن به مادران دارای نوزاد، برگزاری هیأت تربیتی ویژه دانش آموزان، پویش شهر بدون کارتن خواب، برگزاری تئاتر خیابانی، تعزیه و سرودهای عاشورایی در محله های شهر، گلریزان در هیأت برای آزادی زندانیان بدهکار، تقدیر از خیًرین محله، تقدیر از پیشکسوتان حسینی (ع)، برپایی پیش منبر با موضوعات تخصصی روایت پیشرفت های صورت گرفته در کشور، برپایی اجتماع دختران در روز شهادت حضرت رقیه (س) پنجم صفر و برپایی اجتماع پسران با عنوان احلی من العسل در سوگ شهادت حضرت قاسم(ع) از دیگر فعالیت های پیش بینی شده در این طرح است.