سیدجواد کریمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: به جز این خانهها ۳۶ واحد مسکونی دیگر در روستای قورچای و هشت واحد مسکونی در روستای فارسیان آزادشهر با توجه به خسارت کمتر از ۵۰ درصد نیازمند تعمیرات است و در بخشی از موارد فقط گل و لای وارد خانه ها شد.
وی افزود: با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و دستگاههای دیگر مانند کمیته امداد و بهزیستی که مددجویان تحت پوشش در این روستاها دارند و همچنین تامین میلگرد و سیمان از طرف بنیاد علوی در کنار استفاده از ظرفیت خیران تلاش داریم عملیات بازسازی و تعمیر این واحدهای خسارت دیده از سیل در کمترین زمان انجام شود.
فرماندار آزادشهر گفت: دستگاههای خدمات رسان از جمله شهرداریها و برخی دهیاریهای استان و هلال احمر در کنار نیروهای منابع طبیعی و گروههای جهادی با دستور استاندار گلستان همراه با اهالی روستای سیلزده قورچای بلافاصله کار پاکسازی گل و لای از داخل خانهها، معابر و کوچهها را آغاز کردند و هم اینک تمام خانهها، حیاط و معابر از گل و لای تمیز شده است.
کریمی ادامه داد: از صبح امروز هم کار بیس و شنریزی برای مرمت معابر و خیابانهای روستای قورچای آغاز شد و دیوارسازی حاشیه رودخانه توسط بیل میکانیکی در حال انجام است و همچنین بیش از ۱۰۰ بسته کیف و لوازم تحریر با همت خیران و آموزش و پرورش برای کمک به دانش آموزان این روستا توزیع میشود.
وی گفت: طبق برآورد اولیه سیل ۲۹ مرداد حدود هزار میلیارد ریال به بخش کشاورزی، ابنیه و تاسیسات زیربنایی، دام و منازل مردم شهرستان آزادشهر خسارت زد.
همچنین مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان بیان کرد: بارشهای ۲۹ مرداد و به تبع آن وقوع سیلاب، بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته به ۷۴ واحد مسکونی در روستای قورچای شهرستان آزادشهر خسارت وارد کرد که از این تعداد ۳۸ واحد مسکونی بین ۵۰ تا ۸۰ درصد خسارت دید که نیاز به احداث مجدد دارد و ۳۶ واحد مسکونی کمتر از ۵۰ درصد خسارت دید که نیازمند انجام تعمیرات است.
سیدمحمد حسینی افزود: بارشها همچنین به هشت واحد مسکونی در روستای گچی سو بالای شهرستان کلاله خسارت بیش از ۷۰ درصد وارد کرده که نیازمند احداث مجدد بنا و به هشت واحد مسکونی در روستای فارسیان آزادشهر هم کمتر از ۵۰ درصد خسارت وارد کرد که نیازمند انجام تعمیرات است.
وی گفت: نتایج ارزیابیهای صورت گرفته در این سه روستای استان ( ۴۶ واحد احداثی و ۴۴ واحد تعمیری) به فرمانداریها و مدیریت بحران استان منعکس شده تا مراحل قانونی برای جبران خسارتها به بنیاد مسکن استان ابلاغ شود.
به گزارش ایرنا، سیل و طغیان رودخانهها، عجین شده با نام گلستان است؛ از سیل مرداد سال ۱۳۸۰ که موجب کشته شدن بیش از ۵۰۰ نفر شد و پر تلفاتترین سیل ایران لقب گرفت تا سیلاب دشت سال ۱۳۹۸ آق قلا و گمیشان با ۴۸ هزار میلیارد ریال خسارت و ۱۱ کشته، چهار ستون بدن گلستانی ها با هر بارش شدید باران لرزیده و وجود آن ها از دلهره و ترس لبریز می شود.
اگرچه بارش شدید و رگباری باران عصر و شامگاه ۲۹ مردادماه به ابنبه و زیرساختهای برخی شهرستانهای استان گلستان خسارت وارد کرد اما به نظر میرسد این خسارات در مقایسه با بارشهای سیل آسای قبلی قابل توجه نباشد.
انجام اقدامات آبخیزداری و لایروبی رودخانهها و نیز مقاوم سازی خانههای مسکونی در مناطق روستایی پس از سیل ۱۳۹۸ در گلستان و سرعت بخشیدن به این اقدامات در دولت سیزدهم از دلائل اصلی در کاهش خسارات بارش های سیل آسای روز گذشته در این استان بود.
استان گلستان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که نیمی از آنها درهفت شهرستان واقع در شرق آن سکونت دارند.