۳۱ مرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۰۰
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 85206333
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۳۰ درصد منازل سیل‌زده روستای قورچای آزادشهر از گل و لای پاکسازی شد

گنبدکاووس- ایرنا- فرماندار آزادشهر گفت: عملیات تخلیه آب و گل و لای از ۳۰ درصد مجموع ۱۵۰ خانه خسارت دیده سیل عصر و شامگاه یکشنبه در روستای قورچای به پایان رسید.

سیدجواد کریمی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: به دستور استاندار گلستان با پای کار بودن تمام دستگاه‌ها از جمله شهرداری‌های شرق استان و هلال احمر در کنار نیروهای منابع طبیعی و گروه‌های جهادی با همراهی اهالی تا غروب امروز باید گل و لای تمام خانه‌های آسیب دیده از سیل پاکسازی شود.

وی افزود: هم اینک آب فروکش کرده و با کمک دستگاه‌های کف کش و لجن کش آب حیاط و داخل خانه‌ها اهالی و معابر این روستا جمع شده و شرکت آب و منطقه‌ای هم عملیات لایروبی کانالی که آب از آن بالا آمده را ظرف مدت ۲ روز انجام خواهد داد.

فرماندار آزادشهر ادامه داد: ۴۰۰ نفر نیرو متشکل از گروه‌های جهادی، دستگاه‌های مختلف شهرداری، بهداشت، منابع طبیعی، هلال احمر، سپاه، بسیج و ارتش در کنار اهالی تلاش دارند هرچه زودتر وضعیت خانه‌های و معابر روستای قورچای را ساماندهی کنند.

کریمی گفت: ۱۵ تخته چادر به همراه یک مدرسه و سالن ورزشی برای اسکان اهالی آسیب دیده روستای قورچای آماده شد اما اهالی تمایل بیشتری به حضور در منازل اقوام و آشنایان دارند و از صبح امروز شاهد حضور دوباره اهالی برای کمک به پاکسازی منازل از گل و لای هستیم.

۳۰ درصد منازل سیل‌زده روستای قورچای آزادشهر از گل و لای پاکسازی شد

وی افزود: شهرداری‌های شرق گلستان به همراه هلال احمر برای کمک به آسیب دیدگان از سیل در روستای قورچای این شهرستان حضور دارند و مشغول عملیات خارج کردن گل و لای از داخل خانه‌های مردم هستند و تیم‌های برای شست و شوی فرش و موکت مردم مشخص شده است.

فرماندار آزادشهر گفت: دیروز بیش از هزار وعده غذای گرم همراه با چهار هزار قرص نان، ۲ نیسان آب معدنی، پتو و موکت، چکمه و پک‌های ۷۲ ساعته میان سیل زدگان روستای قورچای توزیع شد و امروز هم این روند ادامه دارد.

کریمی بیان کرد: ارزیابی خسارت در روستای قورچای توسط تیم‌های هلال احمر، کمیته امداد و بهزیستی در حال انجام است.

آبگرفتگی سه خانه در روستای پاقلعه

معاون فرماندار رامیان هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: باران شدید باران عصر و شامگاه یکشنه سبب طغیان رودخانه «قره چای» شد که براثر آن راه اولنگ - شاهرود و جاده هفت روستای واقع در دهستان قلعه میران این شهرستان بسته شد که همگی با تلاش چندین ساعته نیروهای راهداری بازگشایی شد.

محسن رجبلو افزود: آبگرفتگی سه خانه در روستای پاقلعه، ریزش دیوار سه خانه در روستای باقرآباد و آسیب دیدگی پل دسترسی روستای پل آرام از دیگر مشکلات ناشی از سیلاب در این شهرستان بوده است.

امدادرسانی به ۵۲۱ متاثر از آبگرفتگی در آزادشهر و رامیان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر گلستان از امدادرسانی به ۵۲۱ متاثر از آبگرفتگی در شهرستان‌های آزادشهر و رامیان خبر داد و گفت: عملیات امدادرسانی در روستاهای قورچای و پاقلعه ادامه دارد.

قاسم غریب آبادی افزود: به دنبال بارندگی‌های شدید عصر روز یکشنبه ۲۹ مرداد و آبگرفتگی برخی از مناطق در شهرستان آزادشهر شامل محور خوش ییلاق، نوده خاندوز، قورچای و همچنین روستاهای پشمکی، سید کلاته، و روستای پاقلعه رامیان، نیروهای هلال احمر به محل‌های مذکور اعزام شدند.

۳۰ درصد منازل سیل‌زده روستای قورچای آزادشهر از گل و لای پاکسازی شد

وی ادامه داد: در این حادثه ۴۴ نیروی عملیاتی در قالب ۱۱ تیم از هلال احمر آزادشهر، پایگاه خوش ییلاق، شش آب رامیان و ایمر گنبدکاووس با بکارگیری ۱۲ خودروی امدادی به ۱۲۱ خانوار امدادرسانی کردند.

وی خاطر نشان کرد: در روستای قورچای ۹۱ خانوار شامل ۳۶۴ نفر امدادرسانی و ۵۰ خانه با بکارگیری ۱۳ دستگاه کف‌کش و موتور پمپ از آب تخلیه شد و همچنین ضمن آمارگیری و تکمیل شناسنامه خانوار آب معدنی و بسته غذایی ۷۲ ساعته در بین مردم توزیع شد.

غریب آبادی گفت: در محورهای خوش ییلاق و رامیان و روستاهای پشمکی و سید کلاته ۲۰ خانوار شامل ۱۰۸ نفر با رهاسازی خودروهای گرفتار در گل و لای امدادرسانی شدند.

وی افزود: در روستای پاقلعه از توابع شهرستان رامیان به ۱۰ خانوار شامل ۴۰ نفر امدادرسانی و پس از ارزیابی‌های صورت گرفته ۲۰ تخته موکت، ۳۰ تخته پتو، ۱۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته و سه ست ظروف میان خانوارهای متاثر توزیع شد.

۳۰ درصد منازل سیل‌زده روستای قورچای آزادشهر از گل و لای پاکسازی شد

به گزارش ایرنا، سیل و طغیان رودخانه‌ها، عجین شده با نام گلستان است؛ از سیل مرداد سال ۱۳۸۰ که موجب کشته شدن بیش از ۵۰۰ نفر شد و پر تلفات‌ترین سیل ایران لقب گرفت تا سیلاب دشت سال ۱۳۹۸ آق قلا و گمیشان با ۴۸ هزار میلیارد ریال خسارت و ۱۱ کشته، چهار ستون بدن گلستانی ها با هر بارش شدید باران لرزیده و وجود آن ها از دلهره و ترس لبریز می شود.

اگرچه بارش شدید و رگباری باران عصر و شامگاه ۲۹ مردادماه به ابنبه و زیرساخت‌های برخی شهرستان‌های استان گلستان خسارت وارد کرد اما به نظر می‌رسد این خسارات در مقایسه با بارش‌های سیل آسای قبلی قابل توجه نباشد.

انجام اقدامات آبخیزداری و لایروبی رودخانه‌ها و نیز مقاوم سازی خانه‌های مسکونی در مناطق روستایی پس از سیل ۱۳۹۸ در گلستان و سرعت بخشیدن به این اقدامات در دولت سیزدهم از دلائل اصلی در کاهش خسارات بارش های سیل آسای روز گذشته در این استان بود.

استان گلستان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که نیمی از آنها درهفت شهرستان واقع در شرق آن سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha