تهران- ایرنا- سرپرست فدراسیون دوومیدانی با اشاره به حضور ۸ نماینده ایران در بازی‌های آسیایی گفت: احسان حدادی روی کسب پنجمین مدال طلای بازی‌های آسیایی متمرکز شده است.

به گزارش ایرنا، در ادامه نشست‌های خبری فدراسیون‌های اعزامی به بازی‌های آسیایی هانگژو ۲۰۲۲، صبح امروز نشست خبری فدراسیون دوومیدانی با حضور افشین داوری سرپرست فدراسیون، هادی سپهرزاد سرپرست تیم اعزامی به بازی‌ها برگزار شد.

داوری در این نشست با اشاره به فرصت باقی‌مانده تا شروع بازی‌های آسیایی گفت: از اردیبهشت‌ماه به صورت جدی اردوهای بازی‌های آسیایی را شروع کردیم و بلافاصله بعد از انتخاب من به‌عنوان سرپرست برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دادیم و طی سه ماه و اندی ورزشکارانی که حضورشان در بازی‌ها ۱۰۰ درصد بود را در کنار ورزشکارانی که احتمال حضورشان وحود داشت، به اردوها دعوت کردیم.

وی افزود: در قهرمانی آسیا انتخاب ورزشکاران تا حدی محکم‌تر شد. از طرفی ستاد عالی بازی‌ها و کمیته برگزاری اصرار داشتند تا زودتر اسامی بازیکنان را اعلام کنیم و حتی قهرمانی آسیا را آخرین فرصت ما برای اعلام اسامی اعلام کردند اما با همکاری کمیته و ستاد عالی بازی‌ها، ورزشکاران ما هنوز رو به پیشرفت هستند چون هرچه دوومیدانی‌کاران به مسابقات نزدیک‌تر می‌شدند به پیک خود می‌رسدند. ۶ نماینده آقا برای این رقابت‌ها داریم و امیدواریم بتوانند رکوردهای خود را در روز مسابقات تکرار کنند و نتایج مطلوبی به دست آوردیم. ۲ نماینده خانم داریم که در قهرمانی آسیا نشان دادند در زمره ۸ نفر برتر هستند و اگر بتوانند رکوردهای خوبی در بازی‌های آسیایی بزنند، شانس خوبی دارد.

داوری با اشاره به اسامی نمایندگان ایران برای حضور در بازی‌های آسیایی ادامه داد: احسان حدادی در تهران اردو دارد و بسیار به خود سخت گرفته. برای کسب پنجمین مدال طلای بازی‌های آسیایی خود تمرکز کرده که مدال کمی نیست و امیدواریم بهترین را بگیرد. حسن تفتیان از سال گذشته در خارج از ایران اردو داشت و بعد از مسابقات تونس مدال برنز گرفت و با ۱۰ و ۲۳ در آسیا توانست سوم شد و در مسابقات جهانی ۱۰ و ۱۷ به ثبت رساند و نشان داد نمودارش رو به رشد است و امیدوار رکوردش به زیر ۱۰ برسد. پیرجهان در ایران تمرین کرد. با صلاح‌دید کمیته فنی در حال حاضر در ترکیه تمرین می‌کند. حسین کیهانی اخیرا به مجموعه تیم اضافه شد و جایگزین رضا مقدم شد. از کمیته و ستاد بازی‌ها تشکر می‌کنم که او توانست به تیم اضافه شود. حسین رسولی شرایط بسیار آرمانی را دارد و امیدوارم با هدایت سپهرزاد بتواند رکوردهایش را در بازی‌ها ببینیم. مهدی صابری با مربی خود در مشهد تمرین می‌کند. او از زمره افرادی است که در قهرمانی آسیا با ۱۹ و ۹۸ سانتی‌متر به مدال رسید. او هم شرایط قابل قبولی دارد. فرزانه فصیحی با رکورد ۱۰و۳۹ به نقره آسیا رسید و از دختران بسیار پرافتخار است. اسماعیل‌نژاد هم شرایط قابل قبولی دارد. سپهرزاد و تیم کارش‌اش کمک شایانی می‌کنند و در مجموع امیدوارم در بازی‌های آسیایی بچه‌ها باعث افتخارآفرینی شود.

برای کاهش حاشیه‌ها برنامه‌ریزی منسجمی انجام دادیم

داوری در پاسخ به این سوال که برای کاهش حاشیه‌ها و متمرکز شدن ورزشکاران برای مدال‌آوری چه اقداماتی انجام شده، گفت: یکی از چالش‌های ورزش، نحوه رسیدگی به ورزشکار است. همان‌طور که گفتم از اردیبهشت ماه برنامه‌ریزی منسجم برای المپیک، بازی‌های آسیایی و مسابقات داخل سالن و قهرمانی آسیا انجام دادیم. پیش‌بینی کردیم که چطور باید ورزشکاران را پشتیبانی کنیم. طبق برآوردهایی که داشتیم ورزشکاران را تحت پوشش قراردادیم و مهم‌ترین اقدام انتخاب کادرفنی از بدنه دوومیدانی بود. یعنی افرادی انتخاب شدند که درک دوومیدانی را داشتند. طبیعتا حرف آن‌ها بیشتر به دل ورزشکار می‌نشیند. دومین اقدام این بود که تصمیماتی که برای پیشتیبانی ورزشکار صورت می‌گیرد، توسط یک کمیته تخصصی صورت گرفت تا بهانه‌هایی چون پول نداریم و نمی‌شود و یا تامین امکانات تخصصی اتفاق نیفتاد. درک متقابل ورزشکار و کمیته فنی از تشنج‌ها کاست. البته نمی‌شود رضایت همه را فراهم کرد.

وی افزود: فدراسیون دوومیدانی برای ایجاد انگیزه جدا از پاداش‌های در نظر گرفته شده کمیته و وزارت، برای مدال طلا ۲۰۰، نقره ۱۵۰ و برنز ۱۰۰ میلیون تومان به‌عنوان پاداش در نظر گرفته است.

سپهرزاد: هر ۸ نماینده ایران شانس مدال هستند

هادی سپهرزاد مربی و سرپرست تیم دوومیدانی در این نشست گفت: امسال چالش‌های زیادی داشتیم و یکی از چالش‌ها این بود که قهرمانی آسیا در سال بازی‌های آسیایی برگزار شد و ورزشکاران باید ۲ بار به مرز آمادگی می‌رسیدند ولی امیدواریم در بازی‌های آسیایی به پیک مدنظر برسند. یکی دیگر از چالش‌ها بسته شدن زود تیم بود به همین دلیل جامعه دوومیدانی در چالش قرار گرفت. با این حال سعی کردیم بهترین‌ها را برای بازی‌ها انتخاب کنیم. احسان حدادی دیر برای تمرینات حرفه‌ای استارت زد و خدا را شکر توانست خود را به گروه اعزامی ما برساند. ۲ رکوردگیری انجام شد یکی ۶۰متر و ۳۴ انداخت و در دیگری ۶۰ متر و ۵۰.

یکی دیگر از چالش‌ها کم بودن تعداد سهمیه‌های ما برای حضور در بازی‌های آسیایی بود. باید قبول کنیم که دوومیدانی یک ورزش کمی است و در تعداد زیاد می‌توان اتفاقات خوب را رقم زد. همان‌طورکه کاوه موسوی در سال ۲۰۱۰ به مدال نقره رسید. با این حال ما ۸ نفر از بهترین دوومیدانی‌کاران را انتخاب کردیم که فکر نمی‌کنم حرف و حدیثی در این خصوص باشد.

طی این مدت سعی کردیم از لحاظ روحی و روانی بازیکنان را برای حضور در رویداد آماده کنیم. از نظر من همه نمایندگان ایران شانس مدال هستند و امیدواریم بهترین عملکرد را داشته باشند. خیلی‌ها برای دوومیدانی شانس مدال قائل نشدند اما تیم ما می‌رود که از حیثیت این رشته دفاع کند و بهترین مدال‌ها را کسب کند.

هادی سپهرزاد در پاسخ به این سوال که آیا احسان حدادی به مدال در بازی‌های آسیای خواهد رسید، گفت: تکرار و یا بهبود رکورد باعث کسب مدال می‌شود. اما پیش‌بینی مدال کار درستی در رشته‌های رکوردی نیست. باید دید در روز مسابقه شرایط ورزشکار چطور است. به هرحال ۶ ورزشکار ما شانس مدال هستند.

وی در واکنش به این سوال که شما ابتدا گفتند همه ۸ نماینده ایران شانس مدال هستند ولی حالا می‌گویید ۶ نفر شانس مدال دارند هم گفت: در حال حاضر برخی از ورزشکاران ما در رنک سوم آسیا هستند اگر رکوردهای خود را تکرارکنند صاحب مدال می‌شوند و برخی ورزشکاران هم اگر بهترین رکوردهای خود را ثبت کنند به مدال می‌رسند. در واقع ۶ نماینده ما اگر رکورد خود را بزنند به مدال می‌رسند و ۲ ورزشکار دیگر هم در صورت ثبت بهترین رکوردشان مدالیست خواهند شد.

سپهرزاد درخصوص رکوردهای حدادی و این‌که با این رکوردها می‌تواند مدالیست شود، گفت: همه احسان حدادی را با رکورد ۵۹ متر مقایسه می‌کنند. در حالی که ۵۹ متر در مسابقات مدال برنز گرفته است و با پرتاب بالای ۶۰ متر، شانس کسب مدال در بازی‌های آسیایی وجود دارد. ضمن این‌که پرتاب‌گران در مسابقات قهرمانی آسیا با رکورد ۶۰ متر و ۳۰ سانتی متر مدال نقره گرفته اند.