براساس اعلام این مرکز، میانگین شاخص کیفیت هوای کلانشهر اصفهان با ثبت عدد ۱۱۳بر مدار نارنجی و ناسالم برای گروههای حساس است.
برمبنای این گزارش، کیفیت هوا در ایستگاههای انقلاب ۱۰۵(AQI)، میدان احمد آباد ۹۹ (AQI) ،خیابان رودکی ۸۵( AQI)، خیابان پروین ۷۸( AQI)،زینبیه ۱۲۰(AQI)، بزرگراه شهید خرازی ۱۱۴( AQI)،میرزا طاهر ۸۷(AQI)،پارک زمزم ۸۶( AQI)،دانشگاه صنعتی ۱۰۲( AQI)،فیض ۸۳ (AQI)،سپاهان شهر ۹۳( AQI)، رهنان ۱۲۶( AQI)، کاوه ۱۱۳( AQI)، ولدان ۹۱( AQI)،۲۵ آبان ۱۲۰ (AQI) و کِردآباد ۱۳۱(AQI) ثبت شد.
کلانشهر اصفهان از ابتدای شهریور ماه به جز روز جمعه، سوم شهریورماه، هوای ناسالمی داشته است و در هفت روزی که از شهریور ماه می گذرد کیفیت هوا با ثبت میانگین ۱۱۵( AQI) در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس قرار داشته است.
شاخص کیفی هوا (A Q I )یا شاخص آلودگی هوا (P S I) معیاریست که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر منوکسید کربن- دی اکسیدگوگرد- ترکیبات نیتروژن دار- ازون و ذرات معلق ( ذرات کوچکتر از ۱۰ میکرو متر و ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرو متر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف هستند، تبدیل به یک عدد بدون واحد کرده و وضعیت آلودگی هوا را سطوح مختلف مطابق با جدول فوق نمایش میدهد.
همچنین براساس اعلام مرکز پایش و کنترل هوای ادارهکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان،ایستگاه های سنجش آلودگی هوا واقع در شهرهای شاهین شهر،مبارکه و سِگزی با ثبت اعداد ۸۵، ۹۰و ۶۸( AQI) نشان می دهند هوا در این ۳ شهر در وضعیت سالم و در قهجاورستان با ثبت ۱۵۵(AQI) در وضعیت ناسالم برای عموم مردم قرار دارد.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.در جدول زیر رنگهای قراردادی برای هر گروه وضعیت هوا نشان داده شده است.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان ۲۸ شهرستان و حدود پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که حدود ۸۰ درصد از آنها در شهرها زندگی میکنند.
این استان در سالهای اخیر از کمآبی و خیزش گرد و خاک در اثر خشک شدن زآیندهرود و تالاب گاوخونی رنج میبرد.