سنندج- ایرنا- مدیرکل امور مالیاتی استان کردستان گفت: افزون بر یک هزار و ۶۲۲ میلیارد ریال از محل عوارض مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری ها و دهیاری های استان پرداخت شد.

مصطفی فعله گری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: این مبلغ براساس قانون مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری ها و دهیاری های استان واریز می شود و منبع مهمی برای اداره شهرها و مناطق روستایی است.

وی با تاکید بر اینکه براساس بند دوم ماده ۳۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده، همه نقاط شهری و روستایی شامل این پرداخت ها می شوند افزود: مالیات از مردم اخذ شده و برای مردم هزینه می‌شود و حدود یک هزار و ۷۲۲ نقطه شهری و روستایی در استان به طور دائمی از منافع پرداخت عوارض مالیات بر ارزش افزوده توسط شهروندان برخوردار هستند.

مدیرکل امور مالیاتی استان کردستان گفت: در بین تمام نقاط شهری و روستایی استان، شهرداری سنندج با مبلغ افزون بر ۴۱۷ میلیارد ریال، شهرداری سقز با افزون بر ۱۶۷ میلیارد ریال، شهرداری مریوان با ۱۴۲ میلیارد ریال و شهرداری بانه با بیش از ۱۱۲ میلیارد ریال به ترتیب بیشترین مبالغ را دریافت کرده اند.

فعله گری بیان کرد: شهرداری های قروه بیش از ۷۹ میلیارد ریال، کامیاران حدود ۵۸ میلیارد ریال، شهرداری بیجار بیش از ۵۰ میلیارد ریال، شهرداری دهگلان ۲۶ میلیارد ریال، شهرداری دیواندره بیش از ۳۴ میلیارد ریال، کانی دینار ۱۳ میلیارد و ۳۶۵ میلیون ریال و شهرداری سروآباد بیش از پنج میلیارد و ۱۵۷ میلیون ریال از محل عوارض مالیات بر ارزش افزوده در چهار ماهه نخست امسال دریافت کرده اند.

وی ادامه داد: به شهرداری های یاسوکند سه میلیارد و ۵۲۷ میلیون ریال، بلبان آباد سه میلیارد و ۲۲۷ میلیون ریال، زرینه ۲ میلیارد و ۱۱۳ میلیون ریال، اورامان تخت سه میلیارد و ۲۰۹ میلیون ریال، صاحب سه میلیارد و ۱۳۴ میلیون ریال، آرمرده ۲ میلیارد و ۳۲۹ میلیون ریال، سریش آباد هفت میلیارد و ۷۲۷ میلیون ریال، دلبران ۶ میلیارد و ۷۸۴ میلیون ریال، دزج ۲ میلیارد و ۲۴۲ میلیون ریال و شهرداری موچش سه میلیارد و ۴۰۵ میلیون ریال پرداخت شد..

مدیرکل امور مالیاتی استان کردستان با اشاره به اینکه افزون بر شهرها، همه روستاهای دارای دهیاری و بدون دهیاری نیز شامل این پرداخت ها می‌شوند، گفت: به عنوان نمونه دهیاری روستای آساوله سنندج به میزان بیش از ۸ میلیارد ریال، دهیاری روستای دوشان بیش از هفت میلیارد ریال و دهیاری روستای مالوجه قروه ۴ میلیارد و ۲۰۸ میلیون ریال از عوارض مالیات بر ارزش افزوده بهره‌مند شده‌اند.

براساس قانون دایمی مالیات بر ارزش افزوده، نرخ عوارض مالیات بر ارزش‌افزوده از سه درصد به چهار درصد افزایش یافته است که هر ماه عوارض وصول شده، مستقیما به حساب شهرداری ها و دهیاری ها واریز می شود.